Peter de Valck
Door Peter de Valck

Ilmar Hansen, beter bekend als Sub Sonik, is een Nederlandse Raw hardstyle producer en DJ. Hij produceerde tracks als ‘Go Fuck Yourself’, ‘Look At Me Now’ en ‘MF Psycho’. De in 1993 geboren Haarlemmer kwam op het idee om een remix te maken van de befaamde hit ‘Sandstorm’.

‘Sandstorm’ is een trancesong uit 1999 van de Finse producer Darude. Het nummer werd een internetmeme nadat een populair Twitch-gamekanaal het nummer gebruikte. Op YouTube werden reacties waarin iemand vraagt welk nummer te horen is steevast beantwoord met ‘Darude – Sandstorm’. Zo ook onder de video’s van Sub Sonik.

Sub Sonik reageerde met een grap: “Als deze post 1000 likes haalt doe ik een remix van de track die bijna 40.000.000 keer is bekeken op het officiële YouTube-kanaal van Darude.” De post haalde binnen twee dagen 1000 likes en zo geschiedde. Ilmar kwam zijn belofte na en maakte een remix van de tranceplaat. Dat resulteerde natuurlijk in ontzettend veel (positieve) reacties. De track werd vervolgens gedraaid tijdens het event Fatality en de video daarvan werd bijna 100.000x bekeken. Het was wel duidelijk: “The hype is MF real!”

Vandaag heeft Sub Sonik de officiële preview online gezet en deze kun je als allereerste hieronder beluisteren. “It’s a MF Sandstorm!”

Reageren