Door Max de Muynck

Op 1 oktober was het tijd voor de derde editie van Suppression. Deze editie zijn ze verhuisd naar een nieuwe locatie op loopafstand van het station, waar ze door mochten rammen tot 7 uur in de ochtend, dus het beloofde veel goeds.

De week voor Suppression besloot de organisatie Rebelion aan de line-up toe te voegen, om de Gearbox familie compleet te maken. Na een gezellige treinrit van 2,5 uur, vol met mensen gekleed in het oranje, kwamen we aan op station Sloterdijk. Vanaf hier zou het 8 minuten lopen zijn, maar omdat mijn richtingsgevoel mij in de steek liet waren we een half uur verder voordat we op de bestemming waren. Er stond toen rond 11 uur al een flinke rij die niet heel lekker doorliep. Dit was omdat er slechts 2 beveiligers bij de controle stonden. Na het vaste ritueel (munten en kluisjes) was het tijd voor de eerste kickrolls! De Chemical Soldiers stonden de boel lekker op te warmen: De set bouwde zich perfect op van de Frequencerz remix van ‘Torture’ tot enkele van hun eigen tracks, waaronder ‘Nuclear War’.

SuppressionSpierpijn gegarandeerd
Hierna namen The Avengerz het over en hielden het tempo lekker vast. Rond half 1 was de kleine zaal helemaal gevuld en dit was goed te merken. Het wachten op drinken duurde wat langer en voor de wc stond een lange rij. Hierdoor heb ik helaas veel van hun set moeten missen. Er werd afgesloten met een mash-up van nummers van Delete die erg lekker viel bij mij. Nu was het tijd voor een showcase van een nieuw label: Gearbox Revolutions. Deze showcase bestond uit Bestia, Necrosis en Physika.

Zij draaiden een lekkere set met een eigen soort sound! De echte Gearbox kick werd gemengd met lekkere melodieën. Ondertussen liep de temperatuur in dit kleine zaaltje aardig op omdat iedereen maximaal los ging: Een goed teken. Next in line was Re-Mind. Hij had een hele fanbase meegenomen uit Duitsland. Door zijn set te openen met zijn nummer ‘Insecure’ ging het gelijk los en dit heeft hij heel zijn set zo vast kunnen houden. Er was af en toe een beetje gerommel met het volume waarbij later op Facebook bleek dat ze problemen hadden met de nieuwe geluidsinstallatie. Toen ik honger kreeg ging ik opzoek naar iets te eten, maar daar bleek de organisatie niet echt aan gedacht te hebben. Ik moest het voor deze avond/nacht doen met een banaantje dat te koop was aan de munten-balie. Een minpuntje, maar dit kan bij een volgende editie makkelijk verholpen worden lijkt me.

Ps. De banaan had nog grote plannen!

SuppressionHet echte beukwerk
Het was tijd voor de maker van het anthem van dit jaar; Luminite. Ik keek zelf heel erg uit naar deze set omdat hij de laatste tijd met veel goeie nummers is gekomen. Hij maakte deze set al mijn verwachtingen waar en het was een puur genot voor het oor. Natuurlijk kon de ‘Macarena’ niet ontbreken. Helaas was de rij er bij de wc niet minder op geworden, maar ook in de rij was de sfeer goed aanwezig. Dit maakte het wachten wel zo gezellig!
Vervolgens was het de beurt aan de Italiaanse beuk baas Rooler. De energie die deze man overbracht op het publiek was fenomenaal. Toch werd het nu tijd om even een korte pauze te nemen. Hier was weinig ruimte voor omdat het buiten regende en dus waren de kluisjes de enige ruimte om weer een klein beetje af te koelen. Rond 5 uur zocht ik mijn plaatsje in de zaal weer op, want het was tijd voor Rebelion vs Malice. Mijn verwachtingen waren hoog en die werden waargemaakt met deze B2B set. De ene smerige kick naar de ander vloog me om de oren. Denk hierbij aan een track als ‘Aggressive Acts’.

Ik merkte dat ik niet de enige was die het naar zijn zin had: Tijdens deze set is de temperatuur zo hoog opgelopen dat op den duur het condens van het dak weer naar benden begon te druppelen. Dit had ik al paar keer mee gemaakt in de Brabanthallen, maar dit keer werd het me iets te extreem. (Een hand over m’n drankje en doorgaan) Hierna heb ik mezelf veilig naast de bar verscholen. Dit mocht de pret niet drukken want man, man, man wat een set was dat.
Outlaw en Adventum hadden de eer op dit feest af te sluiten maar toen was alle energie in mijn lichaam op en heb ik wat rust genomen bij de kluisjes.

SuppressionConclusie
Het was heerlijk om weer een wat kleiner feestje mee te maken; alleen moet ik wel toegeven dat ik na al die grote evenementen, waar alles prefect is geregeld, een beetje verwend ben. De drukte bij de wc’s bijvoorbeeld, was wel echt jammer. Ook is het een idee de volgende keer flesjes water aan te bieden i.p.v. bekertjes. Dit omdat er met een Gearbox line-up gegarandeerd niks in je beker blijft zitten. Verder was de hitte jammer, maar dit blijft in kleine locaties altijd een puntje van verbetering. Dit alles neemt niet weg dat ik enorm hard uit mijn plaat ben gegaan en dijken van sets heb gehoord. De sfeer op zo’n feest is uniek en het is iedereen aan te raden om ook eens de kleinere hardstyle feestjes te bezoeken. Deze verdienen namelijk net zo hard hun bezoekers als de grote, gevestigde namen! Suppression, bedankt voor een warme, maar super avond!

Reageren