Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het nieuws rondom Phuture Noize blijft binnenstromen. Een eigen feest in de 013, waarvan hij vandaag de line-up bekend maakt, met een nieuw show concept én een album wat in 2023 uit gaat komen! Tijd om met hem bij te praten.

LEES OOK: Hardstyle Awards: de stembussen zijn nu geopend!

Phuture Noize staat bekend om zijn melodische en atmosferische sound. Een sound die zeker terug te horen zal zijn op zijn album ‘from star to stardust’. In 2023 zal het album uitkomen, echter houdt hij de release date nog even geheim. Wel maakt hij vandaag de line-up van zijn solo show in de 013 in Tilburg bekend, welke zal plaatsvinden op 25 februari 2023. Een solo show zoals nooit eerder vertoont. Verwacht veel nieuwe muziek, live muzikanten en innovatieve visuals. De line-up zal bestaan uit:

black mirror society presents phuture noize: from star to stardust

Apexx
B-Front
Cryex
Frontliner
Hard Driver
Phuture Noize
S1ngular
Voidax
Vertile
MC Livid

Interview met Phuture Noize over zijn album, opkomende show en from star to stardust

Kun je ons meer vertellen over de naam en wat we van het album kunnen verwachten?

“Ik wil eigenlijk nog niet te veel verklappen, maar in grote lijnen is het concept gebaseerd op het idee dat we allemaal maar gewoon mens zijn. Niemand is eigenlijk goed genoeg om zich te verheffen boven de rest, het is allemaal een constructie bedacht om ons comfortabel te voelen. Uit sterrenstof zijn we ontstaan en in stof zullen we eindigen.”

In februari volgend jaar organiseer je een feest in de 013 wat genoemd is naar het album. Zal dit de officiële albumrelease zijn?

“Nee, dit is nog niet de volledige release van het album! Ik zal bij deze show voor het eerst het nieuwe show concept laten zien, we zijn in ieder geval druk bezig met de nieuwe show.”

In de trailer van het event zet je jezelf in brand, wat is het verhaal hierachter?

“Het idee was om te laten zien dat elk persoon vervangbaar is, hoe groot je ook bent als artiest of als persoon er staat altijd iemand klaar om je plaats te vervangen. En zelfs als je onvervangbaar denkt te zijn, blijft de wereld draaien. De reden dat ik specifiek mezelf in de brand steek is om te laten zien dat ik elk project en elk werk wat ik maak moet laten zien dat ik weer nieuw ben, dat ik de oude ik achter me moet laten en weer net zo hard moet knokken om iets vets neer te zetten.”

Vandaag heb je de line-up van het event bekend gemaakt. Aangezien het je eigen event is zul je vast anders naar de namen kijken dan als je ergens wordt geboekt. Hoe ben je tot deze line-up gekomen?

“In eerste instantie wilde ik een line-up neerzetten die voor mij de beste hardstyle-vibe neer zet. Ik vind zelf dat er de laatste tijd teveel gefocust wordt op het promoten van het hardere spectrum van het genre, terwijl ik de laatste festival zomer heb gemerkt dat de fans een veel breder aanbod ook tof vinden. Ik heb niks tegen het hardere spectrum en ik vind het juist tof om een paar hardere dj sets op een avond te kunnen horen, maar heel de avond dezelfde energie doet afbreuk van de dag denk ik.”

Tot slot, wat kunnen de fans verwachten van je 013 show?

“Een hoop nieuwe muziek! Ik zal al veel nieuw werk laten horen van het aankomende album en ik ga dit brengen op de manier die het beste past bij het concept van het album. We zijn nog druk bezig met de show, maar er liggen al een hoop toffe ideetjes die in de hardstyle scene toch wel uniek zijn en daardoor de show zeker een unieke ervaring maakt!”

“Get ready for a brand new Phuture Noize show with live musicians and a lot of befriended DJs”

Black mirror society presents phuture noize: from star to stardust vindt plaats op 25 februari 2023 in de 013 in Tilburg. Ga voor tickets en meer informatie naar de officiële website van het evenement. Zijn nieuwe track ‘Eye of the Storm’ komt volgende week vrijdag (9 december) uit en is nu al te pre-saven.

Omslagfoto via Facebook-pagina Phuture Noize

 

Reageren