Martijn Veenman
Door Martijn Veenman

10,000 HOURS, een organisatie die zich bezig houdt met vrijwilligerswerk, heeft in samenwerking met b2s een vrijwilligersdag georganiseerd. Zo’n 40 harder styles liefhebbers kwamen woensdag 9 december bij elkaar om samen de wereld ietsje beter te maken.

Aangekomen bij stichting De Jarige Job in Rotterdam viel meteen op hoe leuk de locatie was aangekleed. Het pand in de oude Van Nelle fabriek was omgetoverd tot een kinderparadijs! Na een korte uitleg over de doelstelling en geschiedenis van stichting De Jarige Job zijn we aan de slag gegaan. We hebben met z’n allen dozen vol cadeau’s en andere benodigdheden voor een kinderfeestje verzendklaar gemaakt. Deze dozen worden vervolgens verstuurd naar kinderen die niet zo zorgeloos hun verjaardag kunnen vieren zoals een kind dat hoort te kunnen. Tijdens de activiteiten leer je je medevrijwilligers goed kennen. Iets wat zo’n dag zo bijzonder maakt, is dat je vanaf het begin meteen iets gemeen hebt. De passie voor de muziek is écht een bindende factor.

1000 hours vrijwilligersdag
Na een korte lunch verlieten we de Van Nelle fabriek om de middag door te brengen in een verzorgingshuis van de organisatie Laurens. Aangekomen bij het verzorgingshuis hielpen een aantal bekende DJ’s mee met het vrijwilligerswerk. Er werd enthousiast geholpen
door Paul Elstak, The Viper, Ruthless, Darkraver, Amada, Rob Stanton, MC Joe, Panic en Nosferatu. Ook was het leuk om te zien dat de general manager en de manager marketing van b2s erbij waren. Al deze gezellige dames en heren droegen niet alleen bij aan het werk, maar ook zeker aan de sfeer (die ook daarvoor ook al top was).

In het begin van de middag hebben we het verzorgingshuis in de kerstsferen gezet door onder andere kerstbomen te versieren. Daarna was het tijd voor de voorbereidingen van het ‘feest’ dat we later die middag voor de ouderen zouden organiseren. Er werden alcoholvrije cocktails en lekkere hapjes gemaakt. In de middenzaal van het verzorgingshuis trad een accordeonist op. Hij speelde een aantal oud-Rotterdamse nummers die bij de Rotterdamse ouderen goed in de smaak vielen. De drankjes, muziek en leuke hapjes deden de ouderen goed. Naast het uitdelen van drankjes en hapjes, hebben we ook zo ons best gedaan om in contact te komen met de ouderen. Of dat lukte? Jazeker, de ouderen waren dolenthousiast! Na een tijdje vroeg een wat eenzame vrouw me: “waarom doe je dit eigenlijk?” Dat zette me wel even aan het denken. Uiteindelijk antwoordde ik: “Wat is er nou mooier dan iets goeds doen voor een ander, samen met andere eensgezinde mensen?” Dat is precies waar de dag om draaide.

Het feest werd afgesloten met een polonaise van vrijwilligers en DJ’s door de zaal, waarna we vertrokken richting de Maassilo voor een afsluitende borrel. Tijdens de borrel draaide een aantal DJ’s nog wat leuke (en vooral grappige) setjes. Er werd gedanst, maar zeker ook nagepraat over de leuke dag. Zoals bij iedere 10,000 HOURS vrijwilligersdag heb ik ook deze dag weer nieuwe vrienden gemaakt die ik nog steeds spreek. Na een aantal biertjes en een hoop leuke gesprekken zat de b2s vrijwilligersdag erop.

vrijwilligersdag b2s ouderen
Dit was mijn derde 10,000 HOURS vrijwilligersdag en ik kan iedereen aanraden om er ook een mee te maken. Wil je meer informatie over de volgende vrijwilligersdagen? Volg 10,000 HOURS dan op de onderstaande social media.

Reageren