Lisa van den Broek
Door Lisa van den Broek

Festivals zijn de gehele zomer volop aanwezig. De meeste van deze kaartjes zijn niet goedkoop en de spaarrekening moet ook flink geplunderd worden als je overal bij wilt zijn. Een idee afkomstig van de Partij voor de Dieren zouden deze kaartjes nog eens duurder kunnen maken.

LEES OOK: Onderzoek naar jeugdcriminaliteit zet festivals in slecht daglicht

Het idee is dat festivals een zogenaamde ‘festivalbelasting’ per bezoeker gaan betalen, aldus Het Parool. Volgens Udo Kock, wethouder van financiën, is het invoeren van de festivalbelasting succesvol. De heffing, die vanaf 2020 wordt ingevoerd, gaat naar schatting €450.000 opleveren en wordt gebruikt om de overlast te beperken en de schade aan de groengebieden te herstellen. De festivalbelasting gaat ingevoerd worden voor festivals met meer dan 500 bezoekers. Het zou hier gaan om een bedrag van 66 cent per bezoeker. Gratis festivals en festivals met minder dan 500 bezoekers kruipen door het oog van de naald en worden niet belast.

Festivalbelasting: ‘Wij betalen helemaal nergens meer voor’

Maar helaas komen er voor festivals nog meer extra kosten bij. Udo de Kock denkt na over een andere manier om festivals te laten betalen voor het gebruik van de openbare ruimte. Het hele artikel kan onderaan de pagina gelezen worden.

Omslagfoto via Facebook-pagina REBiRTH
Bron: Het Parool

Reageren