Door Feije Tinnevelt

Het is weer zover: De gekste week van het Zuiden en Oosten van ons Land is in aantocht. Maak uw ajgenste moar kloar vur’n lekker wikske CARNAVAL! Omdat carnaval en hardstyle op muzikaal gebied niet zo overeenkomen, hebben er gelukkig heel wat producers en DJ’s hard gewerkt om deze twee met elkaar te combineren. Om jullie alvast lekker in de sfeer te krijgen voor een week vol bier en verkleedkleren, hebben we voor jullie een overzicht gemaakt van dé carnavalsmuziek waar ons hardstylehart sneller van gaat kloppen.

1. PartyfrieX ft. Schorre Chef – Ik Moet Zuipen (Hardstyle Remix)

Je kon de laatste tijd al geen kroeg meer in zonder de hit van de Partyfriex en Schorre Chef te horen, maar nu kun je hem nóg vaker luisteren! Gelukkig hoef je de normale versie niet te luisteren om te begrijpen waar het nummer over gaat. De boodschap is namelijk duidelijk zat: “IK MOET ZUIPEN!”

2. Marco Borsato – Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht (D-Block & S-Te-Fan Hardstyle Remix)

Eindelijk kun je meeluisteren naar de muziek van je ouders, alleen dan wel in een eigentijds jasje.
Deze track is echter niet met carnaval is gemaakt, maar bij X-Qlusive Holland XXL. Gelukkig is het Nederlandse Partygehalte hoog en past daarom volgens Hard News perfect in dit rijtje!

3. Festuca – Hoedje Van Papier (Hardstyle Remix)

Festuca heeft tijdens hetzelfde feest zijn versie van deze tijdloze kinderklassieker laten horen. Laat je meenemen door nostalgie, gecombineerd met je hardstylepassie. Je zult merken dat die twee prima samengaan!

4. De Boys van Hardstyle Carnaval – Zachte G, Harde Kick

Met een naam als deze weet je wat je kan verwachten! Deze heren staan namelijk garant voor een knotsgek feest. Mocht de naam je nou niet bekend in de oren klinken, dan moet je wellicht hun andere alias even checken. Deze carnavalsgekkies zijn namelijk ook wel bekend als D-Block & S-te-Fan en MC Villain. Maar zeg nu zelf: De Boys van Hardstyle Carnaval klinkt toch wat feestelijker! Deze Hardstyle-vertaling van het bekende nummer “Een zachte G, maar ook een harde L”. Bevalt deze track nou? Luister dan ook even naar bijvoorbeeld ‘Hallo (Wij Gaan Springen)’ van de Boys van Hardstyle Carnaval.

5. Mr. Polska & Boaz van de Beatz – Hausa Wausa (Jason Payne Vindt Dat Het Wauser Kan Edit)

Jason Payne staat bekend om het maken van kneiterharde, gekke edits. Niet alleen de kicks zorgen voor een extra feestdimensie, alleen de namen van de edit zorgen al voor een feeststemming. Dat is ook nu het geval. Om deze reden krijgt deze carnavalskraker dan ook onze volledige goedkeuring om lekker op los te gaan! De gratis download is hier te vinden, en te luisteren aan het einde van Jason Payne’s podcast in september 2017.

6. Zany & DV8 – Vreet Spirit

Als er twee namen in de hardstylewereld gezien kunnen worden als Prins Carnaval en hofnar, dan zijn het wel Zany en DV8. Deze twee gekken hebben dit jaar flink de handen uit de mouwen gestoken om hun eigen draai te geven aan de Armin van Buuren track Great Spirit’. Dat de onderwerpen in hun eigen versie de heren aan het hart gaat, is geen verrassing. Vaker dan eens spreekt Zany zich uit over zijn liefde voor frikandellen en gehaktballen met jus, zoals hier te zien is na de blijdschap over het succes van ‘Vreet Spirit’.

7. Barry Badpak & Slechte Grappen XL – Kratje Bier (Soulless Karnastyle Remix)

Niet alleen bij de gevestigde grote namen zit de carnavalsstemming er goed in. Ook opkomend talent Soulless heeft er zin in! Zijn remix heeft het allemaal: Brabants geouwehoer, bier, en voor de liefhebber een gemakkelijke download button via soundcloud.

8. Jack of Sound & N-Vitral – Who You’re Fucking With (Mashup Jack Carnaval Edit)

Ook Jack Of Sound is aan zijn tracks gaan sleutelen om een keurige carnavalsknaller te maken. De Mashup Jack edit van ‘Who You’re Fucking With’ zal mening carnavalshart sneller laten kloppen!

Nog niet uitgefeest?

Als jij dit niet genoeg vind om de carnaval mee door te komen, dan hebben we goed nieuws! Wij hebben namelijk hier onder nog veel nummers staan.

Juf Ank – Hallo Allemaal (De Luizenmoeder Soundwave Hardstyle Remix)

Barry Badpak & Slechte Grappen XL – Kratje Bier (Soulless Karnastyle Remix)

Lamme Frans – Alles Moet Op (P!Mpteam Stampwaoge Hardstyle Mix)

D-Bass & S-te-Feest ft. Mc Barricade – Deel van de Zotheid

Vieze Jack – Stuntpiloot Jack (The Shade Remix)

Playboyz & Freestyle Maniacs – Even aan me Moeder Vragen

 Mosterd na de Maaltijd – He Jacqueline (Hygernersis Hardstyle Carnaval 2018 Remix)

Herrie Hardstyles – Verkleed als de Duivel

Gebroeders Rossig – Hallo Allemaal (Bass Chaserz Hardstyle Edit)

Darude – Sandstorm (Sub Sonik Karnaval Festival Remix)

Frequencerz & ZaZafront – Lekker Kort Gesprek

(Downloadlink)

Karanaval Festival 2018 Warmup Mix

Dj Therapeut Carnaval Mixtape

Are You Ready?

Nu jullie alvast hebben kunnen genieten van hardstyle met een carnavalssausje, is het alleen maar logisch dat de rest van de carnavalsvoorbereidingen ook getroffen worden.
– Trek je verkleedkleren aan.
– Koop tickets voor een hardstyle carnavalsfeest/claim je spot in de lokale kroeg.
– Slag genoeg frikandellen en bier in.

Staat er bij alle drie een vinkje? Dan ben jij helemaal klaar voor carnaval. Alaaf!

Ps. heb jij nog goede carnavalsknallers? Laat ze dan hier beneden achter zodat iedereen in de stemming kan komen!

 

Omslagfoto via Karnaval Festival

Reageren