Bas van Herk
Door Bas van Herk

Soms denk je: “Gelukkig hebben we de beelden nog!” Zo denken ze er bij Scantraxx Recordz ook over en dus kwam er het afgelopen jaar regelmatig een hele cameraploeg bij hen over de vloer om iets speciaals te doen voor het aanstaande jubileum. De documentaire staat volledig in het teken van het 15-jarige bestaan van Scantraxx en het ontstaan van hardstyle en duurt ongeveer een uur. Hiermee mogen we ons dus langzaamaan klaar gaan maken om het vijftiende jubileum van het hardstyle label te vieren tijdens Q-dance Presents: Scantraxx 15 Years. Ga er dus even goed voor zitten en bekijk de documentaire hieronder.

Het is de afgelopen maanden ontzettend druk geweest op het kantoor van Scantraxx. Er is veel tijd en werk besteed aan het maken van de productie; in totaal zijn er zelfs 12 maanden overheen gegaan. Verschillende belangrijke personen zijn benaderd vanuit Scantraxx Recordz, zoals The Prophet, Headhunterz, Wildstylez, Duro, de managers en vele anderen. Ieder doet zijn eigen woordje over de ervaringen met het label en de hardstyle, zoals je hieronder kunt bekijken.

Dit is de documentaire van Scantraxx: 15 Years of Hardstyle

Ook wij hebben de documentaire gezien en we mogen zeggen dat deze productie erg goed in elkaar zit. Het ontstaan van het label tot aan de huidige situatie toe is goed in beeld gebracht. Zo zie je onder andere The Prophet, eigenaar van het label, die vertelt over het begin waarin hij alles van A-tot-Z zelf moest doen en de verschillende naamsveranderingen van een aantal grote artiesten. Tijdens de bloeiperiode werd Scantraxx Recordz steeds populairder. Meer artiesten sloten zich aan en het label werd groter en groter. Maar met ups komen ook downs en zo besloten anderen, zoals Headhunterz en Wildstylez, weer om het label te verlaten.

Ook de moeilijke tijden van Scantraxx komen ruim aan bod in de documentaire. In 2010 komt de digitalisering op gang en daar heeft het label moeite mee. “We liepen enorm achter de feiten aan”, wordt er verteld in de documentaire. Albums werden voortaan online verkocht, in plaats van in de winkel met een fysieke CD. Minder albums gingen ‘de deur uit’. Hierdoor ging het tijdelijk een stuk minder goed met het label.

Scantraxx: 15 Years of Hardstyle Documentaire Documentary

Scantraxx neemt je mee op een reis door de tijd van hardstyle

Maar niet getreurd, rond 2010 kwam er namelijk ook een nieuwe trend op gang. Er was een groep fans die het wel een beetje had gezien met de normale hardstyle. Hierdoor ontstond er een nieuwe muziekstroming die zich kenmerkte door hardere en rauwere elementen. Alpha² was er als de kippen bij en met de belangstelling naar hun act en de rauwere stijlen ontstond er een compleet nieuw genre, genaamd raw hardstyle.

Nu, vijftien jaar later, gaat het weer zoals vanouds met Scantraxx Recordz. De documentaire neemt je mee naar de tegenwoordige tijd en je ziet dat ook zij meegaan met de tijd. Nu we alles weten van het hardstyle label, bereiden we ons voor op het grote verjaardagsfeest op zaterdag 4 november in de AFAS Live in Amsterdam. Q-dance Presents: Scantraxx 15 Years zal het vijftienjarig bestaan vieren met iedereen die daar aan heeft bijgedragen. Met een line-up, die net als de docu, verdeeld is in vijf hoofdstukken, zal je op een feestelijke manier opnieuw een reis door te tijd maken.

Tickets voor Q-dance Presents: Scantraxx 15 Years zijn hier verkrijgbaar. Meld je ook aan voor het officiële Facebook-event.

Scantraxx: 15 Years of Hardstyle Documentaire Documentary

Beeldmateriaal via Facebook-pagina Scantraxx Recordz

Reageren