Hard News
Door Hard News

Op 5 maart staat weer een nieuwe editie van Loudness op het programma. Ditmaal zal een Oostenrijkse DJ de avond openen met zijn eigen sound! Voor ons een reden om deze Oostenrijkse Hardstyle artiest D-Mon een aantal vragen te stellen!

Je staat, net als in 2014, weer op Loudness in het Klokgebouw. Wat was jouw eerste reactie?
Ik had urenlang een grote glimlach op mijn gezicht! Daarnaast had ik het ook niet verwacht, waardoor het alleen maar leuker was. Ik heb b2s gelijk verteld hoe geweldig ik het vond en ze bedankt dat ze me deze mogelijkheid hebben gegeven!

In welke opzichten zal je aankomende set anders zijn dan je set in 2014?
Ik zal de avond openen, dus het is belangrijk dat ik iedereen warm maak voor Loudness. Ik zal deze avond dan ook kiezen voor een geheel andere aanpak dan vorige keer. Ik ben daarnaast speciaal voor Loudness ook bezig met bootlegs en DJ tools voor wat extra pit! Ik vind het zelf ook geweldig als andere DJ’s dat doen.
Dit is je kans om een groot publiek te bereiken, wat is je game plan?
Dit is inderdaad de perfecte kans. Ik ga me vooral goed voorbereiden en alles geven wat ik heb!

Een ander hoogtepunt in je carrière moet het moment zijn dat Ran-D je track draait op Qlimax 2014. Hoe was dat voor jou?
Holy shit, dat was echt geweldig! Ik ben een geboren producer, dus het was een droom die werkelijkheid werd toen een van mijn tracks daar werd gedraaid. Mijn tracks zijn ook ooit gedraaid op Defqon.1 mainstage en Qapital en er is niets beter dan het publiek los te zien gaan op jouw muziek.

Wat zijn je plannen voor 2016?
Ik wil nog meer gaan groeien. De laatste tijd focus ik me vooral op de technische kwaliteit van mijn muziek. Ik hoop dat ik dat ook kan vertalen naar de praktijk en tracks kan produceren die er echt uit springen!

Waar gaan we je over twee jaar vinden?
Als alles perfect gaat verlopen dan zie je mij mijn eigen tracks draaien op Qlimax 2017! Nee, even serieus. Ik heb geen idee waar ik over twee jaar sta, er kan een hoop gebeuren. Ik blijf gewoon dicht bij mezelf en kijk waar dat me brengt.

Wat onderscheid jouw van andere raw acts?
Ik stop veel emotie in mijn tracks en ik denk dat je dat ook terug kunt horen. Ook probeer ik niet teveel te kijken naar trends en hou ik mijn muziek interessant en fris. Oh, en ik hou er echt van om kicks te maken! Ik heb nog nooit één kick twee keer gebruikt!

Samen met Paulistos en High Level heb je ‘Circus of Horror’ geproduceerd. Hoe is de chemie tussen jullie?
We zijn erg goede vrienden. We hebben altijd veel lol bij het maken van nieuwe tracks. Daarnaast hebben we allemaal sterke en zwakke kanten. Door samen te werken worden we beter van elkaar.

Heb je er ooit over nagedacht om naar Nederland te verhuizen met je Oostenrijkse collega’s?Elke DJ/producer die niet in Nederland woont heeft daar wel eens over nagedacht, wij dus ook. Het is namelijk lastig om dan ook het publiek in Nederland te bereiken. Ik hou van Nederland, de mensen, de steden en de feesten natuurlijk. Daarnaast bevindt 95% van de hardstyle scene zich in Nederland. Maar ik zou toch niet graag Oostenrijk willen verlaten. Moeilijke keuze!

Heb je een Oostenrijks hardstyle talent op het oog?
Paulistos en High Level kennen jullie misschien al! Daarnaast vind ik het erg knap waar Existenze de laatste tijd mee bezig is.

Wat is de laatste track waar je kippenvel van kreeg?
Dat is zonder twijfel Phuture Noize – Existance Through Sound. Wow, wat is hij de laatste tijd goed bezig!

Reageren