Katarina Cvetko
Door Katarina Cvetko

Na het ongelooflijke succes van het allereerste hardstyle-podium op het Ultra Music Festival vorig jaar, keerde Dirty Workz afgelopen weekend terug naar Bayfront Park voor ronde 2 – en Miami vond het geweldig!

LEES OOK: “De Hardstyle stage door Dirty Workz in Ultra Miami is een enorme stap voor de scene”

Het spreekt voor zich dat de wereld van hardstyle steeds meer terrein verovert en de onvergetelijke terugkeer van de hardere stijlen in Miami van afgelopen weekend bewijst dat het genre een blijvertje is in de Verenigde Staten. Ultra Music Festival staat bekend als een van de grootste en meest invloedrijke evenementen ter wereld en verwelkomt elk jaar niet minder dan 150.000 bezoekers op het festival aan het water.

Miami verwelkomde 150.000 bezoekers, ’s werelds grootste artiesten en had haar 2e hardstyle-podium ooit

Ultra heeft gerenommeerde artiesten van Martin Garrix tot David Guetta, Hardwell en zelfs het iconische trio Swedish House Mafia. Onder de grootste namen in de industrie was er ook een indrukwekkende selectie harddance-artiesten te vinden op de line-up toen Dirty Workz opnieuw terugkeerde naar het UMF Radio Stage met hun ‘Dirty By Nature’-hosting. Een mooie stap die afgelopen weekend opnieuw weer op veel lof kon rekenen tussen de palmbomen en wolkenkrabbers van Florida.

dirty workz @ ultra miami 2023 group hosting

Dirty Workz: “Ultra Miami, you were amazing!”

De hard dance-stage van dit jaar begon met lokale talenten Talon en Soren, die zowel een menigte toegewijde fans als nieuwsgierige ronddwalers naar de UMF Radio Stage trokken. Het publiek groeide snel uit terwijl honderden fans zich de hele middag helemaal naar de top van de heuvel verzamelden, wat goed te zien was bij het Ultra-debuut van Rebelion en de terugkeer van vele hardstyle-favorieten. Coone rockte het podium en bewees eens te meer dat Miami zeker klaar voor Hardstyle was – en dat er aan het einde van zijn set geen lege ruimte in de menigte te zien was.

Het Noorse duo Da Tweekaz ging als volgende aan de slag en bracht de krankzinnige energie die we allemaal kennen en waar we van houden. Ze presenteerde veel nieuwe muziek en verwelkomde speciale gasten zoals LNY TNZ op het podium tijdens hun optreden. Fans gingen de nacht in met Sub Zero Project en waren luid en duidelijk te horen terwijl ze juichten en meezongen met het Defqon.1 anthem van het duo voor de komende editie.

dirty workz @ ultra miami 2023 da tweekaz hardstyle

Coone: “Geweldig om te zien dat de Oostkust langzaam maar zeker de smaak te pakken krijgt qua hardstyle. Tot volgend jaar op die mainstage, toch…?”

Blije hardcore fans konden hun hart ophalen tijdens Darren Styles toen Da Tweekaz terug op het podium sprong voor een verrassende b2b tijdens de tweede helft van de set, waarbij hij alle vrolijke hardcore deuntjes ten gehore bracht waar je maar van kon dromen. Toen het festival ten einde liep, was er geen tekort aan bass, want Warface en Lil Texas bleven nog harder spelen, helemaal tot het einde.

Naast de terugkeer van de hardstyle-stage dit jaar, was er tijdens het festival zeker geen gebrek aan hardere stijlen. Mainstage legendes van Timmy Trumpet tot Hardwell en zelfs Tiësto waren het hele weekend hardstyle te horen tijdens hun sets. De oprichter van het label, Coone, sloot zijn set zelfs af door te zeggen dat hij weet dat Ultra klaar is voor hardstyle op het hoofdpodium: en daar zijn we het helemaal mee eens!

Na een succesvolle tweede overname afgelopen weekend, kunnen we niet wachten om te zien wat de toekomst in petto heeft voor Dirty Workz en de hardere stijlen op Ultra Music Festival! Ultra Music Festival keert terug naar Miami op 22, 23 en 24 maart 2024 en tickets zijn nu te koop.

ultra miami music festival 2023 mainstage

Beeldmateriaal via: RUDGR / Alex Estrada / Dirty Workz / ALIVECOVERAGE

Reageren