Hard News
Door Hard News

Op woensdag 27 april is Nederland weer in de ban van Koningsdag. Onze koning Willy wordt 49 jaar en dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Verspreid door het hele land zijn muziekoptredens, kermissen, vrijmarkten en feesten. Zelfs de Koninklijke familie trekt erop uit en wordt in een Nederlandse gemeente ontvangen voor een vorstelijke dag vol vermaak. Maar zeg nou zelf, wat is er Hollandser dan een lekker potje stampen?

Op recreatieterrein Aquabest in Eindhoven vindt op deze Koninklijke dag de derde editie van Supersized Kingsday Festival plaats. Met een line up waar je u tegen zegt en maar liefst acht area’s is dit het grootste én gezelligste festival van de harder styles wat je niet wilt missen.

Naast dezelfde area’s als vorig jaar (Hardstyle, Hardcore, Freestyle, RAW en Zany & Friends) zijn er maar liefst drie nieuwe area’s bijgekomen: Hardstyle Classics, Retro & Uptempo! Op de Hardstyle area zijn de grootste artiesten binnen het genre vertegenwoordigd. Namen als Adaro, Atmozfears, B-Front, Brennan Heart, D-Block & S-te-Fan en E-Force zullen het oranjegevoel doen versterken, met niemand minder dan MC DV8 als Royal host. De Hardcore area wordt een flink stuk groter dan vorig jaar met ook hier een Koninklijke line up. Supersized komt voor de dag met namen als Angerfist, Korsakoff, Partyraiser, AniMe en Mad Dog. Er zal dus geen tijd zijn om stil te staan.

supersized kingsday 2016
Freestyle is nog steeds ongekend populair en daarom krijgt deze ook een speciale plek in de paleiselijke tuinen van Aquabest. Verwacht een gekke mix van jumpstyle, hardstyle, hardcore en alles wat er tussenin ligt. Zany, hardstyle pionier en Brabander in hart en nieren, zal net als vorig jaar zijn eigen stage ‘Zany & Friends’ hosten. Met B-Front, Ruthless, Dr. Phunk, The Pitcher, Vince, Jones en Neophyte aan zijn zijde zal hij je een lekker potje Hollandse hardstyle voorschotelen.

Hou jij van snoeiharde kicks, felle screeches en stampen alsof je leven ervan afhangt? Dan is de RAW area iets voor jou! De line-up omvat artiesten die inmiddels niet meer weg te denken zijn uit de wereld van de raw hardstyle. ‘Make RAW, not WAR’ luidt het devies op deze nationale feestdag. Namen als Regain, Jason Payne vs Unresolved, Deetox en Requiem zullen de leeuw in zich loslaten en iedereen omver brullen met hun harde kicks en duistere sounds!

De Hardstyle Classics area neemt je in een muzikale reis mee terug naar een Adellijke tijd, waarin je geen keuze hoefde te maken tussen raw en euforisch. Waan je terug in de tijd met de beste klassiekers van Hollandse en internationale bodem met onder andere Dana, Alphaverb & Intractable One (AVIO), Davide Sonar en Tatanka.

supersized kingsday 2016 2
De Retro area, de favoriete area van Zijne Majesteit, gaat terug naar de jaren negentig en brengt ‘the best of the past’. Met als klap op de vuurpijl is er ook nog een Uptempo area voor de hardcorefanaten waarvoor het niet hard genoeg kan gaan. Zoek maar vast nieuwe Nike’s uit, want met namen als Dr. Peacock, F. NøIzE, Andy The Core en Lady Dammage zul je aan het eind van de dag geen schoenen meer over hebben.

Het belooft een legendarisch dansspektakel en verkleedfestijn te worden, waarbij de bloemetjes op Hollandse wijze zullen worden buitengezet. Wij trekken in ieder geval onze oranje outfit uit de kast. Tickets zijn verkrijgbaar voor € 25,- op de officiële website: supersized.nl

Foto’s door: Danny Rossen

Reageren