Timo van Dommelen
Door Timo van Dommelen

Tijs Kolhoop en Auke Baan vormen samen het duo Hypnose. Deze twee jonge heren zijn enkele jaren geleden begonnen met samenwerken en hebben sinds dien een stijgende lijn ingezet in hun carrière. De laatste tijd hebben ze veel aangedacht gekregen vanwege hun remix van de track ‘Freefall’ van Jeckyll & Hyde. Daarnaast staan ze dit jaar ook op de line-up van Intents Festvial. Veel goeds in het vooruitzicht dus voor deze mannen. Wij besloten daarom om ze maar eens wat vragen te stellen over de act Hypnose en hun toekomstplannen.

Als talenten verzorgen jullie de euforische hardstyle mix voor de Future of Hardstyle. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen en hoe is Hypnose ontstaan?
“Ongeveer 7 jaar geleden zijn wij elkaar tegengekomen op YouTube. We vonden elkaars muziek vet en gaven elkaar veel feedback. 5 jaar terug hebben we onze eerste samenwerking gemaakt en dit beviel ons zo goed, dat we een duo project zijn gestart, genaamd Desired Effectz. Een kleine twee jaar geleden vonden we dat we grote stappen hadden gemaakt in de kwaliteit van onze muziek, dat we besloten om onze nieuwe projecten onder een nieuwe naam uit te brengen en het serieuzer aan te pakken. Zo ontstond Hypnose in de zomer van 2015.”

Wat is jullie eerste herinnering aan hardstyle?
Auke: “Pow, dat is alweer een tijdje geleden! Ik raakte in 2006 besmet met het hardstyle virus door een van Headhunterz’ eerste releases, genaamd Time To Rock. Sindsdien ben ik helemaal verliefd op de sound en zal hardstyle voor altijd door mijn aderen stromen!”

Tijs: “Dat was toen ik destijds in de Music-Store een DVD tegenkwam van Qlimax 2009! Ik was in de jaren daarvoor al wel bezig met veel hardcore & shuffle muziek, maar nog niet zo met hardstyle. Deze DVD heb ik aangeschaft, en was na de eerste keer kijken volledig verkocht! Wat me vooral bij is gebleven is het live optreden van Davide Sonar met het nummer Natural, magisch!”

Nu hebben jullie een grote hit door een oude bekende te remixen: Freefall van Jeckyll & Hyde. Waarom juist deze track?
“Jeckyll & Hyde waren vroeger grote helden van ons en Freefall was toch wel ‘by far’ ons favoriete nummer! Wij waren zelf erg benieuwd hoe het nummer zou klinken in een hardstyle jasje. We hadden een klein concept van de remix staan en via onze manager zijn wij in contact gekomen met Maarten Vorwerk, het brein achter deze hit, die ons de kans gaf er een officiële remix van te maken! Sinds de preview op Facebook is het allemaal best snel gegaan. De remix met videoclip was binnen een paar dagen al 50.000 keer bekeken, meer dan wij zelf ooit hadden verwacht! Een paar dagen later verscheen er online een video waarin 5 Poolse jongens een complete choreografie hadden gemaakt op de remix en deze video ging viral op het internet!”

Natuurlijk zijn jullie ook druk bezig met eigen tracks. Hoe gaan jullie te werk als jullie creatief bezig zijn?
“Dat klopt! Wij zijn momenteel met veel nieuwe muziek bezig en hebben zelfs al een aantal platen af die jullie binnenkort zullen gaan horen. Meestal bouwt Auke een klein concept op, een melodie met meestal een stukje er omheen gebouwd zodat er een bepaalde sfeerimpressie is. Vervolgens werken wij samen in de studio de hele plaat af en zorgt Tijs voor de afmix en de finishing touch! Onze manier van werken verloopt super en de taken zijn goed verdeeld. Je zou kunnen zeggen dat Auke over het creatieve gedeelte gaat en Tijs over het technische gedeelte. Een duo dat elkaar perfect aanvult!”

Met welke artiest zouden jullie graag een collab doen?
“Dat is een goede vraag, wij zijn beide erg fan van Atmozfears en Devin Wild! Onze stijlen zouden op zich goed kunnen matchen. Daarnaast lijkt het ons supergaaf om de studio in te gaan met Audiofreq of Noisecontrollers. Dit zijn erg vooruitstrevende producers en lopen technisch gezien altijd een stapje voor op de rest! Momenteel hebben wij zelf ook een aantal collabs lopen, waaronder met Envine en Airtunes. Deze schieten beide al aardig op en we hopen deze binnenkort aan het publiek te kunnen laten horen!”

hypnoseHet succes zie je ook terug in de boekingen. Zo staan jullie dit jaar op Intents. Was dit een droom die uitkwam?
“Natuurlijk! Je bent als DJ en producer al jaren bezig een eigen sound (en daarbij publiek) op te bouwen, dan is een boeking als deze wel een enorme blijk van waardering. Intents is een van de grootste festivals en dan ben je wel heel erg trots om jezelf in de line up terug te vinden. Wij kijken nu al heel erg uit naar deze boeking! Jullie zijn flink aan de weg aan het timmeren, waar komen we jullie over 2 jaar tegen? Onze droom is natuurlijk om op festivals als Defqon.1 en Decibel onze eigen muziek te mogen draaien, maar daar moet je wel wat voor doen. Daarnaast hopen wij met onze producties ook een groter publiek te kunnen bereiken. Daarom zijn wij keihard aan het werk in de studio om onze sound door te ontwikkelen en te verbeteren. Wie weet wat de toekomst brengt!”

Tot slot, the stage is yours: wat zouden jullie nog graag willen vertellen?
“Wij willen Wouter enorm bedanken dat hij ons de kans heeft gekregen om een mix te mogen doen voor The Future of Hardstyle! Daarnaast willen we Matthijs Noordhuis en Maarten Vorwerk bedanken, zonder hen hadden wij nooit een officiële remix mogen en kunnen doen voor Jeckyll & Hyde – Freefall! Verder zijn wij erg blij met de dikke support die wij krijgen van fans, collega’s, vrienden en familie. We love you!”

“PS: Oja, a.s. vrijdag zullen wij een aantal nieuwe tracks voor het eerst draaien op Dangerouzmind te Rijssen, wees er dus bij!”

Reacties

  • piraat 16 februari 2017 - 12:23

    windmolen

    Quote
  • joe 16 februari 2017 - 12:23

    windmolen

    Quote

Reageren