Fé van Megen
Door Fé van Megen

Alaaaaaf! Het is weer de mooiste tijd van het jaar voor de mensen uit het Zuiden (en mensen die een dagje willen meegenieten)… Carnaval! De oorsprong van carnaval heeft te maken met het Italiaanse ‘carne levare’ (het opheffen/wegnemen van het vlees). Van oudsher is carnaval een eetfestijn, omdat het de laatste mogelijkheid was om zich nog even helemaal vol te proppen voor de katholieke vastentijd, die tot en met Pasen duurt. Inmiddels kennen we carnaval vooral als groot verkleed- , zuip- en feestfestijn!

Een dagje niet alleen maar foute hits zoals ‘Vrouwkes’, ‘Hallo allemaal…’ en ‘Joost’, maar ook een lekkere beat willen? Dan moet je een dagje naar Karnaval Festival zijn geweest!

Een hele brakke goeiemorgen!

Als carnaval liefhebster had ik er uiteraard al een avondje op zitten. Ik werd wakker en keek naar buiten. Geen sneeuw! Een zonnetje! Wat een heerlijke dag om wakker te worden, op de moeheid na. De weersverwachtingen waren koud, maar droog, dus ideaal voor een festival in de winter. Ondertussen hadden wij onze keet eens opengegooid voor wat frisse lucht, (Veel mensen in huis en carnaval, ach, jullie weten vast hoe dat ruikt..) We maakten een heerlijk ontbijtje voor onze gasten (ja, B&B Breda!) en werden wakker met de carnavals mix van Deenis, die vandaag ook draait. De zin kwam er goed in!

BVO’tjes en gaan

Inmiddels waren de dieren en SWAT-agenten verzameld en konden we vertrekken! Iedereen had er goede zin in en traditiegetrouw hadden we wat lekkere biertjes voor onderweg. We kwamen wat later aan en het feest was al in volle gang. Op de dag waren er vijf stages, waaronder de grote mainstage met het Karnaval Festival-logo als stage met flink veel lasers en confetti, Fanaticz, het Flugel Feestcafé, de Boombox en Karnaval Festival Knallers! Wilde je toch het gevoel krijgen om in een gezellige drukke kroeg te staan? Dan ging je voor een kleinere stage waar er intiem werd gehost en luids werd meegezongen, wilde je de ruimte om te knallen ging je voor de mainstage of Fanaticz! Als echte raw- en hardcore liefhebbers stonden we vooral bij de Fanaticz. In de tent hing een te gekke sfeer, waarbij iedereen goed los ging.

Hoogtepunten van de dag

Op een dag is er heel veel te doen en dat betekent: keuzes maken. Ik som mijn favoriete van de dag achter elkaar op! Beginnen bij Jason Payne, die de carnavalshits mixt met heerlijke beats, héél even salsa dansen bij Mario en Luigi (a.k.a. Sub Zero Project), even genieten van een heerlijke burger bij de Foodarea, de sit down bij Frequecerz, de Snollebollekes op de mainstage met o.a. ‘Vrouwkes’ .“Springen nondeju… En door!”

Gewoon hele harde rawbeats zonder te veel carnaval bij D-Sturb, tracks als ‘Legacy’, ‘Menace’ en ‘Born to Rag’ zorgden er voor dat de carnaval-/hardstylebalans weer wat uitgebalanceerder werd. Ook Rebelion deed een duit in dit zakje met behulp van tracks als ‘Bring it On’, ‘We Are One’, ‘Salvation’ en ‘Rawfare’.

Afsluiten doe je zo

Wij hebben de avond afgesloten met mijn echte hardcoreheld: Partyraiser! Dit hardcore genie had de carnavalssfeer er goed in zitten met o.a. ‘Liever Te Dik In De Kist (ft. Pompen – D-Fence)’, ‘De Vogeltjesdans (ft. Getverherrie)’, ‘Hallo Allemaal (Hardcore Edit)’, ‘Partyraiser Mashup (Frans Duijts – Jij Denkt Maar Dat Je Alles Mag Van Mij’, ‘Marshall Masters – Don’t Touch That Stereo’, ‘Partyraiser & Darkcontroller – Our Power)’ en ‘Doe Maar -De Bom (ft. La Bomba (ft. F Noize)’. Ik denk dat ik niemand hoef uit te leggen dat na deze set zowel de tent als mijn benen helemaal kapot waren.

Conclusie Karnaval Festival 2018

Was het een heerlijke geslaagde dag, waarbij de organisatie alles heeft kunnen bieden wat je mag verwachten; een dikke line-up, lasershows, genoeg stages om uit te kiezen, een overvloed aan eten, goed geregelde wachttijden (behalve op het vrouwentoilet waar de rijen ’s middags erg lang waren), en hele dikke geluidssystemen. Uiteraard is er natuurlijk iets dat de organisatie niet kan regelen, maar oprechte dank aan alle Karnavallers, de geweldige en gekke sfeer die je met carnaval verwacht werd door jullie zeker waar gemaakt!

De enige puntjes die op te merken zijn: de wachtrijen bij de wc’s en DJ’s die helemaal geen carnavalshitjes mixen. Minimaal één gek carnavalsnummer gemixt met een beat moet toch lukken. Dat maakt Karnaval Festival namelijk Karnaval Festival. Inmiddels heb ik mezelf al aangemeld voor de presale voor Karnaval Festival 2 en 3 maart 2019. Jij hopelijk toch ook? Tot volgend jaar!


Foto’s via Karnaval Festival

Beoordeling

  • Line-up90%
  • Locatie70%
  • Geluid80%
  • Stage85%
  • Show75%
  • Sfeer100%

Overall
waardering

83%

Al met al was dit een geslaagde editie van Karnaval Festival. Een perfect feestje voor liefhebbers van carnaval en de hardere stijlen. Een fantastisch sfeertje, gekke edits en sterke organisatie hebben gezorgd voor een fantastische carnaval!

Reageren