Bob Ligthart
Door Bob Ligthart

Q-dance heeft het tijdelijk onmogelijk gemaakt om kaarten van Defqon.1 via Ticketswap te verkopen. Op deze manier probeert de organisatie de zwarte handel te verkleinen. De Defqon.1 Saturday en Weekend tickets zijn al uitverkocht in de member sale en Q-dance wil voorkomen dat mensen de kaarten met winst verkopen. “Doorverkoop mag niet ten koste gaan van andere fans.”

LEES OOK: Dit is de volledige Defqon.1 2019 line-up

Het is een terugkomend probleem waar veel festivals last van hebben: mensen die veel kaarten inkopen om ze daarna met winst te verkopen. Door deze methode komen andere festivalbezoekers een stuk moeilijker aan kaarten. “Q-dance heeft vanaf dag 1 actief beleid gevoerd tegen zwarthandel. Doorverkoop met winstoogmerk is ook duidelijk verboden volgens onze algemene voorwaarden”, zegt Sander Bijlstra (Managing Director van Q-dance).

Q-dance wil de kaartverkoop dus zo eerlijk mogelijk maken en daarom treft het maatregelen tegen zwarthandelaren. “Wij doen daarnaast onze uiterste best om te zorgen dat onze grootste fans ook echt kans hebben om een ticket te kopen. Tegenwoordig doen wij dit via ons Membership en de bijbehorende Defqon.1 registratie.”

Binnen no-time waren zowel de zaterdag- als de weekendtickets voor het grootste hardere stijlen festival tijdens de voorverkoop uitverkocht. Vanaf dat moment duurde het niet lang voordat de kaartjes op Ticketswap verschenen, en dat voor een flinke meerprijs. Voor die doorverkopers is er veel geld te verdienen wanneer ze een aantal kaarten met winst verkopen. “Aan de andere kant faciliteren wij Ticketswap, omdat wij dit als service zien voor mensen die in 2e instantie toch niet naar ons feest kunnen gaan”, legt Sander uit. “Maar wij accepteren niet dat mensen onze Member Sale misbruiken voor eigen gewin ten koste van andere fans.”

Q-dance pakt zwarthandelaren van Defqon.1 tickets aan

De organisatie probeert daarom de kaarten van de zwarthandelaren te onderscheppen om deze vervolgens opnieuw in de verkoop te doen. Zo krijgen mensen die in eerste instantie geen kaartje hebben weten te bemachtigen, toch nog een kans om naar Defqon.1 te gaan.

Op zaterdag 16 maart gaat nog de Travel & Stay sale (13:00 CET op travel.defqon1.com) van start. De Defqon.1 general ticket sale begint een week later op zaterdag 23 maart om 13:00 via Q-dance.com.

 

Reacties

 • Bert 15 maart 2019 - 09:52

  Slimmere move: ticketswap kan instellen hoe hoog de maximale prijs kan zijn van een kaartje.
  Gewoon maximeren op de normale prijs en het probleem via ticketswap is opgelost.

  Nu zullen kaartjes via andere kanalen gaan lopen…
  Of je daarmee blij moet zijn..

  Quote
 • Martin 14 maart 2019 - 19:06

  Goed dat Q-Dance wel actie onderneemt. Echt absurd joh. Uur in de rij gezeten om er vervolgens achter te komen dat er geen zaterdag tickets meer waren… Hopen dat ze flink wat handelaars kunnen aanpakken zodat we de 23e nog kans maken.

  Quote
 • Jarno 14 maart 2019 - 15:25

  Komen er nog zaterdag tickets tijdens de regular sale op 23 maart?

  Quote
 • Ingeborg 14 maart 2019 - 21:03

  Echt fuckt up gaan elk jaar leukste feest wat er is..

  Quote
 • Chris 14 maart 2019 - 18:45

  Worden ze wel vergoed als ze ingenomen worden

  Quote

Reageren