Danny Twaalfhoven
Door Danny Twaalfhoven

Tranen springen in m’n ogen wanneer ik terugdenk aan het afgelopen jaar. Hoewel Dediqated nog plaats heeft gevonden, lijkt ook dit evenement eeuwen geleden. Kleuren, lasers, duizenden mensen, volle barren en confetti. Ik zie het zo voor me wanneer ik mijn ogen sluit.

LEES OOK: Project One & Ghost Stories: “We hebben al vaker over een collab gesproken…”

De laatste tijd kijk ik aftermovies van tientallen evenementen terug en blijf ik me positief verbazen over de feesten die ik heb bezocht en de gezelligheid die ik daar heb meegemaakt. Elk event heeft tenslotte zijn eigen verhaal.

Zo ook met de Return of Headhunterz in 2017. Ik was in de zomer op zuipvakantie met m’n beste vrienden in Mallorca en een dezer dagen zou de kaartverkoop gaan starten. Hoewel we de avond ervoor flink door het geluid waren gegaan bij Club Veronica met Korsakoff, moesten en zouden we tickets gaan scoren voor Heady’s comeback. Het was een evenement waar ik persoonlijk naar toe leefde en ik wilde dit voor geen goud missen. Met onze katerbek nog in bed kwamen we door de altijd spannende wachtrij en het lukte ons om tickets te scoren voor deze nog onbekende 30 september.

“Het blijkt een avond te worden die voor altijd de boeken in zal gaan”

De spanning van de laatste paar septemberdagen zit er weer lekker in en de kriebels voor het evenement zijn de dag ervoor al goed aanwezig. Ik slaap die nacht slecht en ben vroeg wakker. Ik kan je vertellen dat deze dag dan ook heel lang heeft geduurd alvorens ik ein-de-lijk de bus in mocht stappen. Enkele vrienden ontmoet ik op station Bijlmer ArenA en gezamenlijk lopen we met de massa, langs de oude Heineken Music Hall, naar de Ziggo Dome. Er staat een rij voor de deur die ik nooit eerder heb gezien. “Wordt het zo’n avond?”, denk ik bij mezelf terwijl we nog een blikje bier openen. Het blijkt echter een avond te worden die voor altijd de boeken in zal gaan.

Eenmaal binnen lopen we naar boven toe en halen we daar onze muntjes, waarna we onder het genot van een vers tapbiertje, onze eerste blikken op de stage laten vallen. Ondertussen ontvang ik een foto van Supremacy dat tegelijkertijd plaatsvindt en draait Sound Rush een aantal parels, waaronder de ‘A Feeling’ remix van Tuneboy. Pareltje 1 is in ieder geval vast gehoord. Ondertussen komen we meer vrienden tegen en we besluiten, tegen de verhoudingen in, om rechtsvoor te verzamelen. De muziek stopt, het licht gaat uit en MC Villain bedankt Sound Rush.

“De lasers die over het dansende publiek vallen doen mij beseffen dat die ene katerochtend in Mallorca, mij meer dan waard is geweest”

Kippenvel, goosebumps, chickenskin, of hoe je het ook wil noemen. Voor het eerst sinds die beruchte editie van De Tijdmachine ben ik sprakeloos. Wat een openingsshow is dit zeg. M’n vrienden en ik hangen om elkaar heen en het is een feit. Headhunterz is terug en hoe? Om en nabij minuut 13 begin ik te beseffen dat dit een parel van een set gaat worden. Dit wordt bewezen wanneer Headhunterz zijn remix van ‘Rate Reducer’ draait. Het is in mijn ogen de allerbeste remix van Headhunterz ooit. De lasers die over het dansende publiek vallen doen mij beseffen dat die ene katerochtend in Mallorca, mij meer dan waard is geweest.

LEES OOK: 3.000 mensen mogen naar Biddinghuizen voor ‘coronatestfestivals’

Na flink wat parels te hebben mogen ontvangen, besluit ik om een biertje te gaan halen. Op het moment dat ik naar de bar loop, pakt Headhunterz de microfoon en hoor ik het Defqon.1-anthem van 2009 opkomen. Het is het gevoel dat letterlijk iedere Defqon-ganger herkent. ‘Scrap Attack’ geeft het gevoel van saamhorigheid, liefde en passie voor de muziek. Ik besluit de klappende massa te filmen.

Hoewel ik door kan blijven schrijven over deze magische avond die mij nog steeds op het netvlies staat, blijf ik vasthouden aan de herinneringen. Herinneringen die geweest zijn en die iedereen op een andere manier heeft beleefd. Tevens geeft het ook hoop naar evenementen die komen gaan. Evenementen waar we met onze hardstyle familie weer als vanouds één zullen zijn.

Omslagfoto via Facebook-pagina Q-dance

Reageren