Hard News
Door Hard News

Aankomende zaterdag is het tijd voor de Freqin’ b-day bash van Frequencerz in het Events Center Culemborg. Frequencerz hebben al hun beste vrienden en meest gewaardeerde collega’s uitgenodigd om samen hun verjaardag te vieren en deze onvergetenlijk te maken. Uiteraard komen al de mannen van Roughstate langs, maar ook namen als Digital Punk, Phuture Noize, Mental Theo en nog veel meer. Lees hieronder alles over de Freqin’ b-day bash in het interview met Frequencerz.

Om te beginnen, Niels en Pepijn hoe oud worden jullie en waarom na al die jaren nu pas een eigen b-day bash?
“Wij zeggen altijd maar zo, je bent zo oud als je je voelt! Niels 21, Pepijn 20. Naast onze verjaardag wordt Frequencerz in deze periode alweer 7 jaar oud. We hebben in 2009 het bedrijf “Frequencerz BV” aangemeld. Dus het is een beetje een drie dubbele verjaardag! Waarom wij dit nu pas doen? Dat is heel simpel! Wij houden van een feestje en het liefst met onze fans, zoals de meeste wel weten. Eigenlijk is de bedoeling dat onze b-day bash ook een soort van bedankje is naar de bezoekers die er altijd voor ons staan. En voorgaande jaren is het er eigenlijk nooit echt van gekomen.”

Wat kunnen de bezoekers van jullie b-day Bash verwachten en wat maakt deze avond zo speciaal?
“Zoals we hierboven al zeiden moet het een feestje worden voor iedereen. Er staat een dikke lijst met dj’s/vrienden die ook heel veel zin hebben om met z’n allen een top feestje te bouwen. Voor ons is het de bedoeling dat iedereen plezier heeft en dat de artiesten echt samen met de bezoekers een leuke avond hebben. Het gaat dus één groot ‘madhouze’ worden. Wij zullen ook gewoon in het publiek springen en mee feesten. Daarnaast zullen er ook mensen uit het publiek met ons op het podium mee mogen feesten. Naast de DJ’s die op de flyer staan zullen er ook verschillende vrienden/collega’s even langskomen en wellicht nog een paar plaatjes draaien ;). We hebben daarnaast nog wat speciale dingen op de avond zelf georganiseerd, maar die moet je gewoon zelf ondervinden door naar het feest te komen!”

frequencerz-trailerDe trailer voor Freqin’ B-day Bash was al een ‘voorproefje’ voor de gekte die gaat losbarsten tijdens de b-day bash. Kunnen de bezoekers op 18 maart ook vliegende taarten verwachten?
“Zelf hopen we eigenlijk van niet aangezien we twee weken na dat geintje nog steeds naar zure taart roken. Wel zullen er andere dingen rondvliegen!!!”

Wat en wie mag er zeker niet ontbreken om deze avond tot een geslaagde b-day bash te maken?
“Voor ons mogen niet ontbreken: vrienden, collega’s en natuurlijk onze Wolfpack! We hebben vernomen dat er rond die datum echt veel mensen jarig zijn dus dit kan niet anders dan de sfeer goed doen. Daarnaast heeft iedereen de line up wel gezien en daarom zal het aan goede muziek niet ontbreken! In het speciaal willen wij toch ook Nolz wel even noemen. Hij mag niet ontbreken deze avond, omdat dit voor B-Freqz een heel speciaal moment zal zijn.”

Wat is jullie aller vetste verjaardag herinnering?
Niels: “Toen ik 8 werd en een eigen Mountainbike kreeg! Vet he?”

Pepijn: “Toen ik 16 werd kreeg ik mijn eerste speakers van m’n ouders.”

