Jan-Jaap Top
Door Jan-Jaap Top

Mysteryland is het langst lopende dance festival ter wereld. Sinds 1993 speelt Mysteryland een sleutelrol als pionier van de dance-festivals in Europa en Amerika. Het festival is een inspirator geweest voor vele andere organisatoren en evenementen. Het befaamde Tomorrowland, tevens georganiseerd door ID&T, is zelfs ontstaan vanuit de directe kernwaarden van het festival.

Vorig jaar introduceerde Mysteryland een meerdaags festival inclusief camping, genaamd ‘The Holy Ground’. Het bleek direct een hit, want binnen twee uur waren alle weekendtickets verkocht! Het was duidelijk, The Holy Ground Camping moest en zou het volgende jaar terugkomen.

En dat is gelukkig ook zo. Want de Gemeente Haarlemmermeer heeft laten weten dat het festival mag uitbreiden. Vorig jaar was de camping tot en met zondag geopend, maar dit jaar komt daar een extra dag bij. Dan kunnen campinggasten van Mysteryland doorfeesten van vrijdag 26 tot en met maandag 29 augustus. Festivaldirecteur Paul Brouwer liet het volgende weten:

”We zijn verheugd en trots met deze groei in aantal dagen. Het afgelopen jaar was de Holy Ground Camping tot en met zondag geopend. Dankzij de geweldige sfeer die de feestvierders afgelopen jaar hebben neergezet, mogen wij de camping dit jaar van de Gemeente Haarlemmermeer verder uitbreiden. We hebben er enorm veel zin in om de editie van afgelopen jaar te overtreffen.”

De kaartverkoop van Mysteryland 2016 begint op donderdag 31 maart, maar je kunt jezelf nu alvast inschrijven via de officiële website. Zorg dus dat je er op tijd bij bent zodat je de weekendtickets niet misloopt dit jaar.

Bron: Telegraaf

Reageren