Rik Houwers
Door Rik Houwers

Een nieuwe raw hardstyle artiest staat aan de vooravond van zijn intrede in de scene. Zijn doel? De huidige raw scene te herladen met sets waarin hij vergeten tracks draait en het laten terugkeren van de melodie in zijn eigen tracks. Het gevoel moet weer belangrijk worden. Wij hadden een exclusief interview met deze nieuwe artiest. Wij stellen met trots aan jullie voor: Reloaded!

Een nieuwe act is geboren! Hoe is Reloaded ter wereld gekomen?
In een wereld die steeds harder en individualistischer wordt, is Reloaded geboren met het doel het systeem weer dichter bij elkaar te brengen. Vooral de ‘raw’ hardstyle scene heeft naar mijn idee meer inhoud nodig en mijn doel is om daar in te springen.

Wat is het verhaal achter de naam Reloaded?
De naam zegt het al: Herladen. De wereld van hardstyle heeft steeds meer behoefte aan ‘die goede oude tijd’, maar tot nu toe is dit alleen op euforisch en mainstream vlak gebeurd. Mijn doel is ook de hardere kant van hardstyle weer de sound en het gevoel te geven waar we allemaal zo naar hunkeren. Dit zal terug te horen zijn in mijn tracks, maar ook mijn sets zullen hierop afgesteld zijn. Vergeten tracks zullen weer terug komen in combinatie met nieuwe tracks waarin de melodie en het gevoel centraal staat.

Iedere act heeft zijn eigen karakter. Waar kunnen we jouw sound aan herkennen?
Herkenbare melodieën, maar ook melodieën met gevoel en emotie. Vocalen die wat toevoegen in plaats van alleen maar scheldwoorden en natuurlijk een stevige kick die zo nu en dan ook weer eens gaat meelopen met de melodie. Eindelijk staat de melodie weer centraal met daaromheen elementen van nu, maar ook van het verleden.

Hoe ga je er voor zorgen dat je bij elke release het beste resultaat neerzet?
Door mijn eigen hart te volgen als het gaat om het maken van de track. Niet met de massa meegaan, maar mijn eigen weg volgen en iets neerzetten waar ik achter sta. Voor nu heb ik nog geen label dus zullen mijn tracks vrij worden weggegeven. Wie weet wat de toekomst brengt.

Staan er samenwerkingen met andere artiesten gepland?
Tot nu toe weten nog weinig collega artiesten van mijn act. Daarom staat er nog niet veel gepland. Wel kan ik zeggen dat ik net ben begonnen met een artiest uit Italië die momenteel als een speer gaat in de raw hardstyle scene.

Reloaded
Raw hardstyle

Iedereen heeft z’n mening over de hedendaagse raw hardstyle scene. Hoe kijk jij hier tegenaan?
De meeste meningen zijn al bekend natuurlijk en er is veel over gesproken. Mijn doel is om met die meningen iets te doen en kijken naar wat juist goed is voor niet alleen de raw hardstyle scene, maar voor de hardstyle scene als geheel. Ik vind dat de harde kant van de scene momenteel sterk behoefte heeft aan inhoud en het goede gevoel van een aantal jaren geleden. Ik denk dat dit het juiste moment is!

Gaan we eerder een samenwerking zien met een hardcore artiest of is een samenwerking met een euforische hardstyle artiest logischer?
Voor mij zal een collab met een euforische act logischer zijn. Ook voor de mainstream / euforische scene is het goed dat ze meer in het wereldje van de raw scene komen, zodat we uiteindelijk weer toekunnen naar 1 gezamenlijk systeem.. genaamd hardstyle!

Welke (raw) artiesten volgen, naar jouw mening, dezelfde visie als jij in je tracks en zijn een inspiratiebron voor je en hoe is dat te horen?
Artiesten als B-Front, Phuture Noize en Prefix & Density hebben een duidelijke visie wat betreft de rauwe kant van hardstyle. Ze brengen het gevoel weer terug met atmosferische breaks en melodieën. Ook de vrouwelijke vocalen komen daarin terug. Dit is ook te horen in mijn tracks, dus daar kan je mijn muziek mee vergelijken.

In je track ‘Don’t be afraid’ is te horen dat je samenwerkt met de vrouwelijke vocalist Snowflake. Zijn dit de vocalen waarna je opzoek bent in je tracks?
Snowflake heeft een prachtige stem met veel gevoel. De vocal vertelt een verhaal en dat wil ik zeker voortzetten, want hardstyle en, dan met name de rauwe kant, moet weer inhoud krijgen.

Met welke vocalisten ben je nog van plan om te gaan samenwerken?
Momenteel heb ik nog niet echt concrete samenwerkingen, maar het lijkt mij vet om samen met Nikkita te werken bijvoorbeeld. Ook zij kan als geen ander een verhaal vertellen in een track.

De toekomst

We hebben nu voor het eerst kennis kunnen maken met Reloaded. Wat kunnen we in de nabije toekomst van je verwachten?
De eerste 2 tracks zijn de wereld ingebracht, maar daarnaast zal ik ook een maandelijkse podcast maken waarin tracks uit het verleden die eigenlijk vergeten worden centraal staan. Wel natuurlijk gecombineerd met eigen tracks en nieuw materiaal. Verder zal ik natuurlijk iedereen op de hoogte houden wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Je identiteit is voor nu nog een mysterie. Wanneer gaan we weten wie er achter Reloaded zit?
Wanneer het juiste moment daar is. Daar kan ik nu nog niks over zeggen helaas.

We wensen je natuurlijk heel veel succes! Waar komen we elkaar over een jaar tegen?
Hopelijk in een wereld waarin de hardstyle scene weer tot elkaar nader is gekomen!  

Social
http://www.facebook.com/reloadeddj
http://twitter.com/reloadedmedia
http://youtube.com/reloadedmedia
https://soundcloud.com/reloadedmedia
http://instagram.com/reloadedmedia

Reageren