Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Bombshell is hét evenement waar raw hardstyle en uptempo samenkomen. In twee verschillende areas geniet je negen uur lang van het beste wat de twee stijlen op dit moment te bieden hebben. Na de eerste editie begin dit jaar, schakelt Veranda Events een tandje bij voor Bombshell: The Lost Temple op vrijdag 3 november 2023. Er staat een steengoede line-up op het programma, onder andere met b2b-sets die je niet wilt missen.

LEES OOK: Bombshell presenteert vol ambitie The Lost Temple: “de plek voor raw & uptempo” 

Valt het jou ook op dat er tegenwoordig veel b2b-sets op line-ups te vinden zijn? B2b staat voor ‘back-to-back’. Deze uitdrukking komt uit de periode toen vinyl draaien de norm was. Terwijl de ene DJ druk bezig was met het mixen van een plaat, keerde de andere DJ zijn rug naar het publiek om platen uit zijn collectie te selecteren. De DJ’s stonden op dat moment dus letterlijk ‘back-to-back’. 

Tegenwoordig hebben DJ’s hun vinyl omgeruild voor USB-sticks, maar b2b-sets zijn populairder dan ooit. Door twee (of meer) DJ’s te combineren voor een set, maak je die set net wat spannender. Je weet niet precies wat je kunt verwachten, en dat valt bij het publiek goed in de smaak. Het succes van een B2B-set hangt daarnaast vaak af van de chemie tussen de artiesten. Als dj’s goed met elkaar kunnen samenwerken en begrip hebben voor elkaars muziek, kan de set uitzonderlijk goed worden.

Bijzondere b2b-sets op Bombshell: The Lost Temple

Op Bombshell staan een aantal van die b2b’s op het programma die je nog nooit hebt gezien. Een van die sets is Rebelion vs. Mutilator, die nog niet eerder samen op het podium hebben gestaan. Eigenlijk is dat verrassend, want de rauwe, energieke kicks van Mutilator en de krachtige beats van Rebelion passen uitstekend bij elkaar. 

Een andere opvallende b2b is die van E-Force vs. Unresolved. Deze zomer brachten de twee het nummer ‘The Fallout’ uit, maar samen een volledige set op het podium staan, deden ze nog niet eerder. Voor Unresolved is het bijzonder om samen te mogen werken met E-Force, liet hij eerder al op Instagram weten toen hun collab uitkwam. “Ik ben al meer dan 10 jaar groot fan van deze legende en het is mind-blowing om nu samen te werken voor zijn nieuwe album.” 

“This is the place where raw & uptempo come together”

Naast Rebelion vs. Mutilator en E-Force vs. Unresolved vind je nog vele grote namen op de line-up van Bombshell: The Lost Temple. Denk aan Cryex, Deadly Guns en Major Conspiracy, maar ook Rosbeek en Screecher b2b DMRC op de tweede stage. 

Bombshell: The Lost Temple vindt plaats op vrijdag 3 november 2023 van 21:00 tot 06:00. Fun fact: de locatie Now & Wow bevindt zich in de Maassilo, op een hoogte van 40 meter. Je komt alleen bij deze locatie als je de lift neemt. Tickets zijn nu verkrijgbaar via de officiële website voor slechts €42,50. 

Reageren