Hard News
Door Hard News

The Pitcher, aka Luc van Veghel en Michel Pollen, draaien al vele jaren mee in de scene. In 2010 kwamen ze met hun album ‘Smack’ dat razend populair was. Eerder dit jaar kwamen ze met nog een album, namelijk ‘Shock And Awe’. Maar The Pitcher is nog lang niet klaar en ook nog lang niet van plan om weg te gaan.

Onlangs kwamen ze trouwens met een volledig nieuwe sound en hiermee gaan ze laten zien dat The Pitcher terug is en harder dan ooit! We besloten om eens even met de heren te gaan zitten en wat te vragen over deze nieuwe sound en hun plannen voor de toekomst.

Ineens was daar de preview van “Radical Redemption – Watch Yourself (The Pitcher Remix)” die zal verschijnen op het album The One Man Army. Kun je ons uitleggen waar dit geweld ineens vandaag komt?
Met het ‘Shock And Awe’ album, waar we al ruim anderhalf jaar geleden aan begonnen waren, zijn we al op zoek geweest naar de roots van hardstyle en onszelf. The Pitcher heeft altijd wel tussen het harde en euforische in gezeten, maar de scene zelf heeft zich de laatste tijd steeds meer opgesplitst. Voor ons werd het tijd om een keuze te maken en daarbij hebben we ons gevoel gevolgd. In rawstyle kunnen we onze creativiteit tegenwoordig beter kwijt. Rawstyle is voor ons als wat hardstyle was.

Euforische hardstyle is ondertussen wel uitgekristalliseerd. Maar rawstyle is nog zo groeiende dat daar nog veel te ontdekken valt in sounds en sfeer. Uiteindelijk maken we gewoon wat we leuk vinden en vervolgens geef je het beestje een naam: Rawstyle.

Wat betreft “Watch Yourself”, dat was een track die Luc al vaak draaide en toen hij Joey (Radical Redemption) een keer tegenkwam, kwam deze track vanzelf ter sprake. Het was voor ons een kans om bij een (voor ons) nieuw publiek te laten zien waar we staan. We hadden echt niet in ons hoofd dat we die track beter zouden kunnen maken, want naast dat het origineel geniaal in elkaar steekt, kun je gewoon niet opboksen tegen de nostalgie die aan dit soort hits hangt. Zaak voor ons was dus om de sfeer te behouden, maar wel wat opvallende nieuwe dingen ermee te doen. Die nieuwe kick waren we al een tijdje mee bezig.

the pitcher interview 4
Twee jaar geleden had Michel al het idee om hardstyle kicks op een technisch hele andere manier te maken. Dat lukte toen niet, maar van de zomer viel het kwartje en vond hij een manier die qua sound ook nog eens aansluit bij wat nu leeft. Inderdaad borduren we daar nu wat op voort, omdat je natuurlijk die sound wil optimaliseren.

De kick in de remix is er één die inderdaad erg goed gelukt is en in combinatie met de sfeer van het origineel krijg je dan toch een typische The Pitcher track. Toen de reacties ook nog eens zo goed waren was dat voor ons de ultieme bevestiging dat we op de goede weg zitten met onze vernieuwde sound!

Wat ging er door jullie heen toen jullie merkten dat de remix zo goed werd ontvangen?
Zoals ik al zei bevinden we ons op nieuw terrein. Het was sowieso al een eer dat we een remix mochten maken voor de grootste hardstyle artiest in het rauwe segment. Toen Radical Redemption hem ontving draaide hij deze remix meteen in zijn sets en merkten we de veel artiesten deze tracks wilden hebben. Dat geeft ons een erg fijn gevoel en daar zijn we natuurlijk ook trots op!

De fans zijn al meer rauwe hardstyle van je gewend, maar dit is toch wel even next level. Is dit waar je naartoe wilt met je stijl?
Next level is altijd ons streven geweest, wij zijn daar altijd naar op zoek. Op dit moment betekent dit een snoeiharde kick, maar het kunnen ook weer andere elementen zijn. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, interessantere en prikkelende elementen. Onze tracks zijn op dit moment hard, sfeervol en melodieus. En dat zal voorlopig ook zo blijven ja.

