Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Afgelopen weekend vond het raw spektakel Supremacy wederom plaats in de Brabanthallen, waar je kon genieten van een overvloed aan live-sets. Één van deze knallers was het duo Rebelion, die hier voor de allereerste keer hun ‘Rebelion presents Overdose’ aan het licht brachten. Wij spraken de heren over wat we van dit gloednieuwe concept kunnen verwachten, en wat ons in de toekomst nog te wachten staat. 

LEES OOK: Devin Wild & Rebelion slaan de handen ineen voor het allereerste EPIQ anthem 

Rebelion presents Overdose is een nieuw live-act concept door de twee heren Raymond and Gary. Met deze act willen ze de rauwste kant van Rebelion opzoeken. “Het is een all out live-act, compleet zonder grenzen. Met unieke plot twisting edits en gloednieuwe solo tracks wil je dit echt niet missen.” Het draait hier echter niet alléén om de muziek, aangezien deze act ook unieke visuals en eye catching outfits met zich meebrengt.

“Deze edits blijven 100% exclusief voor Rebelion presents Overdose”

De mannen van Rebelion wilden met intense visuals dan ook een gevoel van een compleet andere wereld creëren. “Iets dat ongewoon is voor visuals. We vonden dat de intro zo extreem moest zijn, dat het de toon zou zetten voor wat er muzikaal nog zou komen.” Wat er kwam zette de Brabanthallen inderdaad compleet op zijn kop, waardoor het duo dan ook heel erg blij is met het eindresultaat.  “We zijn compleet overdonderd door alle reacties op de première, onze inbox is letterlijk on fire met hartverwarmende reacties. We hadden niet beter kunnen wensen!” 

Rebelion presents Overdose

Bezoekers van Supremacy 2019 hoorden dus veel nieuwe Rebelion de speakers verlaten, máár volgens de mannen blijven deze edits 100% exclusief voor de Rebelion presents Overdose sets. “Maar, dat betekent niet dat we in de toekomst niet iets speciaals met al deze edits gaan doen…” Betekent dit dan dat er nieuw Rebelion album onderweg is? “Verwacht altijd het onverwachte als het om Rebelion gaat! Maar we willen ons voor nu focussen op goede muziek maken, als de tijd rijp is komen we met een derde album.”

“De echte vraag is wat kan je niet van ons verwachten”

In 2018 introduceerden ze de live-act REBEL[U]TION samen met MC Livid, waarmee de heren op events als Q-BASE, Defqon.1, Knockout stonden en zelfs een gratis album releasden. “REBEL[UT]ION was meer experimenteel, waar Overdose straight to the point is! REBEL[UT]ION ging ook meer over het remixen van mainstream muziek, en Overdose is meer gefocust op Rebelion – maar dan overdosed.”

Volgens de mannen mogen we dan ook grootse dingen verwachten van Rebelion in de toekomst. “De echte vraag is wat je niet van ons kan verwachten, we willen alle grenzen overschreiden met deze live-act – niet alleen op muzikaal gebied maar ook visueel. ‘You can’t cure us, we’re part of the problem!'”

Afbeeldingen via official website Art of Dance

Reageren