Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Op 27 januari is de volledige hard dance scene in de ban van Hard Bass; een evenement dat bekend staat om de vier unieke team formaties. Jaarlijks wordt het uitverkochte GelreDome verrast door speciale performances en Hard Bass staat zelfs bekend als de bakermat van succesvolle live-acts. Of het nou een gevestigde naam met een compleet nieuwe act is of een onmiskenbare beuker als afsluiter, veel van deze acts vinden hun oorsprong op Hard Bass. Ook de aankomende editie staat bol van de originele live-acts en wij spraken met deze artiesten over het hoe, wat en waarom van Hard Bass live.

Coone: “Ik draai zelden live zodat het speciaal blijft”

“Coone live” is iets wat we nog niet vaak hebben gezien. Ondanks een jarenlange en geroemde carrière is het pas de derde keer dat hij een live-act doet. “Er gaat heel veel voorbereiding in zitten en het moet iets speciaals blijven”, vertelt Coone. “Puur om het feit dat het niet zomaar iets mag zijn. Bovendien wil ik het ‘live’ aspect zo goed mogelijk benutten, wat voor mijn gevoel tegenwoordig niet tot weinig meer wordt gedaan in onze scene.”

Als we de Belgische DJ mogen geloven, zal hij van alles uit de kast trekken tijdens zijn liveset van 30 minuten. “Zoals artiesten met akoestische instrumenten en wellicht een vocalist. Ik wil sowieso de ultieme mix maken van mijn tracks. Dit betekent dat je ook oudere tracks in een nieuw jasje kunt verwachten.” En de bezoekers kunnen zelfs een voorproefje verwachten van een nieuw project van Coone. “Ik ben namelijk met een concept bezig voor 2018, wat betekent dat er ook nieuwe muziek aankomt. Dit ga je voor het eerst horen tijdens mijn live set op Hard Bass.”

Spirit of Hardstyle: 6 man, 1 live-act

Het nieuwe label genaamd Spirit of Hardstyle werd halverwege 2017 gelanceerd, een frisse wind van bestaande namen binnen de scene. Vier succesvolle acts brengen samen het beste van de melodieuze Hardstyle en het afgelopen half jaar zijn ze flink productief geweest met nieuwe muziek. Een verrassende stap is het bij elkaar brengen van de volledige formatie voor een exclusieve live-act. Atmozfears: “Hard Bass is hét podium om echt uit te kunnen pakken, dus dit is een mooi stapje omhoog.” Audiotricz vult aan: “We kunnen hier juist de speciale dingen doen, die je nergens anders ziet. De combinatie met licht, geluid en show van Hard Bass is altijd next level. Daar gaan we optimaal gebruik van maken.”

Met vier acts in de booth zal het wel een drukke boel worden. “Hoe we dat precies gaan doen zijn we nu aan het uitwerken”, zegt Noisecontrollers. “Het wordt in ieder geval een dynamische set waarin we in alle opzichten laten zien waar Spirit Of Hardstyle voor staat.” Nieuwe muziek van de heren hoort daar natuurlijk ook bij. “We zijn zeker van plan om samen de studio in te duiken en echt uit te pakken voor Hard Bass”, aldus Bass Modulators. “We hebben er ontzettend veel zin in!”

adaro live hard bass interview

Het debuut van Adaro live

Hoewel hij al lange tijd bekend staat als één van de grootste raw hardstyle dj’s, heeft hij nog nooit in zijn uppie live gedraaid. Nu gaat Adaro voor het eerst live draaien en hij vond dat Hard Bass 2018 daar het juiste moment voor was. “Ik heb door de jaren heen vaak aanvragen voor een live optreden gehad en het altijd afgehouden”, biecht Adaro op. “Nu voelt het goed om te doen en bovendien zal de vocale kracht van MC Villain mij bijstaan on stage, dus we gaan het dak eraf blazen tijdens Hard Bass!” Thijs kijkt al uit naar de aankomende editie: “Je weet dat tijdens Hard Bass de ogen extra op je gericht staan. Ik geef altijd de volle honderd procent, maar als er een volle Gelredome voor je neus staat… Dan doet dat wel wat met je.”

Van Adaro weten we dat hij tijdens zijn normale dj-sets veel platen van anderen en talenten support. Maar hoe zit dat dan tijdens zijn liveset? “Je kunt hier een combinatie van mijn solo’s, collabs en enkele Gunz-tracks verwachten. Eigen materiaal dus en dit maakt het zo speciaal. Het is de eerste keer dat ik als Adaro live ga en ik ga het aantal Adaro live-gigs ook zeker zeer exclusief houden in de toekomst. Misschien is Hard Bass wel de enige keer, dat weet ik nog niet. ik heb er het volle vertrouwen in dat in samenwerking met b2s we samen een mega dikke show kunnen neerzetten.”

Radical Redemption: “Die eerste keer live vergeet ik nooit meer”

Joey is ook geen nieuwkomer op Hard Bass. Hij kent het klappen van de zweep, zowel live als in teamverband is hij van de partij geweest. Tijdens de première van de Minus Militia live-act op Hard Bass 2014 schreeuwden tienduizenden fans zijn naam. Met een nieuw album in aantocht kan het niet anders dan een klapper worden. Radical Redemption: “Met deze live-act doe ik er weer even een schepje bovenop, wat mensen al van me kennen. Mijn streven is om minimaal 25 tracks te laten horen in die 30 minuten. Het wordt echt rammen en met trillende benen het stadion verlaten!” Het nieuwe album is inmiddels klaar, met een shitload aan nieuwe tracks en vette edits. Toch kunnen we op Hard Bass nog meer van Joey verwachten. “De inspiratie blijft maar komen, dus ik blijf lekker nieuwe muziek maken die daar zeker voorbij gaat komen!”

Dat hij nu een solo live-act heeft maakt hem extra enthousiast. “150/155/160/170 bpm, ik kan alle kanten op. Ik verheug me hier echt op, dat brengt een lekkere gezonde spanning met zich mee”. Dit belooft weer een memorabele afsluiting te worden in ons geliefde beukstadion.

Hard Bass 2018: Sixteen acts, four formations, one dome

Naast deze LIVE-pareltjes zijn ook de DJ-team formaties weer met veel zorg samengesteld door b2s, met een goede mix tussen de gevestigde orde en nieuwere veelbelovende acts. Tickets voor Hard Bass 2018 zijn hier verkrijgbaar. De complete line-up check je hier:

TEAM BLUE
Isaac
Psyko Punkz
Sound Rush
LIVE: Coone

TEAM GREEN
D-Block & S-te-Fan
Wildstylez
Zatox
LIVE: Spirit Of Hardstyle (ft. Atmozfears, Audiotricz, Bass Modulators, Noisecontrollers)

TEAM YELLOW
B-Front
Ran-D
Sub Zero Project
LIVE: Adaro

TEAM RED
Delete
E-Force
Rebelion
LIVE: Radical Redemption

Hosted by DV8.

Reageren