Tijdens Freqin’ b-day bash zal B-Freqz voor de laatste keer in de originele samenstelling samen met Nolz optreden. Wat kunnen de bezoekers van dit speciale moment verwachten?
“Zoals we al eerder zeiden gaat dit voor ons alle 4 een speciaal moment worden. Je hebt jaren lang met elkaar de mooiste dingen meegemaakt. Wij zullen dus deze avond de welbekende 30 min. van B-Freqz Hard Bass 2013 nog eens keihard over doen! En daarbij hebben we iedereen nodig! Dus zorg dat je die set weer uit het stof haalt en minimaal 4 keer hebt beluisterd! Zo gaan we er samen voor zorgen dat het voor Nolz een net zo grote herinnering word als de eerste keer B-Freqz op Hard Bass 2013.”

bfeqzJullie hebben de line up zelf samengesteld met dj’s/vrienden uit de scène. Wat maakt deze line up voor jullie zo speciaal?
“De line up bestaat uit dj’s waar wij graag mee samenwerken en die wij muzikaal ook supporten. Daarnaast is er gekeken naar sfeermakers aangezien het wel lekker dol mag worden deze avond. Helaas heb je altijd collega’s die al ergens anders geboekt zijn, maar wellicht zie je die nog op de avond zelf verschijnen.”

Kunnen jullie al een tipje van de sluier geven over de surprise acts?
“Nee sorry, want dan is het natuurlijk geen surprise meer! Al kunnen veel mensen vast zelf wel invullen wie ze op een avond van Frequencerz kunnen verwachten.”

Event Center Culemborg is nieuw voor de hardstyle bezoekers, BKJN events heeft hier al meerdere uitverkochte uptempo events georganiseerd. Wat spreekt jullie aan in deze locatie?
“Per toeval kregen wij de mogelijkheid om hier eens een keer te komen kijken. Het is altijd mooi om een club te zien die compleet verbouwd is en waar mensen werken die vol motivatie en inspiratie zitten. Zij vertelde ons dat zij tijdens het festivalseizoen met licht en geluid werken en dat ze in de winter nog wat extra’s zochten. Hierdoor kwam het idee om een flinke bezem door de tent te halen en onder andere een mega geluidsinstallatie en LED wall in de evenementenhal te zetten. Na het zien en horen van deze installatie kwam het idee om Freqin’ B-Day Bash hier te gaan organiseren.”

Jullie b-day bash wordt georganiseerd in samenwerking met Madhouze Events, een groeiende organisatie in de scène. Wat spreekt jullie aan in deze organisatie?
“Het is een jonge, maar frisse organisatie die zeer nauwlettend de scene in de gate houdt. Ze durven dingen te proberen waardoor ze de bezoekers leren begrijpen. Niets is ze te gek! Daarnaast zijn het mensen die bijna alle artiesten goed kent en daardoor makkelijk en snel schakelt. Wij werken er al jaren erg prettig mee samen!”

Jullie carrière kent momenteel erg veel successen. Als jullie een wens mochten doen als ultiem verjaardagscadeau, wat zou dat dan zijn?
“Gratis bier voor iedereen!!! Uitverkocht Freqin’ B-Day Bash in de ZiggoDome of Gelredome bijvoorbeeld ;)”

Wat zouden jullie vet vinden om van jullie fans en bezoekers te krijgen tijdens deze avond?
“Zoals velen misschien wel weten zijn wij bezig met de verbouwing van een nieuw studiopand. Wellicht dat we daar een “Fan-Wall” kunnen maken met alle berichten, foto’s en andere dingen die we ontvangen 18 maart. Verder zouden we het wel heeeeel leuk vinden om in de aanloop naar het event bijvoorbeeld via facebook persoonlijke felicitatie berichtjes te krijgen. Deze kunnen we misschien nog wel op de LED wall laten afspelen.”

Tot slot, hebben jullie nog een boodschap voor de fans/bezoekers die naar jullie b-day bash gaan komen?
“Neem je zwembroek mee! Je word niet thuis gebracht…”

Wil jij samen met Frequencerz hun verjaardag vieren? Zorg dan dat je er snel bij bent! Er zijn nog kaarten beschikbaar, maar voor hoelang is maar de vraag, het evenement is namelijk al aanstaande zaterdag! Mis deze nu al legendarische b-day bash niet en schaf nu jouw ticket aan. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link: www.madhouze-events.nl/buy-tickets/

Reageren