Mark de Rond
Door Mark de Rond

Sinds zijn tracks in 2016 zijn opgepakt in de podcast ‘Unleashed’, is de carrière van RVAGE in een stroomversnelling geraakt. Dit jaar stond hij op onder andere Intents, Defqon.1, Dominator en Supremacy, wat zeker niet de kleinste festivals en evenementen zijn. De track ‘Free Fall’ loopt als een trein en nu is RVAGE ook nog eens de maker van het Indicator anthem.

We gaan even terug naar vorig jaar Indicator, waar RVAGE ook al draaide. “Het is een dik feest in een regio waar, denk ik, soms meer kan gebeuren qua hardstyle. Het thema van het feest vind ik ook vet en elk jaar is er weer een flinke line-up voor de hardstyle liefhebbers.” Menno vindt de combinatie RVAGE en Indicator een goede. “Ik denk dat Indicator met name de verschillende kanten van de wat stevigere hardstyle laat zien. Met mijn eigen producties ben ik ook altijd op zoek naar een afwisseling dus ik denk dat Indicator en RVAGE goed matchen op dat punt!”

Zelf is Menno altijd geïnteresseerd geweest in sterrenkunde en ruimte. “Het jaarlijkse thema van Indicator richt zich daar nu ook op. Ik vond dat een mooie uitdaging om mee aan de slag te gaan, het thematisch werken is namelijk wel iets wat ik een fijne motivatie vind. Het thema is al wel eens eerder gebruikt in de muziek maar ik hoop dat mensen mijn interpretatie hiervan cool vinden”, zo legt RVAGE uit.

“Er zit een soort reversed-bass in de intro, ééntje die veel mensen niet verwachten”

RVAGE draaide het anthem afgelopen weekend voor het eerst op Loudness en het publiek reageerde volgens hem erg goed. “Voor mijn gevoel waren de eerste reacties erg goed! Er zit een soort reversed-bass in de mid-intro, ééntje die veel mensen denk ik niet verwachten. Dit is ook de eerste reversed-bass die ik in een track heb gebruikt. Na mijn set heb ik al veel reacties gekregen op de track”, vertelt hij trots.

Hoe Menno te werk ging bij het maken van het anthem is een behoorlijk groot en creatief concept. “Ik ben begonnen met het schrijven van een melodie en daar ben ik best even mee bezig geweest. Daarna ben ik een nieuwe kick gaan bouwen, eigenlijk 2 voor deze track: een reversed-bass en een hardere kick. Ik heb uiteraard vanaf het begin van het project het thema in mijn achterhoofd gehouden: ruimte. Daarnaast werk ik met deze track samen met Elyn die de vocals verzorgt. Zij heeft de vocals van de line-up release ingesproken en ik vond dat eigenlijk wel erg vet. Ik had het idee om Elyn in de track te laten vertellen over Planet 10. Planet 10 is de planeet die staat voor Indicator.”

“Nu ik er al van heb mogen proeven smaakt dat alleen nog maar naar meer”

In oktober kwam RVAGE nog met de track ‘Free Fall’ uit die binnen een week al meer dan 100.000 views had. Zelf denkt hij het succes van deze track wel te kunnen verklaren. “Ik denk dat de drive van de melodie in combinatie met de stevige kicks een combinatie is die veel mensen aanspreekt. Met ‘Free Fall’ was ik op zoek naar een meer zweverig gevoel met power, de vocals maken het gevoel denk ik goed af.”

Of er nog meer muziek aan komt als ‘Free Fall’ laat hij nog in het midden. “Ik heb eerder ook al de track ‘Purpose Of Life’ gemaakt, welke denk ik qua gevoel te vergelijken is met ‘Free Fall’. Ik denk wel dat muziek moet passen bij de emotie van de tijd van het jaar, daarom zijn mijn tracks in de zomermaanden meer toegankelijk en in de wintermaanden juist weer wat harder en donkerder. Ik wil me daarin niet beperken tot één soort track, maar juist laten zien wat ik nog meer kan en natuurlijk in de RVAGE sound.”

In een eerder interview vertelde Menno dat hij met onder andere Devin Wild, JNXD en de heren van Sub Zero Project in de klas zat op de Herman Brood Academy. Ze hebben hem in zijn begin periode wat meer inzicht gegeven op het gebied van muziek. “Zij zijn al wat verder dan ik en ik leer van ze om bepaalde dingen aan te pakken, maar daarnaast geven de jongens mij ontzettend veel motivatie door simpelweg plezier te maken met hetgeen wat wij mogen doen!”, weet hij ons uit te leggen. “Met name het plezier hebben en lol trappen is wel iets wat ik veel terug zie wat ik ook kan herleiden naar de opleiding, dit lukte op school namelijk erg goed! Daarnaast denk ik dat wij allemaal van een generatie zijn die proberen iets anders te doen dan wat eerder al gedaan is en out of the box denken, vooral die creatieve vrijheid werd erg gestimuleerd.”

Menno had het succes dat hij nu heeft een paar jaar terug nog niet durven dromen. “Ik ben heel erg dankbaar voor wat ik in de laatste twee jaar heb mogen doen! Events als Intents Festival, Defqon.1, Dominator en Supremacy heb ik altijd als streven gehad. Nu ik er al van heb mogen proeven smaakt dat alleen nog maar naar meer!”, vertelt hij trots.

“Ik stond na mijn set helemaal stijf van de adrenaline en wist gelijk waarom ik ben begonnen met het maken van muziek”

Tijdens Indicator zal hij voor de tweede keer in zijn carrière een live set draaien.  Tijdens Supremacy stond hij voor het eerst als RVAGE LIVE. “Ik ben qua voorbereiding ongeveer 3 tot 4 maanden bezig geweest met de muzikale invulling wat betreft nieuwe tracks en live edits van bestaande tracks. Daarnaast is mijn broer Tim ook meerdere maanden bezig geweest om voor elke track in de live set eigen visuals te maken, dat moest vervolgens afgestemd worden met de volgorde van mijn set. Op het moment dat zo’n langer durend project dan samen komt geeft dat zo ongelooflijk veel energie! Ik stond na mijn set helemaal stijf van de adrenaline en wist gelijk waarom ik überhaupt ben begonnen met het maken van muziek al die jaren geleden.”

This was PUMPKIN 2018 – Dark Nights! Photo by: Julian Spanhof – www.Spanhof.Info

De liveshow op Indicator wordt helemaal opnieuw opgezet speciaal voor Indicator. Het zal dus niet dezelfde show worden als op Supremacy maar een show met andere tracks en nieuwe visuals. Ik hoop dat ik met mijn live set mensen kan verrassen en ik weet zeker dat ik samen met de rest van de jongens op de line-up en de show van Indicator voor een hele dikke avond ga zorgen, reden genoeg dus om naar het dikste event van Groningen te komen!”

Kortom: reden genoeg om naar Indicator te gaan! Wanneer RVAGE het anthem voor Indicator 2018 zal releasen, is nog niet bekend. Kijk voor meer informatie over Indicator op het officiële Facebook-evenement.

Foto’s via Facebook-pagina RVAGE

Reageren