Leonie Schott
Door Leonie Schott

Nadat Udex een aantal weken geleden al hintte naar inkomend nieuws, heeft de Heart for Hard-artiest nu officieel aangekondigd dat hij met een gloednieuw album komt, genaamd Corrupted: “Humanity revolted against AI and restored their world. Or is this still a digital story in a corrupted world orchestrated by a higher power?”

LEES OOK: Heart for Hard heeft een nieuwe DJ aan het label toegevoegd: Avian

Sinds begin oktober postte Udex al verschillende tracks op zijn socials met #Corrupted. Inmiddels heeft de hardstyle-producer naast nieuws over zijn aankomende album, ook een teaservideo met een aantal tracknamen onthuld: Corrupted World’, ‘Vacuum of Power’, ‘It’s Real’, ‘Tomorrow’ en ‘Cold Killer’, die hij ook al draaide op Rawdefinition. Ook kunnen zijn fans uitkijken naar een collab met Level One op het album. “Behold my new digital story: Corrupted! A brand new Udex album is coming!”, liet de DJ weten. Bekijk de albumtrailer hieronder.

Corrupted is het vervolg op Udex’ eerste album genaamd Code Red, die hij in 2018 uitbracht en deze onder andere presenteerde op REBiRTH Festival en Bassrulers Outdoor. Sindsdien is zijn sound een stuk harder geworden dan de euforische tracks die hij enkele jaren geleden maakte, zoals ‘Walk Away’ en ‘Left Behind’. Met zijn nieuwe album zet hij dit muzikale pad dan ook voort. Corrupted is zijn kijk op de huidige wereld, waar niet alles is wat het lijkt.

Na Code Red laat de DJ weten dat zijn aankomende productie een stuk groter zal zijn dan zijn debuutalbum: “Tracks in the teaser are only a selection. The final album will contain a LOT more tracks than my previous album.” Zijn meest recente single release was ‘Blackout’, waarna hij ook nog een bootleg van Sia’s ‘Bird Set Free’ deelde. Udex, die zijn muziek uitbrengt bij het label Heart for Hard, had zijn eerste optreden al in 2011 en in de afgelopen jaren stond hij op evenementen als Defqon.1, Dream Village en We Are Hardstyle.

Udex: “Behold my new digital story: Corrupted!”

De releasedatum van Corrupted is nog niet bekend, maar Udex belooft dat er snel nieuws aankomt: “More information about pre-orders & the first previews are coming up very soon!” Om op de hoogte te blijven, houd dan Udex’ socials in de gaten.

Omslagfoto van Facebook-pagina Udex
Vertaald uit het Engels door Tim Bekkering

Reageren