Hard News
Door Hard News

Op 29 oktober zullen de deuren van de Jaarbeurs in Utrecht weer ontgrendeld worden voor de tweede editie van Unlocked. Op deze dag staan meer dan 50 artiesten in 5 verschillende area’s, waarbij alle vormen van de hardere stijlen gepresenteerd gaan worden. Om twee uur zullen vijf showcases zich vertonen. Iedere area heeft zijn eigen unieke showcase. De showcases eindigen op het moment dat de wintertijd ingaat.

Het is vooralsnog onbekend wat de showcases in zullen houden. Hard News heeft de kans gekregen om de artiesten te spreken over de showcases.


Area 1 // Hardstyle
Bass Modulators present Timelab

Het duo Bass Modulators, ofwel Rick Buijtenhek & Roland Evers, hebben beide een grote passie voor muziek. De in 2007 opgerichte act is sindsdien niet meer weg te denken uit de scene. De muziek van de heren wordt gekenmerkt door een eigen euforische en energieke sound. Zowel nationaal als internationaal heeft het duo zich bewezen en bestaat hun carrière uit meerdere hoogtepunten.

Eén van die hoogtepunten is de nieuwe live-act NCBM waarbij het duo samenwerkt met de pionier Noisecontrollers. Deze samenwerking resulteerde al in diverse geslaagde tracks zoals ‘Solar’ & ‘See The Light’.

Speciaal voor Unlocked komt Bass Modulators met een eigen en persoonlijke showcase. De nieuwe act Timelab is een uniek concept waarbij de heren van Bass Modulators hun muzikale carrière zullen delen tijdens de set. Het duo gaat de bezoekers meenemen in hun muzikale reis door het verleden. ‘’Wij willen zoveel mogelijk hoogtepunten uit de hardstyle ten gehore brengen en dan met name tracks die ons geïnspireerd hebben of tracks die je niet verwacht en bijna vergeten bent.’’

Zoals de Bass Modulators al zeggen, gaat het geen normale live-act worden. ‘’De set op Unlocked zal één uur zijn in plaats van een half uur zoals normaal gesproken bij een live-act. Verder zijn wij plan om vette mash-ups te maken zodat we meer platen in een uur kunnen mixen en dit zou nog wel eens voor leuke verrassingen kunnen zorgen tijdens onze set.’’

Naast Bass Modulators met hun speciale showcase, staan ook de artiesten Adrenalize, B-Front, Brennan Heart, Deetox, Noisecontrollers, Ran-D, Toneshifterz & Wildstylez in deze area.

guerrillasArea 2 // Hardcore
“GUERRILLAS” feat. Neophyte, Tha Playah, Nosferatu & Furyan

In 1999 werd het label Neophyte Records opgericht. Door de jaren heen is de muziek onderhevig geweest aan veranderingen. Op Unlocked zullen de Guerrillas een ode brengen aan de laatste tien jaar van dit label en de evolutie van hun muziek. “Tien jaar is lang, teveel gebeurd om op te noemen. Maar we kijken met een tevreden gevoel terug. Tien dynamische jaren, en de laatste tijd gaat het allemaal heel snel, met veel leuke dingen in het verschiet.” zeggen de Guerrillas.

De bezoekers van Unlocked kunnen dit jaar hun borst nat maken voor de hardcore stage. Neophyte, Tha Playah, Nosferatu en Furyan vormen deze avond de groep Guerrillas en zijn er helemaal klaar voor om de bezoekers van Unlocked omver te blazen met hun kneiterharde hardcore! Daar waar een guerrilla graag de beschutting zoekt om op verschillende tijden aan te vallen, hebben de Guerrillas op Unlocked een ander strijdplan. Zij zullen het publiek met open vizier tegemoet treden en voor totale verwoesting zorgen! “Oh jazeker, verwacht een totale warzone! We moeten de naam toch wel waarmaken.. en zeker als het een showcase is, halen we alles uit de kast om de trommelvliezen te perforeren, hehe!” aldus de Guerrillas.

