Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Niemand minder dan D-Sturb is dit jaar verantwoordelijk voor het Decibel outdoor anthem, dat na 3 jaar eindelijk weer plaats mag vinden. ‘Break Free’ blikt alvast vooruit op dit gigantische weekend met meer dan 300 artiesten en 3 volledige festivaldagen: “LIVE LOUD!”

LEES OOK: ‘Decibel outdoor onthult grootste line-up tot nu toe’

D-Sturb heeft inmiddels een behoorlijke reputatie als het aankomt op anthems en dit blijkt ook uit ‘Break Free’ – het Decibel outdoor anthem dat vandaag is uitgebracht. Nog nooit werd er zo hard uitgekeken naar The Loudest City On Earth, dat dit jaar groter is dan ooit. Dit onderstreept ook D-Sturb in de LIVE LOUD podcast, die hiermee aan een imposant rijtje is toegevoegd.

Decibel anthems door de jaren heen

2022: D-Sturb & ATILAX – Break Free
2020: Frequencerz & Rejecta – STAY LOUD (Tribute)
2019: Atmozfears & LXCPR – Live Loud
2018: Brennan Heart – Fuelled by Fanatics
2016: Ran-D ft. LXCPR – United
2015: Hard Driver – Shifting Gears
2014: Psyko Punkz – Back again
2013: Alpha² & Noisecontrollers – Craving for the beat
2012: Zatox – D.E.C.I.B.E.L.
2011: Zany & Max Enforcer ft. MC DV8 – Sound Intense City
2010: Noisecontrollers – Summer in the City
2009: Brennan Heart – City of Intensity
2008: The Beholder & Zany – Bleeding For The Harder Styles
2007: Deepack & Charly Lownoise ft. MC Villain – Can’t Hold Us Down
2006: Southstylers – Decibel Anthem 2006
2005: The Beholder & Balistic ft. Max Enforcer – Nuclear Reaction
2004: The Beholder & Balistic ft. Max Enforcer – Bigger Better Louder
2003: The Beholder & Balistic ft. Max Enforcer – Decibel 2003
2002: The Beholder & Balistic – Decibel Anthem

“Een anthem moet naar mijn mening altijd enorm klinken”, zegt D-Sturb over de track in samenwerking met vocalist ATILAX (bekend van onder andere ‘Hurricane’ met Ran-D en ‘Man Of The Hour’ met Radical Redemption). Tijdens de zaterdag van het festival zullen de anthemmakers samen die gigantische mainstage betreden voor hun Decibel-track. En bovendien heeft D-Sturb een primeur voor de 2 uur-durende set met Vertile op de nieuwe Battle-stage tijdens SAVAGE SUNDAY: “Er komt een collab van ons aan.”

De videoclip is zojuist verschenen en het weergeeft het Decibel anthem in een oogopslag. D-Sturb zit vast in een box, waaruit hij probeert te ontsnappen. “De ademhaling in het begin symboliseert het gevangen zitten en de hartslag gaat vervolgens steeds sneller. Dit soort elementen versterken het concept van het ‘Break Free’-anthem.” Check het anthem inclusief videoclip hieronder!

‘Een weekend Decibel is dus nog nooit zo uitgebreid geweest’

Decibel outdoor zal plaatsvinden van vrijdag 19 t/m zondag 21 augustus 2022 op misschien wel het mooiste terrein binnen de hardere stijlen: de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Ga voor tickets en meer informatie naar de officiële website van het festival.

Omslagfoto via Facebook-pagina Decibel Outdoor

Reageren