Katarina Cvetko
Door Katarina Cvetko

Na een historisch debuut op het Ultra Music Festival vorig jaar, keert Dirty Workz opnieuw terug naar Miami. Het label brengt een met sterren bezaaide line-up van hard dance-favorieten om de befaamde hardstyle-stage dit weekend te rocken. “We kijken er erg naar uit om terug te komen en opnieuw hardstyle te draaien op deze iconische locatie.”

LEES OOK: ‘Ultra Miami was zeker toe aan wat Hardstyle’

Na het grote succes van de allereerste hardstyle stage ooit op het iconische muziekfestival in 2022, kondigt het Belgische hardstyle-label Dirty Workz met trots aan dat zij tijdens de komende editie terugkeren voor ronde 2.

Deze keer met optredens van Coone, Da Tweekaz, Darren Styles, Lil Texas, Rebelion, Soren, Sub Zero Project, Talon en Warface. We spraken met enkele van de beste acts van het label voorafgaand aan de comeback in Miami dit weekend.

Coone

Al twee decennia is Coone een van de pioniers die wereldwijd deuren openden voor hardstyle. “Ik ben er honderd procent zeker van dat het Ultra-publiek weer klaar is voor wat Hardstyle”, zegt Coone als we hem vragen hoe iedereen dit weekend in Bayfront Park zal reageren. “We hebben het vorig jaar met eigen ogen gezien: de sfeer was te gek.”

Het debuut van Hardstyle op het Ultra Music Festival in Miami was zeker een enorme stap voor de scene in het algemeen. Nu is het tijd om nog harder te gaan. “Dit jaar hebben we een perfect uitgebalanceerde line-up met enkele van de beste Dirty Workz plus enkele andere geweldige Hard Dance-artiesten, dus ik kan niet wachten tot komend weekend!”

coone @ ultra music festival miami 2022 dirty workz hardstyle stage copy

Da Tweekaz

Na een ongelooflijk debuut op Ultra vorig jaar, is Da Tweekaz nu klaar om de hardere stijlen opnieuw op Ultra te vertegenwoordigen. “We zijn erg enthousiast over de Ultra van dit jaar,” vertelt Da Tweekaz. Vooral omdat Kenth nu toch zijn debuut gaat maken bij UMF. “De vorige keer kon helaas maar één van ons Ultra halen vanwege visumproblemen, dus dit jaar zal Da Tweekaz volledig van kracht zijn met ons tweeën.”

Da Tweekaz is de laatste tijd druk bezig en bracht veel tijd door in de studio voor een flink aantal gloednieuwe tracks: nét op tijd voor Ultra. “Dus Miami… bereid je voor op die ultieme Tweeka-gekte, want we brengen heel veel nieuwe muziek mee!”

da tweekaz @ umf miami 2022 hardstyle stage radio dwx

Rebelion

Rebelion heeft tot nu toe een geweldig jaar achter de rug met hun eigen X-Qlusive en de recente aankondiging om dit jaar The Spotlight te doen op Defqon.1. Nu maken ze hun Amerikaanse debuut op een van de grootste en meest gerenommeerde elektronische muziekfestivals ter wereld. “Het voelt onwerkelijk!”, aldus het duo uit Schotland, dat tijdens de Hardstyle Awards werd verkozen tot Beste Artiest van 2022.

Ze hoorden veel over Ultra Miami: het festival dat grote headliners als Swedish House Maffia en Armin van Buuren naar Florida haalt. “Er komen dit jaar inderdaad veel spannende dingen voor ons aan, en voor het eerst in de VS spelen is daar zeker een van.” Stel je voor dat Rebelion nummers als ‘City Lights’ of ‘Simulation’ speelt tussen de palmbomen en de Amerikaanse wolkenkrabbers van Ultra. “We staan te popelen om de Rebelion-sound in Miami te laten horen: we hopen dat het publiek er ook klaar voor is..!”

Sub Zero Project

Nieuwe en toegewijde fans stroomden vorig jaar naar het Dirty Workz-podium voor Sub Zero Project’s debuut op Ultra. “De sfeer was vorig jaar onwerkelijk”, herinnert het duo zich van de energie van het Miami-publiek. Na meer dan 20 jaar opende Ultra eindelijk de deuren voor Hardstyle. “Het was een warm welkom. Omdat het de eerste keer was dat we bij Ultra draaiden, wisten we niet echt wat we konden verwachten. Maar toen we eenmaal op die ‘play’-knop drukten, ging het publiek uit zijn dak en het was zo’n toffe show!”

De jongens zijn gewapend met een heleboel speciale dingen om op Ultra te spelen, waaronder de nieuwe muziek van hun indrukwekkende Psychodelic-act. “We kijken er echt naar uit om terug te komen en opnieuw op deze iconische locatie te spelen.” Zo ging het er vorig jaar aan toe tijdens hun set: een behoorlijk goede eerste indruk!

sub zero project @ ultra miami 2022

Warface

Warface heeft al bewezen dat de VS van hem houdt: hij heeft vele hardstyle podia en evenementen langs de westkust op zijn kop gezet. Denkt hij dat het Ultra Miami-publiek klaar is voor hem en zijn unieke harde geluid? “Als de westkust klaar is voor de Warface-sound en hardstyle in het algemeen, dan weet ik zeker dat de oostkust dat ook is.”

Hij heeft zojuist zijn 5e album Rest In Pieces aangekondigd en staat volledig in de startblokken om op te treden op het Dirty Workz-podium met gloednieuwe platen. “Ik kan gewoon niet wachten op mijn Ultra Miami-debuut. Ik heb alleen maar goede dingen gehoord over vorig jaar, dus laten we de plek dit jaar nog meer rocken!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WARFACE (@warfaceofficial)

Dirty Workz

Dirty Workz kijkt uit naar hun tweede hosting op het iconische festival. “Het debuut van vorig jaar, voor zowel het label als het genre, op Ultra Miami vorig jaar was absoluut surrealistisch. We hadden de opkomst die we zagen niet verwacht, dus we zijn nog enthousiaster om dit jaar terug te zijn bij Ultra – met een aantal artiesten die ook voor het eerst in de VS debuteren op onze ‘Dirty by Nature’ stage hosting. Maimi, we hopen dat jullie er klaar voor zijn, want het wordt onvergetelijk!”

dirty workz dirty by nature hosting umf 2023

Opnieuw hardstyle op Ultra: een belangrijke nieuwe stap voor de scene

De Dirty Workz all-stars en hard dance-favorieten zullen zondagavond het driedaagse festival in de UMF Radio Stage afsluiten met een enorme lijst aan talent. Er is geen twijfel dat het Ultra-publiek klaar zal zijn om dit weekend weer mee te doen met Hardstyle in Miami en we kunnen niet wachten om te zien wat alle artiesten dit jaar voor de 150.000 bezoekers in petto hebben.

Ultra Music Festival vindt dit weekend plaats, 24, 25 en 26 maart in Miami’s Bayfront Park. Ga voor meer informatie naar de officiële website.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hard News (@hardnewsnl)


Beeldmateriaal via MNO Photo / Rossumedia

Reageren