Peter de Valck
Door Peter de Valck

De kogel is door de kerk! Jaimy Ernste, beter bekend als Pulse, is de kersverse aanwinst van Fusion Records. Een droom die in vervulling gaat voor de 30-jarige Duracell batterij uit Brabant.

Het begin van 2016 mag voor Pulse bestempeld worden als een hoogtepunt in zijn Hardstyle carrière. Hij sloeg de handen weer ineen met zijn boezemvriend Bob v/d Palen (B-Front). Het befaamde duo 2-Sidez was weer helemaal back in the game en liet bij menig hardstyle liefhebber de harten sneller doen kloppen.

En nu, een jaar na dato, spraken we met Jaimy over een nieuw hoogtepunt: zijn solo comeback in de scene!

2-Sidez is een naam die de laatste tijd weer steeds vaker opdook. Wat was de reden dat Bob en jij in 2011 besloten om meer naar de achtergrond te gaan?
Bob ging zich meer op zijn solo-carrière richten en mijn werk had sindsdien veel van mijn tijd en aandacht nodig. Desalniettemin is mijn passie voor Hardstyle altijd gebleven en blijven hangen.

Wat was de reden van jullie terugkeer samen?
De reden was de X-Qlusive van B-Front. Toen Bob door Q-dance benaderd was hiervoor, belde hij mij direct om het goede nieuws te vertellen. Hij vroeg me om bij zijn X-Qlusive aanwezig te zijn en er samen een 2-Sidez set neer te zetten. Dat vond ik een super idee! Mijn beste maatje met zijn eigen X-Qlusive en daar stonden wij dan weer als vanouds, wat een eer! Na X-Qlusive B-Front is het balletje weer gaan rollen. Het publiek reageerde die avond zeer postitief en vanaf dat optreden kwamen er ineens weer veel aanvragen voor 2-Sidez optredens.

Een solo-carrière kriebelt nu dus ook alweer een tijdje. Wat is de reden van jouw persoonlijke comeback als Pulse?
Het heeft altijd gekriebeld om op het podium te staan. Helaas had ik destijds te weinig tijd om er energie in te steken. Nu het op werkgebied wat rustiger is, kan ik er weer 100% voor gaan.

De reden van mijn comeback is dat Hardstyle me altijd heeft geïnspireerd en gepassioneerd. Nu ik door 2-Sidez weer een kans krijg, pak ik die natuurlijk met beide handen aan!

Hoe voelt dat, om na al die tijd weer helemaal terug te komen?
Spannend, maar ik kijk er heel erg naar uit! Mensen in mijn omgeving zijn al allemaal erg positief en vinden het leuk dat ik weer als vanouds op het podium ga staan om te knallen.

Toen 2-Sidez naar de achtergrond verdween, werkte je voor Defensie en was je veel weg van huis. Ga je je nu volledig focussen op je carrière als Pulse of blijf je daarnaast ook werken?
Mijn werk bij Defensie blijf ik gewoon doen, dat is voor nu een stukje zekerheid. Maar je weet nooit wat te toekomst gaat brengen. Het doel is natuurlijk wel om al mijn tijd in de muziek te gaan stoppen.

Je hebt natuurlijk al tracks met Bob als 2-Sidez, onder andere een collab met Ran-D genaamd ‘Rage’ en ‘Pandorum’, ‘met The Vision. Bovendien komt je allereerste release ‘Solicitude’ 30 maart uit op Fusion Records. Wat ben je nog meer van plan op productiegebied?
Jazeker, dat klopt als een bus! Mijn eerste solo track is dus inmiddels af en ik ben er erg tevreden over. Daarnaast ben ik ondertussen al bezig met nieuw materiaal. Er komen meerdere leuke collabs aan. Plus een remix van een track!

Iedere act heeft zijn eigen karakter. Waar kunnen we jouw sound aan herkennen? Melodieus, Raw, een combinatie van deze twee of back to the roots met een sound à la 2-Sidez?
Met mijn Pulse sound richt ik me vooral op wat we vroeger (tijdens 2-Sidez) gewoon ‘Hardstyle’ noemden. Stevige kicks met leuke, catchy melodieën.

Ik wil graag elementen van Raw Hardstyle en ingrediënten van euforische Hardstyle bij elkaar brengen en het beste van deze twee (sub)genres combineren tot een eigen energieke sound, die ook past bij mijn performance on stage.

Hoe ga je ervoor zorgen dat je bij elke release het beste resultaat neerzet?
De tracks moeten voor mij qua gevoel goed in elkaar zitten. Ik ben niet snel tevreden. Hardstyle is voor mij een ‘apart gevoel’. Als ik dat gevoel kan verwerken in de tracks is de track voor mij geslaagd.

Voor het productie-technische gedeelte kan ik gelukkig altijd feedback krijgen van onder andere B-Front, Zany, Frequencerz en andere jongens waar ik al een hele goede band mee heb opgebouwd door de jaren heen.

Waarom Fusion Records?
Dit label hoort al sinds jaar en dag bij mijn favorieten en aangezien ik zelf in Veldhoven woon, is dit voor mij de meest logische keuze. Het label is letterlijk vijf minuten rijden van mij vandaan gevestigd en ik heb een hele fijne en relaxte band met iedereen daar.

Qua boekingen hoort Supreme Agency daarbij. Ik denk dat ik daar goed op mijn plek zit. Supreme Agency (voorheen Fusion Bookings) heeft in de loop der jaren al veel startende acts naar de top weten te brengen en hun manier van werken en manier van omgang past perfect bij mij.

Naast aankomende releases gaan we je natuurlijk ook vaker zien on stage. Ben je nog steeds die energieke en gepassioneerde jongen die helemaal uit zijn dak gaat achter de decks?
Als ik op het podium sta, gaat er bij mij een knop om. Vanaf dat moment gebeurt er iets ‘magisch’ en ga ik helemaal op in de muziek. Het is moeilijk uit te leggen. Hardstyle creëert bij mij een euforisch en vooral energiek gevoel. Ik houd er echt van om mijn dosis energie over te brengen naar het publiek, zodat iedereen ook lekker meedoet en losgaat.

Wat betekent jouw comeback voor de act 2-Sidez? Gaat hier ook meer tijd in gestoken worden of blijft het een zeer exclusieve act?
Vooralsnog zullen Bob en ik 2-Sidez exclusief houden. De kracht van 2-Sidez is dat de tracks (bijna) alleen gedraaid worden tijdens onze sets en de meeste tracks zijn niet uitgebracht.

We gaan de tracks niet uitbrengen (sorry, Fusion) en houden ze alleen exclusief voor onze sets!

Wat kunnen we in de nabije toekomst van je verwachten?
Houd mijn socials maar nauwlettend in de gaten! Ik spam jullie helemaal de …

Waar zien we DJ Pulse een jaar na dit interview?
Bij deze nodig ik jullie uit voor een vervolginterview volgend jaar, dan blikken we gezamenlijk, onder het genot van een drankje, terug op mijn eerste jaar als Pulse!

Jaimy, Hard News wil jou bedanken dat je tijd vrij wilde maken voor het interview en voor de interessante en duidelijke antwoorden. We zijn erg benieuwd wat de toekomst gaat brengen en we kunnen niet wachten om meer muziek van je te horen!

Enthousiast geworden na het lezen van het interview en wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen rond Pulse? Zorg er voor dat je Pulse volgt op Facebook, Instagram en voeg hem toe op Snapchat via de gebruikersnaam djpulsenl!

Reacties

  • lies van herp 25 maart 2017 - 10:21

    heel veel succes maar het zal goed komen groetjes

    Quote

Reageren