Juno Coolen
Door Juno Coolen

Het duo dat verantwoordelijk is voor het rauwe gedeelte van deze editie van ‘The Future of Hardstyle’ staat bekend als TWSTD. De act bestaat uit Rohan de Soet & Edgar Smits. Het tweetal stond dit jaar nog op Q-BASE.  De platen van TWSTD worden uitgebracht op het label van hun held Brennan Heart genaamd WE R Music. Een goed moment om de heren uit Zoetermeer wat vragen te stellen.

Hoe en wanneer zijn jullie in contact gekomen met hardstyle?
”Wij zijn beiden rond 2004/2005 in aanraking gekomen met hardstyle. Ons eerste grote Hardstyle feest was voor Edgar in 2005 en Rohan 2006. Hiervoor hadden we altijd al interesse in de hardere stijlen zoals hardcore en (toen) jumpstyle.”

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen en hoe is TWSTD daaruit onstaan?
”We hebben elkaar eind 2007, begin 2008 leren kennen via een (destijds) gezamenlijke vriend. Die allereerste ontmoeting was ook direct music-related. Edgar mixte al een jaar en was al een jaar bezig met het produceren onder de knie te krijgen. Hij heeft vervolgens die dingen naar Rohan over gebracht en vanaf dat moment was ook hij ‘hooked’. De jaren erna gingen op en neer, Edgar leerde zijn skills zelf te ontwikkelen, Rohan volgde een opleiding voor Sound Engineer en Producer. Ondanks elkaar 2 jaar tussentijds niet te hebben gezien, vonden we elkaar toch weer nadat Rohan een professionele baan kreeg in de scene en de kaarten ineens heel anders lagen. Op dat moment draaiden we onder de namen BlackBass (Rohan) en Eddicted (Edgar). Dit hebben we zo’n 2 jaar gedaan, waarna het tijd werd voor het serieuzere werk. We gingen in de studio aan de slag en namen een volledige andere identiteit aan. TWSTD was geboren. Al snel kregen we interesse van andere labels en inmiddels hebben we in mei getekend bij WE R Music van Brennan Heart, waar we releasen op WE R Raw! Ook hebben we dit jaar op Q-BASE gestaan en een officiële remix voor Outbreak gemaakt. Daarnaast hosten we eind dit jaar een eigen area op LOUDER! – Undiscovered in de North Sea Venue, Zaandam!”

Wat onderscheidt jullie van andere acts?
”Ik denk dat we sowieso door onze verschijning al opvallen. Edgar is vrij groot en licht getint. Rohan vrij klein en donker. Iets wat je niet vaak ziet dus. Buiten die dingen zijn we beiden in veel dingen tegenpolen. Waar Edgar iets ingetogener is, is Rohan de meer ‘outgoing’ persoon van de twee. Tuurlijk zie je dit bij veel duo’s, maar het is wel kenmerkend. Daarnaast hebben we beiden een andere voorkeur. Edgar is ook echt meer van de raw hardstyle, waar Rohan z’n hart meer bij de euforische kant ligt. Dit vult elkaar perfect aan bij ideeën voor onze muziek! Ook in andere opzichten vullen we elkaar aan. Waar Edgar zich meer bezig houdt met de muzikale dingen, managed Rohan de volledige act. Samen zorgen we er gewoon voor dat TWSTD sterk in de markt komt te staan.”

Wat betekent hardstyle voor jullie?
”Kort maar krachtig: Alles. Het is niet voor niets dat mensen het als een ‘lifestyle’ zien. Dat is het ook gewoon, ook voor ons.”

Welke (hardstyle) track zal jullie voor altijd bij blijven?
Bij Edgar is dat zonder twijfel: Builder – Her Voice, bij Rohan is dat: Brennan Heart vs. JDX – Get Wasted! (Defqon.1 2007 anthem) (Blademasterz remix).”

Wie inspireert jullie en waarom?
”Uiteraard Brennan Heart, zijn tracks zijn een verhaal op zich, keer op keer. Elke track valt te koppelen aan een situatie die je in je dagelijkse leven tegen kan komen, dat is een kunst op zich. Verder halen we veel uit jong talent. Een voorbeeld hiervan is Energyzed, waar we overigens ook veel mee samenwerken. Het is interessant om van deze jongens te leren, omdat zij alweer over veel meer technieken beschikken dan de oudere garde. Verder zijn persoonlijke voorkeuren van Edgar bijvoorbeeld: Ran-D, Gunz for Hire en Adaro. Van Rohan onder andere; Sub Zero Project, Atmozfears en Delete.”

Welke hardstyle herinnering is jullie het beste bijgebleven?
”Het jaar 2016.”

Jullie zitten deze maand in The Future of Hardstyle, wat vinden jullie daarvan?
”Een hele eer! Zeker gezien de bekendste MC van Nederland hieraan verbonden is en tegelijkertijd het grootste harddance social media kanaal. Gewoon wéér een mooi hoogtepunt dit jaar.”

Wat zijn de plannen voor de toekomst?
”Gezien we over een enorme dosis creativiteit beschikken, zijn er heel wat plannen. Er liggen weer een hoop tracks klaar om de finishing touch te krijgen en er komen een aantal dikke boekingen aan! Ook hebben we veel collabs gepland en kunnen we alvast verklappen dat jullie voorlopig nog niet van ons af zijn!”

Is er nog iets dat jullie graag willen vertellen?
”Ja! We zijn enorm blij met onze chauffeur Sven van Baggum! Hij heeft ons inmiddels al een aantal keer gereden en zelfs levensgrote magneetstickers met ons logo voor de auto laten maken! Daarnaast hebben we sinds enkele weken merchandise in de vorm van Snapbacks, Truckercaps en T-Shirts of damesshirts. Stuur een email of bericht naar de FB page! We hopen jullie allemaal te zien op 1 van onze aankomende gigs. Hou onze socials in de gaten en blijf op de hoogte.. let’s get TWSTD!”

Reageren