Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het festivalseizoen is nu toch écht eindelijk begonnen! De kalender raakt steeds voller, maar ook als je een tikkie harder wil gaan dan is het aanbod uitstekend. Zoals het eerste 100% hardcore festival van dit jaar dat volledig uit gaat pakken: TITANIUM!

LEES OOKDe unieke locatie en dikke line-up van TITANIUM zorgt voor kippenvel: “Air max aan en gaan!”

Wie wel eens naar een evenement geweest is binnen de hardere stijlen (waar géén hardstyle wordt gedraaid), kan beamen dat dit een heerlijk uitstapje kan zijn. Nog steeds de vertrouwde kicks die je om de oren vlieggen, maar dan nét even sneller met een vergelijkbare unieke sfeer. Dit geldt ook voor TITANIUM, dat met meer dan 100 artiesten (en maar liefst 4 anthemmakers) op 8 verschillende stages klaar staat voor het eerste hardcore festival sinds een héle lange tijd.

Met een unieke locatie waar je kan raven onder een brug, een line-up waar je U tegen zegt & nog véle andere pluspunten, vertellen wij waarom je dit festival zeker wil toevoegen aan je agenda.

TITANIUM Festival 2022 mainstage

‘De grote namen die normaal de mainstages afsluiten, maar nu de HELE dag op het programma staan’

TITANIUM Festival is een samenwerking tussen organisaties BKJN en Dance2Eden en is groter dan ooit. Met voor iedereen wat wils, op een prachtige locatie die je niet binnen de hardere stijlen tegen zal komen. Recreatieterrein Middelwaard bevindt zich namelijk pal naast de A2 in het midden van het land: het zorgt er niet alleen voor dat TITANIUM makkelijk bereikbaar is, maar je stapt in een complete hardcore wereld aan het water – met zelfs een stage onder de brug (!) van deze gigantische snelweg.

De line-up van TITANIUM is zo groot en divers, dat er ongetwijfeld meer dan genoeg namen tussen staan die je eerder op een festival hebt gezien. Het enige verschil is dat zij op 14 mei volledig tot hun recht komen met hun sets op een 100% hardcore festival. Denk bijvoorbeeld aan die enorme mainstage, met Angerfist LIVE, de allereerste Medication Time Album Set van Dr. Peacock, Partyraiser vs. Paul Elstak en nog heel veel anderen.

Stuk voor stuk grote namen die je ongetwijfeld eerder op andere mainstages hebt gezien, maar nu allemaal de hele dag door op 1 podium zijn verzameld. En dan zijn er nog eens 7 andere area’s waar je terecht kunt: met een geüpgraded geluidssysteem en hoog aantal BPM!

TITANIUM wordt groter dan ooit

Frenchcore en Uptempo zijn inmiddels niet meer weg te denken op de grote bekende Hardstyle festivals. Sterker nog, we zien steeds vaker collabs voorbij komen tussen de verschillende genres. Er zijn meer dan genoeg raakvlakken: harde kicks, een enorme drive en vooral een heerlijk sfeertje op de dansvloer.

Hiervoor zijn de Steel-, Liquid- en Asphalt-area’s op TITANIUM. Met keiharde Uptempo-solo’s van Cryogenic, Dimitri K en vele anderen en ook met het beste van Frenchcore met opnieuw Dr. Peacock en The Sickest Squad. Het programma van de laatstgenoemde stage gaat ongetwijfeld veel losmaken: hier vind je namelijk de gloednieuwe area met Uptempo Battles en Angernoizer vs. Spitnoise vs. Vandal!sm is slechts 1 van de 10 sets die je hier gaat vinden. Wát een geweld.

Daarnaast vindt je op het terrein ook nog een Ti Ta Terror-stage en een Diamond Upgrade-area: een verborgen podium met een geheime line-up.

TITANIUM Festival 2022Hard, harder, hardst: TITANIUM heeft het allemaal

‘Wie Hardcore niet eert, is Hardstyle niet weerd’, zou je kunnen zeggen. Legendes als DJ The Prophet en Promo hebben met hun enorme legacy bijgedragen aan het uiteindelijke begin van Hardstyle. Deze hardcore van vroeger heeft op de Concrete-stage een eigen plekje op TITANIUM en eerlijk: dit is één van vetste stages die we ooit zijn tegengekomen.

Met een podium onder de tweede rijksweg van Nederland (er rijden dus duizenden auto’s en vrachtwagens boven je), kun je hier gabberen op de muziek van grote Early Hardcore-namen. Hoe vet is dat? Wil je nog verder terug in de tijd, dan is de Copper-stage wellicht is voor jou, met onder andere Bass-D en een 3-uur durende set van Rob & MC Joe. Kortom, er is genoeg te vinden en aan het einde van de dag kun je je klaarmaken voor een keiharde eindshow. Ga jij je horizon verbreden tijdens het eerste 100% hardcore festival van het jaar?

TITANIUM Festival vindt plaats op zaterdag 14 mei 2022 op het Recreatieterrein Middelwaard vlakbij Utrecht. Ga voor tickets en meer informatie naar de officiële website van het evenement.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TITANIUM Festival (@titaniumhardcore)

Beeldmateriaal via Facebook-pagina TITANIUM Festival

 

Reageren