Hard News
Door Hard News

Tussen al het albumgeweld van Radical Redemption en Warface door, hebben we ook goed nieuws uit Oostenrijk. De voor vele waarschijnlijk onbekende Paulistos brengt binnenkort een nieuw album uit. Voor ons een reden om deze artiest een aantal vragen te stellen en meer te weten te komen over de Hardstyle scene in Oostenrijk!

Het album

Hoe is het album ontstaan? Wanneer kwam je op het idee?
Ik kwam op het idee ongeveer 2 jaar geleden en ik zag het als een doel voor mijzelf. Ik had al een aantal EP’s uitgebracht en ik had het gevoel dat ik een grotere uitdaging zoals een album nodig had. Het was alleen wel heel erg moeilijk om een track die je af had niet aan je fans te laten horen om de reactie te checken. Maar ik ben blij dat het me is gelukt!

Hoe ben je op de naam (Our Power) van je album gekomen?
Het album bestaat uit veel samenwerkingen en heeft een track die “Our Power” heet. Daarom beschrijft dat het beste wat het album inhoudt: the power of music and hardstyle.

Wat kunnen mensen van jouw album verwachten?
Er staan 14 tracks op van euforisch tot raw met de Paulistos sound. Er staan zoals ik eerder al aangaf veel collabs op en sommige tracks zijn al opgepikt door grote namen in de scene! Dus ik ben al super tevreden.

Hoe kun je jouw sound het beste omschrijven?
Harde kicks, crunchy screeches en voornamelijk melodieus. Daarnaast probeer ik luisteraars van het album zowel mee terug in de tijd ten nemen als de moderne sound te laten horen.

Vooral de track ‘Circus of Horror’ hebben mensen al eens kunnen horen (Defqon X-Pander & Unresolved Penoze warm up mix). Hoe is het om je eigen track zo te horen?
Dit is voor mij de grootste prestatie die ik tot nu bereikt heb. Het is een geweldig gevoel als je track door de grotere namen gedraaid wordt en het publiek helemaal los gaat op een groot festival. Ik denk niet dat er een grotere beloning is dan de waardering van de fans. Dan realiseer je dat er niets puurder is dan muziek.

Hardstyle in Oostenrijk

Hoe is de hardstyle scene in Oostenrijk?
Als je het vergelijkt met Nederland is het natuurlijk redelijk klein. De scene is erg aan het groeien de afgelopen vijf jaar en dat zorgt ervoor dat we eindelijk hardstyle stages op festivals hebben. Helaas zijn er echter niet erg veel evenementen, maar er is nog mogelijkheid om te groeien. Ik denk ook dat de scene in Oostenrijk kan gaan groeien als verschillende Oostenrijkse DJ’s in Nederlands draaien. Hierdoor kan hardstyle in Oostenrijk alleen maar groeien.

Hoe is het om een hardstyle DJ te zijn in een land waar hardstyle klein is?
Het is niet altijd even gemakkelijk. Ik heb bijvoorbeeld meer boekingen in Nederland en Duitsland dan ik in Oostenrijk heb! Er zijn gewoon niet zoveel evenementen en radio stations draaien ook geen hardstyle. Je zult het dus vooral zelf moeten doen.

Ooit nagedacht om naar Nederland te verhuizen?
Ja, ik heb er ooit over nagedacht. Ik ben al 20 jaar met de harder styles bezig en Nederland loopt altijd voorop op dat gebied. Maar ik hou er nog steeds van om hier te wonen en zowel de lokale scene als de Oostenrijkse Hardstyle te supporten.

Misschien dat event organizers nu meelezen. Waarom zouden ze jou moeten boeken?
Ik neem altijd nieuwe en exclusieve tracks mee naar mijn optredens en ik bereid me altijd goed voor op het thema van een evnement (zowel raw als euforisch). Ik heb al 250 boekingen gehad in 7 landen en heb dus bewezen dat ik op elk moment een podium kan betreden. Het enige wat ik nodig heb is een locatie en een stage, dan zorg ik dat het dak eraf geblazen wordt!

Ietsje persoonlijker

Vanaf welke leeftijd kwam je in aanraking met muziek en wist je al snel dat je DJ wilde worden?
Toen ik ongeveer 18 was.

Hoe zou je vriendin je omschrijven?
Haha haar eigen woorden: chaotisch, charmant en lui (behalve als het om zijn muziek gaat).

Je bent veel met muziek bezig? Wat zijn je hobby’s naast het DJ zijn?
Snowboarding en games.

Nog een laatste woord naar je fans?
Bedankt voor alle support en hopelijk tot mijn volgende optreden!

Reageren