michael Diks
Door michael Diks

Zodra je gearriveerd bent bij Destination Decibel begint je vakantie pas echt. Zodra je de poorten van de camping passeert, start jouw verblijf op de ultieme festival bestemming: Decibel outdoor festival! Echter staat je tent niet meteen overeind (tenzij je een accommodatie van tevoren hebt geboekt natuurlijk) en zijn er altijd typische camping-struggles die je moet overwinnen. Om je deze uitdagingen te helpen overwinnen is nu de Destination Decibel Survival Guide in het leven geroepen! Hierin lees je alle tips en tricks om van jouw verblijf tijdens het Decibel outdoor festival weekend een memorabele herinnering te maken.

Spullen meenemen
Bedenk jezelf van tevoren goed hoe je de spullen van de auto of bus naar de campingspot krijgt. Goede hulpmiddelen zijn bijvoorbeeld bolderkarren, kruiwagens, steekwagens of (stevige!) karretjes. Bij de camping-entree plaatst de organisatie poortjes van een meter breed, dus je kan gemakkelijk met een bolderkar of kruiwagen er door! Let goed op dat je deze niet te zwaar belaadt, want je wilt niet halverwege stil staan met een doorgezakte bodem of een lek of gebroken wiel. Als je niet weet wat je in hemelsnaam mee moet nemen, check je hier een complete checklist met alles wat je nodig hebt voor op een festivalcamping!

14086243_1159244874118836_1654826101943077686_o
Handige spullen om mee te nemen zijn vochtige doekjes, slippers voor in de douche en droogshampoo. Een zaklamp (met batterijen!) is ook altijd handig. Daarnaast heb je ook speciale lampjes die gemakkelijk in je tent of partytent op te hangen zijn zodat je ‘s avonds voldoende ziet.

Tent opzetten
Oefen thuis een keer met de tent opzetten. Zo weet je hoe de tent werkt en of alle onderdelen nog aanwezig zijn. Mocht je desondanks op de camping ontdekken dat je iets mist is er voor noodgevallen een speciale 24-uurs camping shop waar je terecht kunt.

Als je zelf je tent opzet, let dan goed op waar je deze neerzet. Je tent opzetten in een kuil of lager gelegen stuk is af te raden. Een ervaren kampeerder houdt rekening met alle scenario’s en in het geval van een hemelbreuk wil je natuurlijk niet ontdekken dat je tent het middelpunt van een net gevormde vijver is geworden.

Als je te hard feest en even de weg naar je tent niet meer precies kunt vinden, is het verstandig om van tevoren een herkenningspunt te maken bij de tent. Denk aan een vlag aan of op de tent, waardoor je deze makkelijk kunt terugvinden. Daarnaast is het zeker aan te raden om jouw campingspot of kamp te versieren, dat draagt alleen maar bij aan de ervaring!

14054475_1159353610774629_6403175176457803496_oPreventie
Een goede voorbereiding is het halve werk, maar er kan altijd iets misgaan natuurlijk. Protip: Neem altijd ducttape en tie-raps mee. Deze dingen zijn ideaal om provisorisch gaten in je tent te dichten, dingen goed vast te maken en zelfs om kapotgelopen schoenen weer bruikbaar te maken! Houd daarnaast rekening met alle scenario’s; Mocht het weer tegenzitten, zorg dan dat je goed voorbereid bent. Neem een vestje en lange broek mee. Als je met de auto komt is het ook verstandig om als back-up een extra set kleding en schoenen in de auto te leggen: Hier blijven deze gegarandeerd droog!

Vloeistoffen inpakken
Een van de vervelendste dingen die kan gebeuren is wel dat je jouw tas of koffer opent, en ontdekt dat de shampoo spontaan opengeploft is en al jouw vakkundig ingepakte spullen onder de Andrelon zitten. Daarom is het verstandig om vloeistoffen vooraf goed in te pakken in zakjes. Je moet er niet aan denken dat je bijvoorbeeld overal tandpasta in je kleding hebt zitten toch?

