Timo van Dommelen
Door Timo van Dommelen

Een ware legende binnen de hardstyle scene, een man die eigenlijk geen introductie nodig heeft, Bas Oskam, a.k.a. Noisecontrollers, heeft aangekondigt dat hij bezig is met een nieuw album. Gisteren organiseerde Noisecontrollers een masterclass voor al zijn fans en jonge producers om te zien hoe de meester zelf te werk gaat. Na wat vragen uit het publiek kwam naar voren dat hij dus bezig is met een nieuw album.

Zoals jullie allemaal wel weten, is dit niet het eerste Noisecontrollers album. Als we terug in de tijd gaan naar het jaar 2012, toen ze nog optraden als een duo, vinden we het eerste Noisecontrollers album genaamd ‘E=NC²’. Met tracks als ‘Pillars Of Creation’, ‘So High’ en ‘Universe Was Born’ bleek dit een legendarisch album te worden.

noisecontrollers-enc2In 2014 kwam het eerste solo album van Noisecontrollers uit genaamd ‘All Around’. Ook dit album bleek een enorme hit met tracks als ‘Down Down’ en ‘What?!’. Vervolgens in 2015 kwam het ’10 Years Noisecontrollers’ album uit, waar dus letterlijk tracks op stonden uit de 10-jaar lang durende carrière van Noisecontrollers tot op dat punt.

Vervolgens kwam er ook in 2015 nog een verzamel CD uit met al het verzamelde studio materiaal van de jaren 2013-2015. De meningen zullen verdeelt zijn over de vraag of je dit als album kunt classificeren. In het jaar 2016 hebben Noisecontrollers en Bass Modulators, beter bekend als NCBM, een mini-album uitgebracht genaamd ‘Chapter One’. Voor sommige is het een kwestie van tijd voor ‘Chapter two’ ook in de schappen zal verschijnen.

ncbm-chapter-oneHet is duidelijk dat Noisecontrollers niet vies is van het maken van een album. Sinds zijn eerste album is uitgebracht in 2012 heeft hij dus alweer gewerkt aan 4 andere, afhankelijk van welk standpunt je hier over in neemt. Er is verder jammer genoeg nog weinig informatie beschikbaar over dit album. Het enige zekere is dat deze er gaat komen.

Foto’s: Noisecontrollers

Reageren