Ieder lid van de Guerrillas heeft unieke eigenschappen die bij Unlocked samengevoegd moeten gaan worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de leadsynths van Neophyte of de unieke kickdrums van Tha Playah. “Vanuit onze eigenschappen maken we de best mogelijke combinatie en creëren we zo onze track.” zeggen de Guerrillas. Dat betekent dat we ook een gloednieuwe track mogen verwachten van deze groep.

Verder zullen AniMe, Beastarius, Bodyshock, Destructive Tendencies, Dyprax, Mad Dog, Miss Hysteria & Partyraiser de Hardcore area verzorgen.

adaro-unlocked-2Area 3 // RAW Hardstyle
Adaro – The Dark Journey

Adaro, ofwel Thijs, is een van de grootste raw artiesten van het moment. Al jaren heeft Adaro bewezen bij de top te horen. Zijn muziek staat bekend om de duistere en rauwe sounds. Hij rolt hit na hit uit de studio en heeft al op elk prestigieus evenement gestaan. In 2011 kwam Adaro met de hit ‘The Haunter of the Dark’. Dit is vandaag de dag nog steeds zijn meest iconische track. Desalniettemin mogen andere zeker niet vergeten worden zoals de succesvolle tracks ‘Dark Universe’ en zijn remix van ‘Answers’.

Naast zijn solo-carrière heeft Adaro veel succes met Gunz for Hire. De live-act is ontstaan door de magie die er uit de studio komt op het moment dat hij samenwerkt met Ran-D. De live-act bleek al snel een succesformule te zijn, mede door tracks als ‘Kings of the Underground’ en diverse optredens over de hele wereld.

Tijdens zijn comeback in 2014 stond de Loudness stage op Decibel helemaal vol. Het was zelfs zo druk, dat er hekken nodig waren om de stage af te sluiten zodat niemand de stage meer kon betreden. Adaro is de laatste jaren zo populair geworden dat hij gewoonweg een gevestigde naam is.

Op Unlocked heeft The Haunter of the Dark een speciale showcase. Tijdens deze showcase genaamd The Dark Journey gaat Adaro de bezoekers meenemen op een muzikale reis. Dit zegt Adaro zelf over zijn showcase. ‘’The Dark Journey is een uur lang de muziek die ik door de jaren heen gemaakt heb, dus voornamelijk duister en raw. Het wordt een DJ-mix van mijn solo-tracks, collabs, gunz tracks en remixes. Nummers die ik vaak niet meer draai zul je nu weer voorbij horen komen. Natuurlijk zal er ook genoeg nieuwer materiaal te horen zijn, dus echt een mooie afwisseling.’’

We zijn in ieder geval razend benieuwd naar de nieuwe showcase van de grote man. ‘’Ik heb er zwaar zin in, tot daar!’’ aldus Adaro.

Bovendien staan de artiesten Bass Chaserz, Delete, E-Force, Frequencerz, Jason Payne, Rebelion, Regain & Requiem op de RAW area.

zany-unlockedArea 4 // Freestyle
Zany presents InZanity

Zany is één van de pioniers van de hardere stijlen. Door de jarenlange ervaring is Zany een toonaangevende naam geworden. Zijn track ‘Nothing Else Matters’ staat nog steeds symbool als één van de meest memorabele hardstyle tracks. Daarnaast behoort Zany bij de bekende hardstyle-act Donkey Rollers.

Vorig jaar kwam Zany met de nieuwe podcast InZanity. Hierbij gaf hij aan zich meer te willen richten op Freestyle. ‘’I’m gonna broaden musical perspectives and take you all on an insane journey across all of hard dance music. Freestyle allows me to play the best hardstyle, early rave, jump, trap, rawstyle and even hardcore during a set.’’ Volgens Zany was het de beste keuze die hij kon maken, het moment dat hij InZanity begon. De podcast is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in de Freestyle industrie. Alles kan en vooral alles mag, want InZanity is één groot gekkenhuis!