Nachtrust
Feesten is natuurlijk het hoofddoel op Destination Decibel, maar als je een beetje fit aan de start van de volgende dag wil verschijnen is wat nachtrust geen overbodige luxe. Als je van plan bent om wat uurtjes slaap te pakken is het verstandig om oordoppen mee te nemen zodat je geen last hebt van nachtelijke geluiden. Een goede ondergrond om op te slapen is ook handig, dus vergeet zeker niet je slaapmat of luchtbed. Ook een luchtpomp is altijd handig! Mocht je deze echter vergeten is er een speciaal opblaaspunt voor je luchtbed op de camping aanwezig.

11906807_950401251669867_5998928305956521831_oVerdeel en heers
Als je met een groep reist kun je onderling een verdeling maken van wie wat meeneemt. Dat scheelt namelijk aanzienlijk in het aantal spullen wat je mee hoeft te sjouwen! Een tube tandpasta is bijvoorbeeld makkelijk met een paar man te gebruiken, evenals douchegel, shampoo en wax of gel voor het haar. Dat kan al gauw een paar kilo sjouwen schelen.

Give me that power!
Zorg ervoor dat je powerbanks goed opgeladen zijn. Zo kun je jouw telefoon goed opladen tijdens het weekend. Ook is het verstandig om je telefoon op rantsoen te zetten. Schakel WiFi uit, anders is je telefoon constant batterij aan het verbruiken om een passend netwerk te zoeken. Ook Bluetooth kan uit, dat gebruik je toch niet. Sluit overbodige apps af die op de achtergrond energie vreten en dim je scherm naar een minimum. Er is ook een punt ingericht op de camping waar je opladers kunt halen voor je telefoon. Tip: Draag een horloge zodat je niet constant je telefoon nodig hebt om de tijd te checken.

Eten en drinken
Op Destination Decibel is het toegestaan om 1,5 liter alcoholische dranken mee te nemen. Let wel op dat glas niet is toegestaan en drinken in een ongeopende verpakking moet zitten. Eten mag zelfs onbeperkt mee naar binnen! Dat is natuurlijk ontzettend fijn, maar ga nu niet enthousiast voor vier dagen sushi inslaan, want dat is na een paar uur in de brandende zon natuurlijk niet meer eetbaar. Oftewel: Neem houdbaar eten mee, zoals knakworsten en soep in blik. Een gasbrandertje (maximaal 90 gram) haal je goedkoop bij de Action en daarmee kun je het eten makkelijk opwarmen. Wil je je drinken lekker koel houden? Neem een koelbox- of tas mee en vries je flesjes water van tevoren in! Dat is alleen maar win win: Je bespaart ruimte, je drinken en eten blijft gekoeld en als het smelt heb je weer gewoon drinkwater.

11893927_950446064998719_7621840039680285656_oFeest!
Destination Decibel draait natuurlijk niet alleen om de camping, maar ook juist om alles wat daaromheen gebeurt! Op de vrijdag trap je jouw beleving af met de Friday kick-off party, na het festival op zaterdag is er de Saturday night party en op zondag feest je een dag extra tijdens de Sunday closing party. Voor de echte die-hards is er op het 24-uurs plein constant van alles te doen, zoals het Hangout café, de bioscoop of een van de vele spellen. En dan is het belangrijkste nog niet genoemd; De zaterdag staat natuurlijk in het teken van Decibel outdoor festival. Meer dan 200 artiesten betreden dan een van de 15 verschillende podia. Check hier waarom dit de ultieme bestemming is voor jouw complete festivalvakantie.

Afbreken en inpakken
We willen er nog niet aan denken, maar het hoort er bij; ook aan deze vakantie komt op een gegeven moment een einde. Oefen van tevoren een keer hoe je een tent opzet, maar ook zeker hoe je hem afbreekt en gemakkelijk weer kunt inpakken. Vergeet ook niet een extra set kleren (onderbroek, sokken, broek, shirt) in te pakken voor de terugweg. Het is niet lekker terugreizen als je dezelfde kleren weer aantrekt waarin je de dag ervoor nog als een malle hebt gefeest.

11894037_950400765003249_7838451551456845787_oBoek jouw verblijf op Destination Decibel
Jouw reis naar Destination Decibel boek je nu via deze website. Heb je jouw tickets binnen? Pak dan je koffers, print je boarding pass en zet in augustus koers naar het adembenemende Beekse Bergen voor de ultieme festival bestemming: Decibel outdoor Festival 2017!

Reageren