Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Jetzt geht’s los! Zaterdag 10 maart reisden wij samen met duizenden andere feestgangers naar Aquabest voor het eerste festival van het jaar. Alsof dat nog niet leuk genoeg is (besef maar even dat het festival seizoen weer is begonnen), betrof dit gelijk één van de leukste feestjes die er zijn. Een nieuwe editie van Pussy lounge – Wintercircus stond weer voor de deur, wat garant staat voor immense gezelligheid met een Tirolerig tintje.

Let’s get ready to rumble

Al vanaf het begin van de dag viel het op hoe goed b2s alles geregeld had: de weg naar het festivalterrein was niet te lang, het kaartjes scannen en het fouilleren ging lekker snel, er was een overvloed aan kluisjes en ook was je binnen no-time voorzien van genoeg munten om vele (maar dan ook vele) rondjes bier te halen. Daarnaast waren er meer dan genoeg wc’s aanwezig, waardoor je de gehele dag hooguit 3 minuutjes hoefde te wachten. Een hele dikke duim hiervoor, dus!

Vervolgens was het tijd om de grote tent te betreden, waar de Pussy lounge stage zich bevond. Wat hier gelijk opviel was dat (naast de ingangen van de tent en de stage zelf) eigenlijk alle randen van de tent voorzien waren van een doorlopende bar. Hierdoor hoefde je nooit ver te lopen voor een biertje – dit was natuurlijk heel fijn. De stage zelf was helaas niet echt spectaculair, maar had een leuke Tiroler vibe en was voorzien van een erg goede lichtshow.Pussy Lounge Wintercircus

Party machen, jawohl

Na het claimen van een lekker ruim plekje in het midden van de zaal konden wij eindelijk genieten van de deuntjes van Ruthless en Darkraver. Tracks als ‘Still Nr. 1’ en de welbekende remix van ‘Stressed Out’ werden gedraaid, wat toch wel zorgde voor een erg goed begin van de dag. Vervolgens werd het stokje compleet overgedragen aan de Darkraver, en kreeg hij een half uurtje de DJ booth voor zichzelf. Hij maakte hier echt een feestje van en begon met onder andere ‘Coño’ en ‘Schudden’. Persoonlijk vind ik dit één van de redenen waarom freestyle feestjes zo leuk zijn: de variatie die je te horen krijgt. Het feest volgde met tracks als ‘Rebel Baby’, ‘Helikopter’ en de nieuwe track van Jebroer ‘Hatsikidee’.

Al snel voegde Isaac zich bij de mr. Baco in de booth, wat te horen was aan de track ‘Bitches’. Dit nummer blijft goud en is natuurlijk kenmerkend voor deze DJ. Ze volgden met ‘Fight the Resistance’, ‘Last Night Ever’ en ‘Stick Em’. Het mooiste moment was toch wel wanneer de remix van ‘Something Just Like This’ werd gedraaid.

Pussy lounge Roulette

Nieuw geïntroduceerd door b2s: de Pussy lounge Roulette. Een concept waarbij DJs die je ‘’niet bij Pussy lounge zou verwachten’’ even een uur lang de tent af komen breken. De eerste keer was deze eer aan niemand minder dan Zazafront uitbesteed, bestaande uit trio Zany, B-Front en DV8. Zoals je al wel zou verwachten was deze set absoluut genieten met vuurwerk, confetti, ballonnen: alles erop en eraan! Remixes van ‘Living on a Prayer’, ‘Viva Hollandia’ en ‘Real Warrior’ waren enkele van de nummertjes die voorbij kwamen. Natuurlijk zorgde de remix van ‘Still Falling For You’ voor een heerlijk sfeertje en kon je even lekker meeschreeuwen en knuffelen met degene naast je. Wat een klasse set, complimenten!

Pullen in de Bierstube

De tijd was gekomen om ons flink vol te proppen in de etenstent. Deze tent was érg groot, met meerdere kraampjes en veel picknicktafels. Genoeg keuze en genoeg zitplekken: ook dit weer prima geregeld door b2s. Hiernaast is het ook belangrijk om te vermelden dat er op het festivalterrein – naast eten – meer dan zat activiteiten waren. Groepsfoto’s maken in een levensgrote sneeuwbol, rodeo rijden op een nepstier of even warm worden bij het kampvuur: voor ieder wat wils.

Nog zo’n leuk extraatje van Pussy lounge was een echte Bierstube. Hier kon je onder het genot van een pul en een braadworst genieten van wat vrolijke deuntjes.  Stel het je maar eens voor, een mega drukke gezellige tent waar iedereen staat de dansen op ‘Casanova‘, ‘JA!‘, ‘Liever Te Dik In De Kist‘ en ‘Links Rechts’. Af en toe kwamen er ook nog freestyle remixes voorbij en zag je dat Ruthless en de Darkraver even de party kwamen crashen. De Bierstube vond ik écht een groot succes.

De laatste uurtjes rondstuiteren

Natuurlijk ben je niet naar Pussy lounge gekomen om de hele dag in de Bierstube te blijven staan (hoe gezellig het ook was), dus vonden wij onze weg weer terug naar de grote tent. Op het moment dat wij naar binnen liepen, stonden legends Mental Theo en Paul Elstak b2b de feestgangers te vermaken met tracks als ‘Zombie’, ‘Wonderwall’, ‘Hardcore Vibes’ en als kers op de taart een remix van ‘Radioactive’. De sfeer was hier op zijn best en iedereen klapte en zong mee. Wat ook opviel is dat het feestje zich echt afspeelde op de ‘’dansvloer’’ zelf. Waar het publiek meestal met het gezicht naar de DJ gekeerd staat, stond iedereen nu gezellig te kletsen en een beetje te springen. Zoals het hoort!

Pussy Lounge

Paul Elstak nam hierna afscheid van Mental Theo en vervolgde zijn set alleen. Ook dit was echt een feestje, en vanaf dit moment begon hardcore de overhand te krijgen. Remixes vlogen je om de oren, ‘Weekend’, ‘Kind van de Duivel’, ‘Thunder’, ‘Faded’, ‘Smoke Weed Everyday’, ‘Gangsters Paradise’: noem het maar op. Afsluiten deed hij, natuurlijk, met ‘Ode to the Godfather’.

Vince, the Viper en Promo volgden de Godfather waardig op. Eerlijk gezegd waren deze sets zo ontzettend hard en goed dat ik hier verder niet veel meer over te zeggen heb; ik heb letterlijk 2 uur lang lopen stuiteren. Ook de lichtshow was hier erg goed geregeld. Tegen het einde werd er nog een remix van ‘Stargazing’ gedraaid: absoluut een hoogtepunt en een mooi einde.

 Afbeeldingen via Facebook-pagina Pussy lounge

Beoordeling

  • Line-Up80%
  • locatie90%
  • geluid95%
  • stage70%
  • show85%
  • sfeer80%

Overall
waardering

83%

Deze editie van Pussy Lounge – Wintercircus was zeker weten één van de leukste feestjes waar ik de afgelopen jaren geweest ben. Het was lekker simpel, zoals het hoort: bier en heel veel gezelligheid. Daarnaast was de muziek ontzettend lekker en werden er heerlijke setjes gedraaid. Natuurlijk blijft het altijd een persoonlijke kwestie, maar ik kan het je in ieder geval van harte aanraden om volgend jaar ook te gaan!

Reageren