Om het tweede seizoen van InZanity af te trappen, komt Zany met een Freestyle showcase op Unlocked. Tijdens deze set kun je de beste hardstyle, early hardstyle, raw én hardcore hits verwachten. Haal je beste dansmoves uit de kast en kom gezellig swingen op de Freestyle stage. Zany is erg trots op het feit dat hij met InZanity op Unlocked mag staan: “Inmiddels heb ik stages op meerdere evenementen mogen hosten en het is voor mij een grote eer dat nu op Unlocked in De Jaarbeurs aan de beurt is!”

Wat kunnen de bezoekers nu eigenlijk verwachten van InZanity op Unlocked? Zany: “Ik noem InZanity ook weleens ‘my circus of craziness’ en dat is precies wat je kunt verwachten. Daarnaast zullen we je ook van de nodige gekkigheid voorzien, maar hoe we dat gaan invullen laten we nog even in het midden.” Zany heeft veel materiaal liggen, dus verwacht een gouden combinatie tussen klassiekers, edits, hedendaagse hardstyle en invloeden uit andere genres zoals trap.

Wat Freestyle voor Zany zo mooi maakt is het ongedwongen sfeertje. “Ik ben iemand die altijd precies heeft gedaan waar die zin in heeft en jullie weten dat ik hardstyle in alle soorten en maten heb geproduceerd. Waarom zou ik in een hokje blijven als er nu een stroming is ontstaan waarin je lekker zelf mag bepalen wat je doet? Het Freestyle publiek is positief en feest erop los. Ik kan hier gewoon helemaal mijn ei in kwijt en voel mij in de Freestyle als een kind in de snoepwinkel… Nee wacht… in de cafetaria! Met frikandellen!”. En je weet het, een feestje met Zany mag je natuurlijk niet missen!

Buiten de showcase van Zany, staan ook Bass-D, Dr Phunk, Korsakoff, Panic, Paul Elstak, Ransom, Ruthless & Vince op de line-up.

dr-peacockArea 5 // Uptempo Hardcore
Peacock in Concert

Wie denkt aan Frenchcore, denkt aan Dr. Peacock. De in Nederland geboren Steve heeft gedurende zijn carrière een unieke Frenchcore sound gecreëerd. Dit resulteerde in 2013 in een eigen label genaamd Peacock Records. Naar eigen zeggen wordt zijn muziek steeds populairder. ‘’De oorspronkelijke Frenchcore (de Radium style) werkt in bepaalde landen nog zeer goed, maar er zijn weinig artiesten die de oude vorm van Frenchcore nog beoefenen. Desalniettemin merk ik een sterke toename in luisteraars op m’n kanalen maar ook zie ik het terug in de zalen waar ik optreed. Super leuk!”

Dr. Peacock heeft veel tracks die beginnen met ‘Trip to’. Bij het produceren gebruikt hij vaak elementen van andere landen. ‘’Omdat ik zelf wereldmuziek erg kan waarderen en ook geïnteresseerd ben in verschillende andere culturen, leek het mij vet om die combinatie terug te laten komen in mijn muziek. Zo begon ik bijvoorbeeld met ‘Trip to Bulgaria’ & ‘Trip to India’. Het sloeg aan als een gek! Dus ging ik daar mee door, en inmiddels komt bijna mijn eerste ‘Trip Around the World’ album uit!’’ aldus Dr. Peacock.

Met de showcase Peacock in Concert wil hij de hedendaagse Frenchcore naar het volgende level tillen. Zelf wil Steve niet te veel kwijt over de nieuwe act. ‘’Zoals de meesten wel weten houd ik zelf erg van instrumenten. Ik gebruik graag bijvoorbeeld violen, drums en blaasinstrumenten in mijn tracks. Ik kan er verder weinig over zeggen, iedereen moet maar lekker komen kijken, want het wordt echt fantastisch!’’

Ook staan er naast Dr. Peacock de artiesten Andy The Core, Chaotic Hostility, Drokz, F.Noize, Lady Dammage, Sjammienators, Spitnoise, The Sickest Squad.

Reageren