Peter de Valck
Door Peter de Valck

Ben je nog steeds verliefd op die oude sounds die zo belangrijk zijn geweest – en nog steeds zijn – voor de hardstyle scene, dan is de Remember area de place to be. De Remember area is sinds 2007 vaste prik op Decibel outdoor.

‘Bigger, Better, Louder!’, ‘Unlocked’, ‘Serenity’, ‘Lockdown’, ‘First Match’, ‘The Fusion Of Sound’, ‘Seiv Mai Nait’, ‘Unleashed’, ‘NRGizer’, ‘Nomansland’; wie kent ze niet? Dit is maar kleine greep uit het arsenaal aan tracks die een lach van herkenning op je gezicht toveren wanneer ze worden gedraaid. Onderstaande artiesten van toen, die nu nog steeds succesvol zijn, nemen je mee op een trip down memory lane, waarbij het een dag der herkenning zal zijn voor jou en je vrienden.

.
.
• A-lusion
• Alpha²
• Balistic
• Fusion Of Sound feat. Donkey Rollers, The Pitcher & Zany
• Luna
• Oldschool Modulators
• Scope DJ
• TNT
• Tatact feat. Tatanka & Activator
• 2-Sidez LIVE
Hosted by: MC DL

De exclusieve act Fusion Of Sound bestaat uit niemand minder dan de Donkey Rollers, Zany en The Pitcher. Deze Fusion grondleggers draaien al sinds jaar en dag mee en zullen de sound van het label hier vertegenwoordigen. Er is werkelijk geen hardstyle liefhebber op deze planeet te vinden die de lyrics uit de Donkey Rollers klassiekers niet ooit eens uit volle borst heeft meegeschreeuwd.

Raoul van Grinsven, a.k.a. Zany, zal een van zijn optredens op Decibel nooit meer vergeten: “We stonden met de Southstylers, bestaande uit Zany, DV8 & Walt (Showtek), op de mainstage. Het begon echt keihard te regenen en er bleven misschien een paar honderd echte die hard fans staan in een poncho. Ik ben toen vooraan gaan staan op de stage en ik was binnen tien seconden nat tot op het bot, hahaha. Wat was dat vet!”

TNT, a.k.a. Technoboy ‘N’ Tuneboy, zijn twee Italiaanse heren die al sinds de vorige eeuw actief zijn in het muziekwereldje. Samen werden zij de stichters van een nieuwe energieke sound die we nu kennen als hardstyle en samen maakten zij furore onder vele aliassen. Op zaterdag 20 augustus staat het befaamde duo samen op Decibel, wat absoluut geen onbekend terrein is voor deze twee pioniers.

Een andere speciale act op de sfeervolle Remember area is die van de Oldschool Modulators. Rick Buijtenhek en Roland Evers, beter bekend als Bass Modulators, houden ervan om hun sets te variëren met oudere tracks. Op Decibel outdoor gaan zij jullie verrassen met alleen maar oude knallers uit de gloriejaren van hardstyle. Are you ready for some oldschool?

Tatact (Tatanka & Activator), ook twee helden die hun sporen in de hardstyle verdiend hebben, bundelen hun krachten op de Remember area. Valerio Mascellino en Manuele Tessarollo brengen deze dag het beste uit de Italiaanse keuken ten gehore. Activator released al heel lang zijn platen op zijn eigen label Activa Records en is van alle markten thuis. Tatanka sloot in 2014 deze area af, en hoe!

B-Front en Pulse, beter bekend als 2-Sidez, sloegen de handen begin dit jaar weer ineen en lieten bij menig hardstyle liefhebber de harten sneller doen kloppen. Het energieke duo, die haar hoogtijdagen kende in 2009, maakt haar Decibel debuut op deze intieme area.

Bob (B-Front): “We weten dat de ‘oudere hardstyle’ enorm leeft onder het publiek. Hier staan liefhebbers die intens genieten van de muziek en oudere herinneringen en gevoelens ophalen. Wij gaan ervoor zorgen dat iedereen met een smile van oor tot oor naar huis gaat. It’s the motherfucking 2-Sidez!”

Jaimy (Pulse): “Decibel is voor mij toch wel één van de vetste feesten van het jaar. Hier ga ik al vanaf het begin naar toe en elke keer voelt het als ‘thuiskomen’. Veel bekenden, gezelligheid en een toffe locatie. De combinatie van deze drie dingen is voor mij het ultieme Decibel gevoel!”

alpha twins
Het Nederlandse duo Alpha², bestaande uit Anco en Arjen Timmerman, rockt al meer dan een decennium lang de grootste hardstyle podia in de wereld. De broers treden voor vijfde keer aan op Decibel en waren, samen met Noisecontrollers, verantwoordelijk voor het anthem ‘Craving For The Beat’.

A-Lusion, Balistic, Luna, Scope DJ en niet te vergeten de host van Remember, MC DL, zijn vaste waarden op deze area en mogen dus absoluut niet ontbreken. Elke keer weten zij het publiek te verrassen. Benieuwd wat deze artiesten nu voor jullie in petto hebben? Komt dat zien!

Reageren