Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het ene na het andere festival wordt op dit moment aangekondigd en de agenda staat weer vol met feesten. Dit geldt ook voor Jay Reeve, maar deze zomer voegt hij hier nog eens een nieuwe live-act aan toe, met optredens op onder andere REBiRTH en Defqon.1: “Dit is het perfecte moment om ‘The Amazing Feeling Of Freedom’ te lanceren.”

LEES OOK: REBiRTH Festival onthult line-up voor ’the ultimate kick-off of the festival season’

Jay Reeve is al zo’n 7 jaar bekend om zijn typische euforische hardstyle en heeft de afgelopen jaren  achter de schermen (‘voor als we weer mogen feesten’) hard doorgewerkt aan zijn eerste live-act T.A.F.O.F. Na de eerste line-up releases kreeg Juliën veel positieve reacties. “Deze act is eigenlijk begonnen met één track”, begint hij te vertellen. En zo begon het balletje te rollen.

“Na 2 jaar stilte zijn we eindelijk terug op het festivalterrein”

Want toen we door corona lang moesten wachten op het volgende feestje, was Jay Reeve aan het vooruitblikken in de studio. “Ik was bezig in een project met vocals waarin de zin ‘The Amazing Feeling Of Freedom’ werd uitgesproken. In eerste instantie had ik nog niet meteen het idee om vanuit deze track een hele live-act te bouwen, maar op het moment dat ik weer meer vertrouwen begon te krijgen in het festivalseizoen, dacht ik: ‘Hoe vet zou het zijn om daarop in te spelen?'”

jay reeve interview the amazing feeling of freedom live tafof

Het verlossende woord met “er mogen weer evenementen worden gehouden” was begin dit jaar eindelijk daar. “Het moment is perfect en een hele set in het thema ‘Freedom’, zodat we met z’n allen onze vrijheid weer kunnen vieren op de best mogelijke manier – dit leek me een toffe uitdaging. Daarnaast heeft het ook een soort van dubbele betekenis, want met deze set geef ik mezelf ook de vrijheid om wat meer buiten de lijntjes te kleuren.”

De veelzijdigheid van Jay Reeve: maar uiteraard allemaal in een sausje van ‘Feel Good’ vibes

Veel van ons hebben nog nooit zo hard uitgekeken naar de start van het festivalseizoen. REBiRTH staat inmiddels écht voor de deur, wat voor Jay Reeve de ideale mogelijkheid was om hier de première van The Amazing Feeling of Freedom Experience te doen. Wat gaan we horen op de mainstage van dit festival? “Er zullen heel veel soorten invloeden voorbij komen zoals trance, early hardcore, classic hardstyle, schranz, gospel, reverse bass, gated kicks en ook ben ik aan het experimenteren met verschillende soorten kicks onder melodielijnen. Maar uiteraard allemaal in een sausje van ‘Feel Good’ vibes: heel erg uplifting, maar ook georiënteerd op de dansvloer.”

Op het podium gaat er dan ook meer gebeuren dan normaal: bovendien zullen fans van Jay Reeve een vertrouwd geluid herkennen tijdens deze optredens. “De live-act heeft echt een verhaallijn, waarbij de stem die je ook in de trailer hoort, meerdere keren terug zal komen. Een leuk feitje is dat deze stem is ingesproken door Elyn. Een vocalist waarmee ik al veel heb samengewerkt in platen zoals Ignite The Fire, Our Reality, Iluminate The Way, T.A.F.O.F. en uiteraard hebben we nieuwe platen gemaakt voor de live-act. Zij zal dan ook mee gaan on-stage om deze platen live te performen.”

Heel veel nieuwe muziek

We zien tegenwoordig vaak dat live-acts gepaard gaan met een hoop nieuwe muziek (soms zelfs met een compleet nieuw album). Is dat ook het geval bij Jay Reeve? “Veel nieuwe muziek sowieso”, onderstreept de 29-jarige Bredanaar. “Een album was in eerste niet het idee, maar het lijkt me wel tof om een soort van mini-album/’Freedom EP’ uit te brengen. Er zitten best wat covers/bootlegs tussen, dus dat zal nog wel een dingetje zijn met de rechten. Maar wie weet dat we het eens een poging gaan geven.”

Met de toevoeging van de vierde dag van Defqon.1 is de vrijdag omgedoopt tot Fresh Friday, waar Jay Reeve ook staat met T.A.F.O.F. “Defqon.1 UV zal een langere set worden: waar ik op REBIRTH 30 minuten sta, draai ik op Defqon.1 45 minuten. Dat wordt dus een soort van XXL Freedom celebration, haha. Uiteraard heb ik ook al weer ideetjes voor platen die ik op Defqon.1 voor het eerst zal laten horen. En daarnaast zal de live-act in ieder geval ook gaan plaats vinden op Dance4Liberation, natuurlijk het perfecte thema voor bevrijdingsdag.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jay Reeve (@jayreevemusic)

En hoe zit het met de collab met Wildstylez..?

Een hele hoop plannen dus voor de live-act, en daarnaast staat Jay Reeve dit jaar ook nog op WiSH Outdoor, Decibel outdoor en vele andere festivals. “Ik heb voor nu vooral de focus liggen op deze live-act, maar daarnaast liggen er ook nog genoeg concepten voor nieuwe platen en collabs. Onder andere met Galactixx en volgens mij heb ik ook nog steeds een project liggen met Wildstylez – dus wie weet dat die plaat deze zomer ook eens het licht zal zien…”

Check Jay Reeve volgende week zaterdag (9 april) op REBiRTH Festival met het debuut The Amazing Feeling Of Freedom op de mainstage. “De festivalzomer ziet er stralend uit en ik kan niet wachten om dit met jullie te vieren!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jay Reeve (@jayreevemusic)

Beeldmateriaal via Facebook-pagina REBiRTH Festival / Jay Reeve

Reageren