Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Duurzaamheid wordt tegenwoordig een steeds belangrijker begrip, maar in de wereld van festivals lijken grote maatregelen vaak toch nog uit te blijven. The Qontinent brengt hier verandering in en gaat deze editie met een nieuw betaalsysteem voor duurzaam festivallen!

LEES OOK: XXL interview met The Qontinent: Story behind Island of Intensity

Door dit betaalsysteem zal The Qontinent dit weekend een stuk duurzamer worden dan het gemiddelde hardstyle festival. Het systeem werkt als volgt: als bezoeker krijg je bij de check-in van het festival een gratis eco token bij je festivalbandje. Wanneer je een drankje bestelt, geef je eerst een leeg flesje/bekertje terug óf een eco token. Heb je niets om in te ruilen, dan betaal je een bonnetje extra voor je drankje.

Op deze manier gaat The Qontinent dus “samen voor een proper festival en een beter milieu” en houdt de organisatie plastic van het groene recreatieterrein Puyenbroeck af. Met deze maatregel is The Qontinent één van de eerste grote hardere stijlen festivals die duidelijk een boodschap wil meegeven over het duurzaam zelf organiseren van een festival.

“Niets weggooien dus!”

The Qontinent 2019 – Island of Intensity vindt dit weekend van 9, 10 en 11 augustus plaats in de Wachtebeke in België. Willen jullie hier nu toch nog heel graag bij zijn? Dat kan! De allerlaatste kaarten zijn nog verkrijgbaar via de officiële website van het evenement.

Omslagfoto via Facebook-pagina The Qontinent

Reacties

  • Pnm3 11 augustus 2019 - 02:30

    Dit soort systemen gebruiken ze al 20 jaar in Duitsland

    Quote

Reageren