Timo van Dommelen
Door Timo van Dommelen

Dat zowel MYST als Deetox de laatste tijd druk bezig zijn in de studio is vrij duidelijk. MYST heeft met zijn mini-album veel hoofden laten draaien en Deetox produceert de ene naar de andere track de laatste tijd. Kun je drukke schema’s combineren? Waarom niet zullen ze hebben gedacht. Vannochtend kwam namelijk de bevestiging dat MYST en Deetox samen in de studio zitten om te werken aan een collab.

MYST, het jonge talent van Nightbreed Records, heeft flinke stappen gemaakt dit jaar. Zijn mini-album ‘The Prophecy’ is door veel mensen in de scene heel goed ontvangen en menig artiest support zijn tracks tijdens de grootste feesten. Tracks als ‘Hear My Breath’ en ‘The Greatest Nightmare’ doen het goed op de dansvloer, maar ‘Before You Go’ is natuurlijkde smaakmaker van het mini-album.

Deetox is al een tijdje actief in de top van de raw hardstyle scene en heeft o.a. al optredens gehad op Hard Bass en Qlimax. Dat Deetox een druk jaar beleeft tot nu toe is vrij duidelijk. Naast haar nieuwe live act ‘Bring The Riot’ en de vele nieuwe solo tracks heeft Deetox ook veel collabs gemaakt. Artiesten als Cyber, Sound Rush en Sub Sonik zijn al langs geweest in de studio van Deetox en nu is het dus de beurt aan de getalenteerde MYST.

Dit is hoe ‘The Queen of Raw’ zelf de aankomende track samen met MYST beschrijft: “Expect heavy kicks, a shivering melody and music you want to dance to”. Het is duidelijk wat het idee is achter deze track: “Hardstyle the way we all fell in love with”. Komend weekend staat Deetox op Intents Festival, misschien dat we dan al het voorproefje krijgen van deze collab.

Reageren