Rik Houwers
Door Rik Houwers

Kenth Kvien en Marcus Nordli vormen samen het euforische hardstyle duo Da Tweekaz uit Noorwegen. Gisteren maakte zij via Snapchat bekend dat ze een collab gaan maken met het Nederlandse raw hardstyle duo Thomas Velderman en Nigel Coppen oftewel Sub Zero Project.

Het Noorse duo Da Tweekaz is al vanaf 2007 actief in de hardstyle scene. De twee Noren verhuisde in 2012 naar België (onder contract bij Dirty Workz), zodat ze voor de festivals niet elke keer op en neer hoefde te reizen.  In 2012 bracht het duo haar eerste album ‘Time 2 Shine’ uit en gaven dit een vervolg op een originele manier. In 2014 gebruikt het duo #tweekay14 en brachten elke maand een nieuwe track uit. Ook in 2016 besloten ze het voorbeeld van 2014 te volgen en brachten ze weer elke maand een track uit en nu met #tweekay16. In feite zijn dit twee albums, maar werden ze niet als albumvorm uitgebracht.

Thomas en Nigel van SZP hebben elkaar ontmoet via een forum op het internet. Nadat ze een collab samen hadden gemaakt, werd het duidelijk dat ze samen zouden moeten werken en dit gebeurde in 2013 toen ze Sub Zero Project begonnen. De grote doorbraak beleefde ze met de track ‘Funky Shit’ uit 2015. Dat ze aan het doorbreken is wel duidelijk als we kijken naar de boekingen in 2016. Ze stonden onder meer op QAPITAL, Defqon.1, Tomorrowland, Decibel outdoor en Supremacy. Op dit moment hebben de heren ook een grote hit samen met Devin Wild genaamd ‘Meltdown’.Subzero Tweekaz

Reageren