Hard News
Door Hard News

Op woensdag 6 mei verscheen er ineens een groots nieuwsbericht op de Facebookpagina van AVIO. Daniël Noordijk (Alphaverb) en Coen Oudejans (Intractable One) verkondigden met veel trots de reactivatie van AVIO! Maar het feit dat het label nieuw leven in werd geblazen was niet alles. Het label verwelkomt drie nieuwe artiesten, namelijk Blackburn, Aeros en Ecstactic. Samen hebben ze gewerkt aan een digitaal album dat gratis verkrijgbaar is! We vonden dat het de hoogste tijd was om de heren wat vragen te stellen.

AVIO is terug na een periode van afwezigheid, wat kunnen we van jullie verwachten?
Daniël (Alphaverb) & Coen (Intractable One): Het label krijgt een re-brand waarbij we in de communicatie en artwork alleen nog AVIO gebruiken zonder het woord ‘records’ (iets wat in de volksmond toch al gedaan werd).

We lanceren het label onder de slogan ‘create the future’ , een concept waarin we vooruit willen gaan lopen op de markt. De hardstyle begint vol te raken met steeds hardere muziek, maar een grote groep liefhebbers begint langzaamaan naar andere muziek te snakken in deze scene. AVIO wil die ruimte bieden: frisse hardstyle is daarom het credo, op wat voor manier dan ook. In principe mag alles, zolang het maar gemaakt is met het idee om iets nieuws te brengen!

Om de lancering en het label kracht bij te zetten zijn jullie in contact gekomen met Limitless Agency, wat is hun rol bij AVIO?
Daniël & Coen: Het is begonnen met een voorstel om de zakelijke kant van het label uit handen te geven aan het management van Theracords. Zij waren op dat moment net bezig met het opzetten van Limitless Agency, wat nu dus de overkoepelende organisatie is waaronder zowel de labels, als de individuele artiesten vallen.

Is Limitless Agency de reden geweest dat jullie vuurtje weer is gaan branden? 
Daniël: Op het moment dat ik contact op nam met Theracords wist ik nog niet dat ze bezig waren met Limitless. Maar het werd te veel om alles zelf te blijven doen, dus dat zij een hoop uit handen nemen, is erg fijn. Dit zorgt ervoor dat de focus weer op het produceren van muziek komt te liggen.

Coen: En ik denk dat ’t vuurtje ook weer is gaan branden omdat er meerdere artiesten bij AVIO zijn gekomen, namelijk Blackburn en Aeros die de overstap hebben gemaakt vanuit Theracords en daarnaast ook nieuwkomers Ecstatic.
limitless agency

Hoe zijn jullie bij die artiesten gekomen?
Daniël & Coen: Al vroeg in de plannen om AVIO bij Limitless onder te brengen waren we het unaniem eens dat er nieuwe artiesten bij moesten komen. Zij hebben uiteindelijk verschillende artiesten en hun muziek aan ons voorgelegd en in deze artiesten konden we ons helemaal vinden. Wij worden nu aangevuld door drie totaal verschillende producers die allemaal hun kwaliteiten hebben. En we zijn er zeker van dat ze zich bij AVIO verder kunnen ontwikkelen.

Die andere artiesten werken ook constructief mee aan de ideeën die we al hebben waardoor eventuele feedback wordt verwerkt in de nieuwe tracks en ze een positieve vibe meebrengen binnen het label.

Naast die nieuwe artiesten bij het label hebben jullie nog meer groot nieuws, namelijk een digitaal album! Kunnen jullie daar wat meer over vertellen?
Daniël & Coen: Jazeker! Het album heet ‘Data Fragments’ en bevat 10 tracks van onder andere onszelf en dus de nieuwe artiesten van het label AVIO. We hebben een deadline bepaald en alle artiesten hebben tot die tijd verschillende nieuwe tracks afgemaakt waarna we zijn uitgekomen bij deze tracklist. Samen vormen deze ‘fragments’ één sterk album. We vinden dat alle tracks goed aansluiten bij het ‘AVIO gevoel’ en toch hebben ze allemaal iets unieks.

Als klap op de vuurpijl hebben we besloten om het album gratis weg te geven om het label kracht bij te zetten en omdat we willen dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van onze nieuwe muziek.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/102575887″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Het album is kenmerkend voor de AVIO stijl, is dit waar jullie naartoe willen blijven gaan?
Daniël & Coen: De mensen die AVIO al kennen weten dat we altijd al dingen doen die net even wat anders zijn als wat de ‘massa’ doet en van die weg zullen we zeker niet afstappen. Sterker nog, we zullen er zelfs nog verder van afstappen. De oude sound zal ook weer meer terugkomen bij AVIO.
avio alphaverb intractable one

Dat merk je meteen als je naar het album luistert.
Daniël: Ja precies, ‘The King’ gaat meer richting de raw. Het is niet heel duister, maar wel volop knallen. De track ‘Utopia’ van Ecstatic is daarentegen een gigantische sfeertrack die totaal niet met  de anderen te vergelijken zijn.