Volgens mij kreeg je meteen de smaak te pakken, want de volgende track “Those Summer Nights” verscheen ineens in de Unleashed podcast van Digital Punk. Wat was je inspiratie voor deze tracks?
Tracks als “Those Summer Nights” ontstaan eigenlijk uit het niets. Wij werken altijd aan verschillende tracks tegelijk en we liepen even vast bij hetgeen waar we mee bezig waren. Wat doen we op zo’n moment? We zetten het verstand op nul en beginnen en beetje te klooien in de studio. En dat is het leuke hieraan, want “Those Summer Nights” was geboren. Die track is puur op gevoel gebaseerd en was binnen een dag klaar.

B-Front kwam aan het einde van de dag de studio in en de track viel hem meteen op. Het liefst wilde hij hem dat weekend al draaien. We hebben toen besloten de track exclusief aan hem te geven en al vrij snel was deze track op events als Decibel en Mysteryland te horen. Van Adaro krijgen we ook veel support en we hebben zelfs het compliment gekregen dat dit één van zijn favoriete tracks van dit moment is.

Je draait al wat jaartjes mee bij Fusion Records. Hoe is de sfeer bij het label?
Klopt, het is alweer zeven jaar geleden dat Michel en ik elkaar voor het eerst tegen zijn gekomen. De sfeer is goed en is ook altijd goed geweest. Het leuke van Fusion is dat het een combinatie is van veteranen, headliners en talenten. Iedereen steunt elkaar en gunt elkaar het succes. Wij geven tips aan kleinere artiesten, maar aan de andere kant hebben wij hen ook keihard nodig. De laatste jaren draait het steeds meer om de artiesten en steeds minder om het label, maar het creëert wel een groepsgevoel. Bij Fusion zijn we de Fusion Family. Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven.

the pitcher interview 1
Hoe zorg je ervoor dat je vernieuwend/origineel blijft in deze steeds groter wordende scene?
Creativiteit en levensenergie zijn sterk met elkaar verbonden. We hebben de energie om constant naar iets nieuws te streven en dan lukt het gewoon in de studio. Het is belangrijk dat je uitdagingen blijft opzoeken want anders verlies je totale interesse in de muziek en je vak. Dus ja, wat doen wij om vooruitstrevend te blijven? Sowieso zorgen we ervoor dat we van alles in de scene op de hoogte zijn en we gaan helemaal op in de hardstyle, of eigenlijk moeten we rawstyle zeggen. Creativiteit is vaak het verder bouwen op, en beter of anders maken van bestaande ideeën.

Verder blijven altijd heel sterk bij onze eigen identiteit, want welke weg we ook in slaan, mensen zullen altijd The Pitcher horen!

Een tijdje geleden verscheen er een foto op Facebook met de tekst ‘To be continued…’ Betekent dit dat jullie bezig zijn met een nieuw album?
Het is de start van een nieuwe fase in onze carrière. De ster van het ‘Shock And Awe’ album stond al een beetje voor de revolutie binnen The Pitcher. In dat proces werden onze tracks al steeds harder en rauwer. We wilden een signaal afgeven aan het publiek en een vraag oproepen. Waar staat The Pitcher nou precies voor? Het is de vraag die we de laatste tijd vaak hebben gekregen en waar we bewust naartoe hebben gewerkt.

Zoals jullie kunnen zien is ons logo geüpdatet en de ster zie je hierin terug. Het is nu ons symbool voor de rauwe weg die we in zijn geslagen. Dus wat betekent de tekst ‘to be continued’, eigenlijk alles wat we in dit gesprek hebben verteld. In 2016 gaan we vol aan de bak in de raw style. Alles wordt beter, vetter en vernieuwender. We zullen het publiek niet teleurstellen, er komen flinke knallers aan!

We zijn overigens wel met nog iets speciaals bezig achter de schermen, maar wat dat is…

the pitcher interview 2
Interessant! Is er iets dat je ons al wel kunt vertellen?
Voor ons is het erg belangrijk dat het voor de fans duidelijk is wie we zijn en waar we voor staan, namelijk rawstyle. Dit is dan ook hetgeen waar we ons 100% op zullen focussen in 2016. Wat kan het publiek verwachten van The Pitcher? Ik denk veel tracks die in het straatje van “Watch Yourself” remix en “Those Summer Nights” passen. Een rauwe melodische sfeer en een kick waar je U tegen zegt!

Houd The Pitcher’s Facebookpagina en onze website in de gaten voor meer informatie.

Reacties

  • YeLkXxajOIpR 21 augustus 2019 - 19:33
    Quote

Reageren