Jan-Jaap Top
Door Jan-Jaap Top

Na een wereldreis van het noorden naar het zuiden was ik op de plek van bestemming. Midden in een woonwijk in Vught, dit was wel eens wat anders dan de grote festivals. Via de achterdeur konden de 50 uitgenodigde mensen de tuin in waar het feest gehouden werd. Via een winactie hadden Berend van Beers, Darnell van Grinsven, Loes Hoppenbrouwers en Marco van den Abbeelen een compleet verzorgde avond gewonnen met het team van Unleashed. 

Van 19.00 uur tot 22.00 uur werd er gedraaid door Dj Sjek, Malua, Jack of Sound en natuurlijk Mr. Unleashed, Digital Punk gehost door MC Da Syndrome. Buiten het geluk dat wij hadden hier aanwezig te mogen zijn was het weer ons ook nog eens goed gezind. Een lekker zonnetje erbij was de reden dat het zwembad ook nog eens open ging. Het tuinfeest werd een poolparty en wees nou eerlijk, hoe gruwelijk is dat?!

unleashed huisfeestje
De avond afgetrapt met klassiekers

Om 19.00 uur opende Dj Sjek de avond. De sfeer werd nog rustig af getast en iedereen bleef wat aan de zijkant staan en hangen. Dit veranderde gelukkig snel en het feest kreeg daardoor direct een top sfeer! De eerste mensen doken in het zwembad en heerlijke klassiekers zoals ‘Headhunterz – Dragonborn’ en ‘D-Block & S-te-Fan – Evolutionz’, deden wonderen. Voor de draaitafel werden we gezelschap gehouden door een wild stampende ADHD Da Syndrome. Aan het einde van de set draaide Digital Punk nog even mee en werd het tijd voor Malua.

Malua draaide samen met Digital Punk van 20.00 tot 21.00. In de set konden haar eigen knalplaten ‘Madness’ en ‘Green Stuff (Malua Remix)’ niet ontbreken. De bekende plaat van Digital Punk ‘Rebel to the Grave’ werd opgedragen aan Mark de Groot, de overleden hardstyle-fanaat. Ondertussen begon het zwembad aardig vol te raken en werd er heftig gekickdrumd in het water. De klok sloeg 21.00 uur en Jack of Sound nam het over van Malua.

unleashed huisfeestje 3
FTP, maar nu echt

Een set vol geram op ‘Das Weite Land’, ‘Heavy Damage’ en ‘Voodoo People (Ran-D Remix)’ was het gevolg van de wissel! “Fuck The Police!”, iedereen schreeuwde luidkeels de lyrics mee, wetende dat de politie al voor de deur stond omdat het 22.00 uur was. Iedereen stond klaar om hard te stampen, maar de muziek stond helaas stil. Er kwam wat verwarring bij iedereen behalve bij Digital Punk, die stond met een glimlach naar de tafel te kijken en draaide een edit van ‘FTP’ waardoor de lyrics “Fuck The Police!” telkens weer herhaald werden. Inmiddels waren er buurtbewoners uit nieuwsgierigheid over de schutting komen kijken, maar in plaats van te klagen vonden ze het juist helemaal geweldig.

Wat er toen gebeurde was een raadsel, maar de politie ging er weer snel vandoor. De Papi (één van de winnaars) kwam met de mededeling dat wij langer door konden gaan, indien wij hielpen met opruimen. Dit was geen moeilijke keuze en onder luid gejuich gingen we lekker door. Met tracks als ‘Brutal 5.0’ en ‘Seven (Hardcore Edit)’ werd er naar het einde van het feest gewerkt. Met een mooie, maar onverwachte, vuurwerkshow en ‘Agony’ van Mad Dog als laatste hardcore plaat was het einde toch echt gekomen. Na een bedankje van Digital Punk en de winnaars van het Unleashed huis feest was het tijd voor het opruimen en de lange rit naar huis. Maar het was het driedubbel waard!

Iedereen bedankt voor een onvergetelijke avond!

huisfeestje 5

Foto’s door: Rossumedia

Reageren