Shenna van der Velden
Door Shenna van der Velden

Een aantal weken geleden maakte Digital Punk bekend de stekker te halen uit Unleashed Records, zijn eigen platenlabel. Later onthulde Roughstate dat zowel Digital Punk als de Unleashed Podcasts deel gaan uitmaken van het Roughstate team. Zo was Digital Punk voor het eerst bij Roughstate Alliance achter de draaitafels te zien bij de preparty van REBiRTH Festival. Wij spraken René over deze grote stappen in zijn carrière. 

Velen kennen Digital Punk van de Unleashed Podcasts, die iedere maand de nieuwste en rauwste hardstyle tracks bevatten. Niet alleen Digital Punk zelf, maar ook de podcasts behoren nu tot Roughstate. “Allereerst wil ik zeggen dat ik heel trots ben op het feit dat Unleashed nu deel uitmaakt van Roughstate. De 2 grote merken zullen elkaar in deze mega versterken”, zo vertelt René.

Door deze grote overstap zullen er wel een aantal dingen gaan veranderen. “De podcast zal vanaf nu ‘Digital Punk presents: Unleashed – Powered By Roughstate’ heten. Daarnaast komen er nieuwe jingles in de show en een nieuw design van het artwork. Door het verschrikkelijke nieuws dat de Unleashed stem ‘Chris Corley’ was overleden, moesten we ook op zoek naar een andere vaste stem. Dat is gelukt. Daarnaast staat er nu een heel team van Roughstate artiesten achter de podcast. Zij zullen hun nieuwste producties exclusief gaan presenteren.”

Digital Punk Roughstate

Inmiddels heeft Unleashed Podcast maar liefst 74 afleveringen, een hele prestatie. “Ik hoopte dat het een succes zou worden, maar op deze schaal had ik niet durven dromen. Overal ter wereld waar fans mij aanspreken, beginnen ze 9 van de 10 keer over Unleashed. Dat is waar ik het voor doe”, aldus Digital Punk. Naast de podcast had hij ook een succesvol eigen label, Unleashed Records. Eerder maakte hij al bekend hiermee te stoppen, wij vroegen René waarom hij deze beslissing heeft gemaakt: “Ik heb het fantastisch naar mijn zin gehad met het label. We hebben 50 releases gehad en 3 albums met miljoenen streams, maar ik was toe aan iets anders. Ik wilde graag weer deel uitmaken van een groter team artiesten van hetzelfde kaliber als ik.”

“Sowieso staan er al collabs gepland met alle namen van het label”

Dat grotere team blijkt dus Roughstate te zijn. Roughstate wordt gevormd door artiesten als Frequencerz, B-Front, Adaro en Ran-D, later werd Rejecta hier aan toegevoegd. Naast dat het collega’s zijn, zijn het ook erg goede vrienden van Digital Punk. “Toen ze hoorde dat ik misschien wel naar Roughstate zou willen was het voor hun al duidelijk. Ik moest erbij komen! Dat is sowieso een heel fijn gevoel. Het is natuurlijk geen geheim dat dit stuk voor stuk goede vrienden van mij zijn die ik al heel lang ken, dat maakt het vertrouwd.” Zo staan er collabs met alle namen van het label op de planning. Ook zal René bij hostings van Roughstate te zien zijn.

Digital Punk

Wij vroegen in hoeverre Digital Punk plannen heeft om andere artiesten te begeleiden en om mee te werken met het tweede label Rough Recruits: “Daar heb ik heel veel ambitie voor. Toevallig ben ik er al mee bezig ‘as we speak’. Ik ben bezig om een talenten duo te begeleiden, meer daarover zul je later zien.”

“Verder staat er een groot project op de planning met Public Enemies”

Naast deze grote stappen in zijn carrière, heeft Digital Punk nog meer op de planning staan. “Buiten mijn eigen solo producties heb ik net 3 tracks met Radical Redemption afgerond: ‘Kick Op Je Bek’, ‘Colla Domina’ en ‘Righteous Protest’. Verder staan er verschillende andere collabs op het programma, 1 daarvan is met Ncrypta. Ook een groot project met Public Enemies, daar zijn we nu heel hard mee bezig in de studio en meer informatie hierover zal snel volgen.” 

Één ding wat zeker is, is dat we nog veel van Digital Punk kunnen verwachten in de toekomst. Digital Punk is onder andere te zien op aankomende evenementen als Supersized Kingsday Festival, Phoenix Festival en Emporium Festival. Hou zijn socials in de gaten om op de hoogte te blijven. 

Roughstate Rebirth

Omslagfoto via Facebook-pagina Digital Punk

Reageren