Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Ran-D heeft grote plannen dit jaar en trapt het festivalseizoen af met een enorme lading aan muziek. Gewapend met maar liefst 7 nieuwe tracks en een indrukwekkende show zijn tienduizenden bezoekers op REBiRTH Festival getuigen geweest van de lancering van zijn nieuwe album: Illuminate.

LEES OOK: Adaro & Level One bundelen krachten voor ‘One and the Same’

Hitmachine Ran-D pakt op allerlei fronten uit voor Illuminate, waarbij het licht een hoofdrol speelt in de muziek en wat de bezoekers zien op de dansvloer. Maandenlange voorbereidingen in de studio (en daarbuiten) kwamen afgelopen zaterdag voor het eerst tot uiting: een next level visual experience, waarmee Ran-D een enorme indruk wist te maken op het publiek in Haaren in aanloop naar zijn tweede album. “I put my heart and soul into the creation of my Illuminate live act.”

ran-d illuminate liveshow leprince ruby prophet

De toon is direct gezet toen Ran-D zijn liveset begon op de mainstage van het uitverkochte REBiRTH. Op de dansvloer was goed te merken dat er een tandje werd bijgeschakeld, want de Roughstate DJ had een overvol programma voor de 45 minuten op het hoofdpodium. Vocalist LePrince zweept het publiek vanaf het begin op met zijn energieke stem wanneer ‘Born To Be Free’ (de collab met The Prophet) in wordt gestart: vanaf hier merk je goed dat Ran-D staat te poppelen om nog veel meer exclusiefs te laten zien en horen.

Illuminate ID’s van Ran-D’s nieuwe album (tot nu toe)

1. Born To Be Free (met The Prophet & LePrince)
2. Braveheart (met B-Front ft. Ava Silver)
3. Illuminate
4. Thunderbolts Of Lightning (Bohemian Rapsody Remix met Adaro)
5. The Nightmare Factory
6. Intoxicated (met Invector)
7. Never Going Home (met Villain)

Illuminate draait om een journey through Light & Shadow en de kolossale LED-schermen zijn net zo buitenaards als het podium. Ran-D en de REBiRTH stage complementeren elkaar, al helemaal tijdens de nieuwe remix (samen met Adaro) van de bekende ‘Bohemian Rhapsody’ en tijdens te interlude wanneer het publiek gevraagd wordt om een licht te laten schijnen.

Het gejuich overstemt zelfs de muziek wanneer de aanwezige bezoekers verrast worden door ‘Dance With The Devil’ (collab met D-Sturb) in een keihard nieuw jasje. Het aanstaande album van Ran-D staat garant voor vuurwerk: een bron van licht waar we dit jaar veel van mogen verwachten.

“Ran-D came to REBiRTH with his new live-act packed with new music from the upcoming album Illuminate

Het mag duidelijk zijn dat Ran-D meer dan klaar is voor het festivalseizoen. Wanneer het nieuwe album precies uit zal komen is nog niet bekend: er komen nog meerdere Illuminate shows dit jaar aan. “Are you ready for a journey through lights and shadows?”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ran-D (@djrandofficial)

Omslagfoto via Facebook-pagina Ran-D / MNO Photo

Reageren