Hard News
Door Hard News

D-Sturb is een naam die je tegenwoordig in de hardstyle scene niet meer kunt negeren. Daarnaast zijn zijn releases op Gearbox door vele artiesten gesupport. Daarom is het geen toeval dat we deze talent hebben gevraagd voor The Future of Hardstyle podcast! We besloten hem een aantal vragen te stellen.

Wanneer en hoe ben je in aanraking gekomen met hardstyle?
In 2009 hoorde ik voor de eerste keer de FEAR FM top 100 mix. Ik was gelijk verkocht!

Voor velen knalde jij vanuit niets jij de hardstyle scene binnen. Je stond daarna snel op Dominator, Loudfest & Radical Redemption: The One Man Army. Hoe heb jij het afgelopen jaar ervaren?
Begin mei had ik twee boekingen achter de rug en één in de planning staan. Daarna heb ik in juli een drukke maand vol boekingen gehad met o.a. Dominator en twee boekingen in het buitenland. Dit was voor mij natuurlijk super tof omdat het ineens zo snel ging.

Ook werd en wordt de support die ik krijg steeds groter dus daar geniet ik ook met volle teugen van. Nu lekker doorwerken met nieuwe muziek en hopelijk houd ik deze stijgende lijn aan!

Je track ‘Until It’s Gone’ wordt ook al opgepakt door grotere namen zoals Prefix & Density. Ooit al je eigen track gehoord tijdens een evenement? Hoe was dat?
Ja, op Dreamfields draaide High Voltage mijn track ‘Unbeatable’ in een volle tent. Ik was die dag ook jarig en samen met veel vrienden, dus dat was super dik!

Ook draaide Thera ‘Anxious’ op Kings Of Hardstyle voor duizenden mensen. Heel vet om los te gaan op je eigen track en te zien dat andere mensen ook van jouw muziek genieten.

Je hoort steeds vaker dat er binnen de raw hardstyle weinig vernieuwing is. Hou jij je hier mee bezig en zo ja, wat doe je er aan?
Ja dat klopt, ik krijg zelf ook wel eens de kritiek dat het niet vernieuwend is. Ik vind zelf screeches super vet dus ik probeer er wel iets speciaals mee te doen of een screech-pattern te maken die nog niet gebruikt is. Uiteindelijk maak ik wat ik zelf vet vind en als dat aanslaat is dat heel relaxed.

Wat kunnen we qua producties binnenkort verwachten?
Er staan wat collabs op de planning maar die gaan denk ik pas in 2016 gemaakt worden i.v.m. drukte van beide partijen. Zelf heb ik net een nieuwe solo track gemaakt en collabs met Luminite en Thyron.

Wat is de laatste track waar je kippenvel van kreeg, en waarom?
VINAI – The Wave (Sub Zero Project Bootleg). Na deze track vijf keer op repeat te hebben gehad liet ik deze rustig overgaan naar de zesde keer op repeat. De energie in deze track, door de kicks, screeches en opzwepende vocal, ben ik grote fan van.

Waar komen we je over twee jaar tegen?

Ik hoop op veel mooie podia, waar ik de mensen kan laten genieten van mijn muziek.

Kun je wat vertellen over je trackkeuze/opbouw van de mix?
Ik heb 4 eigen tracks in de mix verwerkt waarvan 2 exlcusieve tracks. Ook heb ik nieuwe tracks van Digital Mindz, Artifact, Sub Sonik en Primefire er in gestopt.
Stuk voor stuk artiesten waar ik tegenop kijk qua producties en die relatief gezien ook pas net beginnen aan hun carrière.

Luister naar de mix van D-Sturb, in The Future of Hardstyle podcast!

Reageren