Hard News
Door Hard News

De DJ Mag Top 100 is al jarenlang een maatstaaf om te achterhalen welke artiesten op het moment het populairst zijn. Afgelopen oktober werd hij wederom onthuld en zoals veel mensen hadden verwacht stond Radical Redemption in de lijst.

Hij behaalde dit jaar de 72e plaats, wat een geweldige prestatie is voor een artiest die sinds pas sinds 2011 bezig is aan zijn opmars. Denis Doeland, een expert op het gebied van Internet en Social Media, besloot om de lijst onder handen te nemen om zo te achterhalen of deze overeenkwam met de prestaties van de artiesten op Facebook.

Het mooie aan Facebook is namelijk dat je goed kunt achterhalen hoe vaak er over mensen wordt gepraat. Dat geldt dus ook voor artiesten. Denis keek in een periode van 28 dagen naar de dagelijkse groei van alle artiesten van de DJ Mag Top 100. Daarnaast keek hij ook naar de engagement, of terwijl het aantal keer dat de berichten van de artiesten zijn geliked, gedeeld of hoe vaak er op de berichten is gereageerd. Door middel van post interaction berekende hij hoe goed individuele berichten van de artiesten het deden. Je berekent dus letterlijk hoe populair een artiest is en hoe veel zijn fans over hem of haar praten.

Radical Redemption
Dit alles resulteerde in een erg interessante lijst. Om een eerste vergelijking te geven: De top 10 van de DJ Mag Top 100 2015 bestaat uit de volgende artiesten:

DJ Mag’s Top 10
1. Dimitri Vegas & Like Mike
2. Hardwell
3. Martin Garrix
4. Armin van Buuren
5. Tiësto
6. David Guetta
7. Avicii
8. Afrojack
9. Skrillex
10. Steve Aoki

Dit is inderdaad een lijst met grote artiesten, maar als we daarna kijken naar de lijst van Denis, hebben ze ineens een hele andere positie gekregen.

DJ Mag’s Top 10 (Denis Doeland check)
67. Dimitri Vegas & Like Mike
60. Hardwell
29. Martin Garrix
98. Armin van Buuren
96. Tiësto
129. David Guetta
126 Avicii
77. Afrojack
91. Skrillex
82. Steve Aoki

Wat een verschil! Geen enkele van deze artiesten blijft na zijn analyse in de Top 10 staan. Maar wie staan er dan wel in? Toevallig zien we daar op #4 een bekende naam staan, namelijk Radical Redemption. Dat wil dus zeggen dat van alle artiesten in de DJ Mag Top 100, Radical Redemption als 4e het beste presteert op Facebook. Dit komt vooral door zijn trouwe achterban. Hij heeft namelijk een groot percentage volgers dat zijn berichten liked, deelt of erop reageert, ten opzichte van zijn totale aantal volgers. Hierdoor ontstaat een hoge engagement rate. Boven hem staan Stafford Brothers, Oliver Heldens en KSHMR.

Of je het met de resultaten eens bent is aan jezelf natuurlijk, maar het is zonder twijfel dat Radical Redemption nog heel lang mee zal draaien in deze scene.

Bron: Denisdoeland.com

Reacties

 • Mitchel 14 december 2015 - 17:30

  Ten eerste wil ik graag even kwijt dat deze lijsten sowieso nergens op slaan aangezien het toch alleen maar gaat om de meest commercieelste DJ top 100. Hiernaast Radical redemption. Het leuke van hardstyle fans en social media is dat deze twee samen zorgen voor een enorme hoeveelheid aan spam en zeker op facebook. De berichten nadat er een hardstyle feestje is geweest zie ik heel facebook vol staan met de zelfde groepsfoto van 20 man, shirtloos , spacend en vooral waar iedereen in getagd is (waaronder de artiesten en het feest). Persoonlijk vind ik dit een rare ontwikkeling want vroeger toen ik nog naar dit genre muziek luisterde ging het nog puur om de muziek. Niet om als een stel pretentius fucks stoer te lopen doen en te laten zien van: o kijk mij nou ik ben weer naar een feestje geweest ! Grow up!! Als dit een standaard gaat worden om de skills van een dj te meten i dont wanna live on this world any more….

  Quote
 • Bas 14 december 2015 - 18:36

  Mitchel
  I dont wanna live on this world any more

  Wat doe je hier dan nog?
  #NiksTeVerliezen
  #GaDan!

  Quote
 • Thom 14 december 2015 - 17:09

  Maar dan is de lijst alsnog fanboy relatief, dat de lijst corrupt is wisten we al.. Maar uiteindelijk gaat het gewoon om de “fanboys” want ik weet niet hoeveel mensen ik ken die gewoon zeggen: ik ga daar niet op stemmen want het slaat toch nergens op. En fanboys stemmen wel.

  Quote
 • Denis Doeland 14 december 2015 - 19:30

  Je kan ook anders kijken naar die DJ Mag Top 100 … http://denisdoeland.com/2015/10/21/achtergrond-dj-mag-top-100-gerommel-in-de-marge/

  Quote

Reageren