Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Het moment waar fans lang op hebben gewacht is aangebroken: Rebelion kondigt na dagen van teasen met distorted video’s de laatste fase van hun Overdose-act aan. Onder de titel ‘The Final Dose’ maakt het duo zich klaar om het publiek nog één seizoen omver te blazen met hun heavy tracks, onverwachte edits, kleurrijke lasers en een indrukwekkende show.

LEES OOK: Rebelion sluit memorabele The Second Dose af met spectaculaire finale

Na het winnen van de Hardstyle Awards voor ‘Best Artist’ en ‘Best Album’, lieten Raymond en Gary weten dat ze onwijs veel zin hebben in het komende jaar. “If you’ve been a fan from Rebelion since the beginning, you’ll understand that we’re constantly evolving and keeping things fresh. We’re pushing not only ourselves, but also our music,” vertelde Raymond na de uitreiking van de awards aan Hard News. Het duo beloofde dan ook dat er in 2024 “very big plans” aan zouden komen.

Die grote plannen zijn inmiddels bevestigd: Raymond en Gary zullen dit seizoen voor de laatste keer een nieuwe versie van hun witte Overdose-jassen aantrekken voor de afsluitende Overdose-act: The Final Dose.

Rebelion pakt uit met Overdose presents The Final Dose

Over het succes van de Overdose-act van Rebelion valt niet te twisten. In november vorig jaar bracht het duo nog het album The Second Dose uit. De release van het album zorgde voor meer dan een miljoen streams op Spotify in één dag. De teller staat op dit moment zelfs rond de 10 miljoen – ongekend veel voor een hardstyle album.

Na het succes van Overdose en The Second Dose, geeft Rebelion nu een tipje van de sluier over hun plannen voor 2024. Het duo pakt wederom groots uit, want de Overdose-reeks wordt in stijl afgesloten met Overdose presents The Final Dose. Rebelion heeft met hun indrukwekkende stage performance en de grote vraag naar hun livesets de lat nóg hoger gelegd. Het moment voor de laatste dosis is aangebroken.

“This is the end”

Wat het publiek precies van The Final Dose kan verwachten, laat het Schotse duo nog even in het midden. Wat we al wel kunnen vertellen, is dat de première van The Final Dose gepland staat op 2 maart op Reverze. De eerste Nederlandse show vindt plaats op REBiRTH, in het tweede weekend van april. Verder vliegt Rebelion met The Second Dose de hele wereld over: het duo doet tien The Final Dose-shows in negen verschillende landen. Het volledige schema vind je hieronder:

THE FINAL DOSE – WORLD TOUR DATES

02.03 REVERZE – BELGIUM
31.03 THE FINAL DOSE – GERMANY
13.04 REBIRTH FESTIVAL – THE NETHERLANDS
20.04 SANA DURI – SWEDEN
11.05 THE FINAL DOSE – SWITZERLAND
TBA NEXUS FESTIVAL – SPAIN
TBA SUPREMACY – THE NETHERLANDS
26.10 THE FINAL DOSE – SCOTLAND
TBA THE FINAL DOSE – AUSTRALIA
13.12 EPIC – CZECH REPUBLIC

Afbeelding via MNO Photo

Reageren