Coen: Een track als ‘Turbulence’ is heel erg out-of-the-box, maar het feit dat dit mogelijk is op AVIO is ook meteen de kracht van het label. Het is niet dat we per se tegen de stroming in willen gaan, maar we doen wel wat we zelf vet vinden. Als je dat doet geloven mensen ook eerder wat ze horen. De kippenvel en energie moet weer terug in de muziek!

Daniël: Precies wat Coen zegt. Persoonlijk ben ik dat een tijdje uit het oog verloren, omdat je op een gegeven moment meegaat in de massa en dingen begint te denken als “Wat verwachten mensen van mij en wat vinden zij vet?” En ondanks dat ik altijd dingen maak waar ik 100% achter sta, is het goed om dat soms los te laten. Zo kun je gewoon weer helemaal vanuit jezelf muziek gaan beleven. Dus dat het even rustig was is in mijn ogen juist heel goed geweest voor ons.

Ik probeer ook tegen de andere artiesten te zeggen dat ze moeten maken waar zij zich goed bij voelen. Valt die track dan uiteindelijk niet in het hokje hardstyle te plaatsen en kunnen we het niet uitbrengen dan maakt dat helemaal niet uit. Het is altijd goed voor je ontwikkeling.

De passie straalt van jullie af! Wat vinden jullie eigenlijk van elkaars nieuwe tracks?
Daniël: Ik vind het echt heel tof wat Coen nu allemaal maakt. Je hebt nog lang niet alles gehoord, want hij heeft nog veel meer nieuw spul naast zijn tracks van het album. Ik kan daar gewoon van genieten, want ik voel iets in die tracks dat ik een langere tijd niet meer heb gevoeld bij zijn muziek. Daarom kan ik nu al zeggen dat er nog meer leuke dingen aankomen.

Coen: ‘Houserockerz’ vind ik een hele goede plaat. Vooral ook omdat hij typisch Alphaverb is. Het is namelijk net een beetje anders, maar ik hoor wel de noodzaak om los te gaan op deze track. Ik krijg er een zomers gevoel bij.

Daniël: Typisch Alphaverb.. Toch vind ik dat raar. Ik snap het wel, maar het is alweer zoiets anders dan wat ik eerder heb gemaakt. Er zit wel een bepaalde energie in die wel typisch is voor tracks die ik maak denk ik. Meerdere mensen hebben dit al gezegd over deze track en ik vind het juist tof dat ze mijn sound erin horen ondanks dat het iets anders is dan ik normaal doe.

En wat is jullie mening over de tracks van de nieuwe AVIO artiesten?
Daniël & Coen: Iedere artiest heeft iets unieks, daarom behoren zij nu ook tot AVIO. Ecstatic is een geheel nieuw artiesten-duo en die maken vrij toegankelijke hardstyle tracks die echt f*cking zuiver klinken. Als die straks nog meer hun eigen stijl ontwikkelen zijn we er zeker van dat ze heel groot gaan worden.

Blackburn is degene die al echt een eigen stijl heeft en ondanks dat er pas één track van hem op het album staat hopen we dat hij nog veel meer met dat soort tracks komt en zijn creativiteit verder de vrije loop laat gaan. Het is door de originaliteit en structuur één van onze favoriete tracks van het album.

Aeros is uniek omdat hij qua stijl net wat ruiger is. Het zit een beetje tussen raw en euforisch in. Hij knalt enorm hard en zijn sounds hebben een ruig randje, maar combineert dat vervolgens met magische melodieën.
10426087_795138423875396_5223655085452301951_n

Het nieuwe album zal worden gepresenteerd op een AVIO avond op 14 mei in Eindhoven. Wat kunnen bezoekers van deze avond verwachten?
Daniël & Coen: Alphaverb’s ouders komen, die hebben al tickets!
Uiteraard zullen alle AVIO artiesten aanwezig zijn en de hele avond zal in het teken staan van het ontstaan en de wedergeboorte van AVIO als label!

De capaciteit is beperkt dus je kunt voor €5,- een ‘guarantee ticket’ kopen zodat je zeker naar binnen kunt. Die €5,- krijg je dan bij binnenkomst in de vorm van drankmuntjes terug.

Bedankt heren! Het moge duidelijk zijn dat AVIO weer volledig back-in-the-game is. We gaan jullie album nog eens met plezier beluisteren en zien jullie op donderdag 14 mei in Eindhoven.

Het volledige album Data Fragments is gratis te downloaden op www.aviorecords.nl en te beluisteren op:
YouTube: http://bit.ly/AVIOYouTube
Soundcloud: http://bit.ly/AVIOSoundcloud

► Koop hier je guarantee ticket voor de AVIO launch party: http://bit.ly/AVIOTickets
► Event link: http://bit.ly/AVIOlaunch

Reageren