Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Deze zaterdag is het tijd voor de 100e editie van Pussy lounge – het welbekende freestyle showspektakel van B2S. Om dit jubileum in stijl te vieren zal er voor The VIP edition werkelijk alles uit de kast gehaald worden. Samen met Darkraver & Paul Elstak blikken wij terug op de hoogtepunten van 99 edities Pussy lounge, die beide mannen stuk voor stuk hebben meegemaakt. 

LEES OOK: Pussy lounge pakt groots uit voor de 100ste editie: “Kan jij deze VIP-treatment aan?”

Pussy lounge bestaat al ruim 20 jaar en heeft welgeteld 99 eerdere edities gehad. Van de Central Studios in Utrecht tot de Matrixx in NIjmegen en Poppodium 013 in Tilburg – Pussy lounge heeft inmiddels harten vanover heel Nederland veroverd met het welbekende en geliefde concept. Ook Darkraver en Paul Elstak waren er vanaf het begin bij en staan bekend als ware Pussy lounge residents.

De allereerste editie in 1997: “Als er genoeg vrouwen waren zouden de mannen natuurlijk ook volgen”

De allereerste editie van Pussy lounge vond plaats in 1997, in de oude club heat van Paul Elstak. Darkraver kwam hier erg vaak om te draaien, en op een avond na sluitingstijd begonnen ze samen te brainstormen over een nieuw concept. “Een feest waarbij de vrouw centraal zou staan, waar er vrouwvriendelijk gedraaid zou worden en er pas op het einde van de avond echt gebeukt zou worden. Want, als er genoeg vrouwen waren volgen de mannen ook wel”, zo vertelt Steve.

Aan het einde van de avond kwamen ze op de naam Pussy lounge, “een erotisch getint feestje met lekkere stampmuziek”. De eerste editie stond al snel in de stijgers met als line-up yours truly: Darkraver en Paul Elstak. “De sfeer was lekker los, het kon eigenlijk niet gek genoeg. De crowd kon er geen genoeg van krijgen!” Et voilà: de start van de legacy van Pussy lounge was geboren!

Sneltrein groei van Pussy lounge: “Je vindt zoiets nergens meer!”

Het concept Pussy lounge werkte als een trein, wat natuurlijk wel te verwachten was. Lekkere stampmuziek, gezelligheid én natuurlijk prachtige vrouwen zorgen iedere keer voor een geweldig goed feestje! Heb je nog nooit één van de 99 Pussy lounge edities meegemaakt, dan kan Paul je precies vertellen waarom je werkelijk iets gemist hebt. “Het is echt een avondje ultieme gezelligheid met dikke hits en absolute gekkigheid. Dat vindt je nergens meer op deze manier!”

Ook Steve weet het zowel de mannen als vrouwen onder ons wel te vertellen: “Als man spreekt dat toch voor zich? De vrouwen hier zijn helemaal top! En voor de dames: we hebben alleen maar heerlijke melodieuze & stampende beats waar jullie onmogelijk stil op kunnen staan.” Pussy lounge omschrijven in 3 woorden is voor Darkraver dan ook simpel: “MAAK ME GEK!”

Freestyle binnen de hard dance scene: “Het zou mooi zijn als mensen ook vaker de roots en gezelligheid opzoeken”

Naarmate de jaren verstreken kreeg ook de ‘gezellige stampmuziek’ haar eigen stroming: het genre freestyle. Tijdens een Pussy lounge spektakel staat het dit muziekgenre dan ook centraal, iets dat volgens Paul staat voor een complete variatie aan hardere stijlen: “De beste tracks uit verschillende genres. Je kunt als DJ dus veel afwisselen en alleen maar hits zorgen natuurlijk voor een heerlijk gezellige sfeer!” Ook Steve vult aan: “Het is voor iedereen anders te interpreteren. There are no limits, doe alles wat je kan verzinnen…”

Pussy lounge

Inmiddels zijn er natuurlijk meer en meer subgenres verschenen, die vaak een tandje harder opzoeken. “De scene is ondertussen een beetje serieus en hard geworden, dus freestyle past niet altijd overal. Het is een gek mengelmoesje natuurlijk, maar het zou mooi zijn als mensen ook de roots en gezelligheid opzoeken in plaats van alles kapot haha”, zo vertelt de Godfather of Hardcore (en Pussy lounge).

De eerste Pussy lounge at the Park in 2011: “Dit was heel bijzonder, toen werd het echt serieus”

Paul Elstak en Darkraver zijn te bestempelen als de twee echte residents van Pussy lounge; de mannen hebben werkelijk alle (bijna) 100 edities van het evenement meegemaakt. Door de jaren heen heeft het event door heel Nederland mogen touren, waar ook de twee heren de enige hoogtepunten hebben meegemaakt. Darkraver: “Voor mij zijn zonder twijfel de Matrixx en het eerste terrein van PL at the Park in Breda de meest iconische locaties geweest!”

Voor Paul Elstak zijn Pussy lounge op Decibel en in Ahoy Rotterdam de vetste locaties. “Decibel omdat het een outdoor editie is met een groot podium en zieke show, en in Ahoy wordt er altijd dik uitgepakt!” Ook de allereerste outdoor editie – Pussy lounge at the Park – was voor Paul heel erg bijzonder. “Toen werd het pas echt serieus, om het zo maar te zeggen.” In de jaren die volgden kende Pussy lounge dan ook grootse hoogtepunten als een eerste editie in België, een hosting op Tomorrowland én Electric Love Festival, en natuurlijk het nieuwe Pussy lounge Wintercircus.

De 100e editie van Pussy lounge in 2019: “Dit wordt echt de vetste editie tot nu toe!”

Na al deze hoogtepunten binnen de Pussy lounge legacy is het op 5 oktober tijd de welgetelde 100e editie van Pussy lounge – The VIP Edition, waarvoor B2S werkelijk alles uit de kast zal halen om iedereen zich als VIP te laten voelen. Dit doet de organisatie onder andere met een super dikke line-up die bestaat uit ontzettend veel feestelijke back2backs én een ‘Best of Pussy lounge’ set van niemand minder dan Darkraver & Paul Elstak.

Wat we van de twee mannen mogen verwachten wanneer ze de booth betreden dit weekend? “De aller, aller, aller dikste Pussy lounge tracks aller tijden. En dat zijn er flink wat, dus het was zeker moeilijk een selectie te maken. Maar, ik denk dat we er goed in geslaagd zijn; een vette mix waarin elk genre vertegenwoordigd wordt.” Volgens de heren gaat de aankomende editie van Pussy lounge de boeken in als “de vetste editie tot nu toe”, dus dit wil je zeker niet missen!

Pussy lounge 2019 – The VIP Edition zal op 5 oktober plaatsvinden in Ahoy Rotterdam. Tickets voor het spektakel zijn nú nog verkrijgbaar via de officiële website van het evenement, waar je ook meer informatie over het event terug kunt vinden. 

Reageren