Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het afgelopen weekend zaten alle Weekend Warriors massaal aan de buis gekluisterd, om hier drie dagen lang van Defqon.1 at Home te genieten. In totaal keken er wereldwijd maar liefst 8 miljoen mensen en gisteren werd het online spektakel afgesloten zoals dat altijd in Biddinghuizen wordt gedaan: met een hele dikke eindshow. Maar deze keer zat er een speciale boodschap aan…

LEES OOK: Q-dance exclusief over Defqon.1 at Home en de impact van de coronatijd

Meer dan 80 artiesten hebben in het weekend van Defqon.1 at Home opgetreden, en werd er vanuit 140 verschillende landen ingeschakeld op de livestream. Zij zagen gisteren tijdens The Closing Ceremony dat Q-dance werkelijk alles uit de kast had getrokken (zoals meer dan 6 drones die tegelijkertijd alles vastlegden), om het eerste weekend zonder publiek op The Holy Grounds alsnog spectaculair af te sluiten. En dat werd gedaan met een geluid van protest, maar dan op een typische Defqon.1 manier: “The Show Must Go On.”

Belangrijk signaal tijdens Defqon.1 eindshow: “The Show Must Go On”

Jonas Schmidt (creative director bij Q-dance) laat weten dat ze overspoeld werden met berichtjes van fans: “De laatste drie dagen markeren een zeldzaam hoofdstuk in de geschiedenis van Defqon.1. We zijn getuige geweest van extreme niveaus van toewijding en eenheid in een wereld die ons niet in staat stelt om ons fysiek met elkaar te verbinden. Wij wisten uiteraard dat het dit jaar anders dan normaal zou worden en hadden daardoor geen idee wat wij konden verwachten. Wij hebben dan ook alles uit de kast gehaald en het is fantastisch om te zien hoeveel mensen hiervan hebben genoten.”

Dit jaar keken er zelfs meer mensen dan ooit naar de Defqon.1 livestream: 8 miljoen in totaal. “Jullie hebben ons laten zien dat de kracht van een oranje hart alles kan overwinnen. Het is een reis geweest die we nooit zullen vergeten en we zijn zeer dankbaar om jullie als fans te hebben. Het is onze diepste wens om binnenkort weer herenigd te worden. Zonder jou zijn we verloren. Daarom hebben we een speciale boodschap. Een boodschap voor onze gemeenschap en voor de rest van de wereld.”

The Closing Ritual van Defqon.1 2020 is nu te bekijken. Ga voor meer informatie naar Q-dance.com.

Beeldmateriaal via Facebook-pagina Q-dance

Reageren