Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

De collab tussen Paul Elstak en GPF is er eentje die fans nooit hebben verwacht, maar tóch blijkt ‘Vet En Hard’ een aangename verrassing te zijn. Deze onvoorziene samenwerking tussen de heren (en vocaliste Boogshe) verscheen plots op het hoofdpodium van Intents, wordt sinds de release massaal gestreamd en is inmiddels zelfs bestempeld als “een waardig mainstage materiaal”. Ja, je leest het goed!

LEES OOK: A Nightmare in Rotterdam onthult epische line-up

“DJ Paul, make it f*cking Greazy”, is een combinatie als pindakaas met jam: je verwacht in eerste instantie niet dat het bij elkaar hoort, maar desondanks blijkt het verdomd lekker te zijn. Paul Elstak is als grondlegger uitgeroepen tot The Godfather of Hardcore en zou nooit aan piepkicks beginnen: laat staan in samensmelting met GPF – de koning van de piepkicks en roze (scrotumvormige) attributen. Deze combo tussen het hardcore van twee uitersten had je nooit eerder voorgesteld, toch..?

Gelukkig wisten Paul Elstak, GPF en Boogshe een compromis te sluiten: geen piemels en géén piepkicks. Na een eerdere poging die 4 jaar geleden strandde omdat “het helemaal niet klonk als een GPF x Paul-samenwerking dus is deze nooit afgemaakt”, is ‘Vet En Hard’ het nummer waar we wél op zaten te wachten. De mainstage van Intents kreeg de grote première van het drietal met als resultaat: een hoop opgetrokken wenkbrauwen die veranderden in een zee van brede grijnzen. Niemand had dit uit de toverhoed van Paul en therealgpf zien komen – toch is het een schot in de hardcore roos met stijgende streamingcijfers.

Het essentiële van gabber en de gimmick van greazy sluiten naadloos aan in ‘Vet En Hard’

Paul Elstak x GPF x Boogshe – ‘Vet En Hard’ is afgelopen maand uitgebracht en de reacties stromen massaal binnen. Check ‘m en beoordeel zelf via alle officiële kanalen van Greazy Records. Je gaat ‘Vet En Hard’ ongetwijfeld nog vaker horen op de grootste festivals deze zomer. Als zelfs Paul Elstak van #FrontAntiPiepKicks overtuigd is, dan is dit wel een kandidaat voor de meest verrassende collab van het jaar. Wat denk jij?

Omslagfoto via Paul Elstak en GPF

Reageren