Hard News
Door Hard News

Afgelopen weekend vond er een nieuwe editie van Daydream Festival plaats in Lommel, België. De groei van dit festival is ongelofelijk en trekt ieder jaar meer en meer bezoekers. Op dit grootse festival was ook een uitgebreide hardstyle area aanwezig. De grootste namen stelden hier hun harde beats tentoon. Twee van onze reporters gingen samen op pad en deden uitgebreid verslag van hun avonturen.

Ondanks het feit dat het weer er niet veelbelovend uit zag, hadden we er toch enorm veel zin in. Voor een groot aantal was dit de start van het festivalseizoen en dat is natuurlijk altijd een feest: zonnebril op, korte broek aan en gaan met die banaan! Wij lieten de korte broek nog even thuis liggen, maar na het zien van de line-up voor alle stages kwamen de festivalkriebels meteen naar boven.

Only the fittest will remain at last

Onze reis startten wij met een pendelbus die geregeld was door Daydream. Vanuit Eindhoven en Valkenswaard kon men op een aantal tijdstippen opstappen. Wij stapten op rond 14:00 uur en ongeveer een uur later kwamen wij aan en was het nog een klein stukje lopen naar de entree. Vervolgens konden we vlot door naar de tent met de kluisjes en kochten wij ook meteen muntjes. Bij binnenkomst in de ‘Bad Dream’ begonnen Da Tweekaz net aan hun set. De tent was veel groter dan vorig jaar en al aardig goed gevuld. Wat ons opviel, was het grote aantal aanwezige jongeren. De minimumleeftijd van dit festival is dan ook zestien jaar. Da Tweekaz draaiden in het begin bijvoorbeeld hun remix van de nieuwe hit van Mark with a K, ‘See Me Now’. Hierbij kwam ook het gebruikelijke “hee hoo” aan bod, wat voor ons Nederlanders soms even wennen is. Verder draaiden zij hun bekende hit ‘Wodka’ en hun remix van ‘Faded’, het origineel is van Alan Walker.

daydream 1Vervolgens mochten Audiotricz het overnemen. Zij draaiden een set vol melodieuze nummers als ‘Soundwave’, ‘Reawakening’ en ‘Accelerate’, waarbij hard meegezongen werd. De zaal liep halverwege de set wat leeg, maar toen Coone opkwam was die weer goed gevuld. Hij draaide onder andere het anthem van Reverze: ‘Deception’. Verder kwam ook ‘Survival Of The Fittest’ voorbij en gingen de voetjes goed van de vloer. Ten slotte draaide hij ook nog het anthem van Intents Festival voor deze zomer ‘It’s All In The Game’. Dit anthem heeft hij samen met Hard Driver gemaakt en hoe vaker we hem horen, hoe beter hij begint te klinken.

Fanatics on the front

Toen kwam ons favoriete duo: Frequencerz. Tijdens deze set draaiden zij bijna alle nummers van hun eerste album ‘Medium Rare’. De set was volgens hun menu opgebouwd: van de starters ‘12FU’ en ‘Full Control’ naar de main course met ‘Snap Ya Neck’, ‘Gods’ en Sub Zero Project’s remix van ‘Rockstar’ tot het dessert ‘Elevate’ en ‘Nuclear’. Samen met de andere echte fanatics, stonden we vooraan los te gaan op deze ‘Medium Rare’ nummers. Hierna kwam Brennan Heart en vonden wij het een mooi moment om even pauze te houden en de rest van het festival te bekijken. Het terrein was erg mooi aangekleed in dezelfde stijl als de mainstage. Hierbij waren ook alle drank en eetkraampjes mooi versierd. Vaak in de vorm van foodtrucks. De tenten waren over het terrein verspreid in een cirkel. Wij verdwaalden redelijk snel, maar door de plattegrond te gebruiken, kwamen we altijd weer goed uit, wat het tevens ook leuk maakte. De mainstage was erg mooi en groter dan we van tevoren hadden gedacht. Het was een grote typemachine, wat ook al op de site te zien was.

daydream 2Tandje harder

Hierna was het tijd voor Ran-D en Adaro. Na al een aantal keer dit jaar Gunz For Hire te hebben gezien, waren wij erg benieuwd naar hun back to back set. Naast de echte knallers van Gunz For Hire, zoals ‘Plata O Plomo’, draaiden ze ook veel eigen tracks. Zo kwam Ran-D zijn anthem van Defqon.1, ‘No Guts No Glory’, ook weer eens voorbij. Ook draaiden ze het nummer ‘Big Dick’ van Bass Chaserz, wat momenteel één van onze favoriete tracks is. Op het nieuwe nummer van Frequencerz en Ran-D‘Shut Up’, ging iedereen helemaal los. Sub Sonik vs Crypsis namen het vervolgens over van dit gouden duo. Ze begonnen met het anthem van Qapital, dat gemaakt is door Crypsis. Hierna ging het erg goed los met ‘Sandstorm’, de nieuwe remix van Sub Sonik. Ook werd ‘Big Dick’ nog een keer gedraaid.

Tegen het einde van de set van Sub Sonik vs Crypsis stonden we redelijk vooraan. Plotseling knepen veel mensen hun neus dicht. Wij dachten eerst dat iemand een windje had laten vliegen, totdat er ook mensen begonnen te kokhalzen. We kregen een erg branderig gevoel in onze keel en neus en het voelde alsof er even geen zuurstof was om in te ademen. Samen met vele anderen hebben wij de tent verlaten. Wat het precies was, was voor ons onduidelijk, maar achteraf bleek volgens Facebook pepperspray gespoten te zijn. Ook deden er geruchten de ronde over een brandblusser die gebruikt werd. Nadat wij de tent hadden verlaten, is de set van Miss K8 na het eerste nummer stilgelegd en is de gehele tent leeggeruimd. Hierna hebben wij onze danspasjes aangepast op de housedeuntjes van Blasterjaxx, die gelukkig ook nog een paar hardstyle nummers draaide. De eindshow was de eerste van vele die dit jaar nog zullen voorbijkomen en zat prachtig in elkaar.

De terugreis reden we weer met de pendelbus terug naar Eindhoven. Dit keer met muziek van de buschauffeur en wat discoverlichting. Omdat wij al onze energie op het festival hadden gegeven, zijn wij lekker gaan zitten en hebben we kunnen genieten van iedereen die nog vrolijk verder danste in de bus.

daydream 3Voorzieningen

De voorzieningen waren allemaal top geregeld. We hebben nergens lang op drinken gewacht en er was een grote variatie aan eten. Nadelig was dat het water in bekertjes werd gedaan, waardoor tijdens het dansen het er dan zo weer uit is. Er waren op het terrein twee hele grote wc tenten neergezet, hierdoor hoefden zowel de heren als de dames niet lang te wachten. Dit zie je niet vaak op festivals. Verder was het erg goed om te zien dat, na het vreemde incident op de Bad Dream, er meer dan genoeg waakzame beveiliging was. Uiteindelijk waren wij erg blij dat de pendelbus gewoon op tijd wegreed en wij dus nog redelijk vroeg thuis waren.

Conclusie

Wij vonden deze dag zeker geslaagd, mede door de prachtige setjes. De hoogtepunten waren de setjes van Frequencerz en Sub Sonik vs Crypsis. De stage van de Bad Dream was niet heel bijzonder vergeleken met de mainstage van Daydream. Jammer dat we onze dag op de Bad Dream vroeg moesten beëindigen en wij niet hard konden afsluiten met Miss K8. Desondanks hebben wij zeker een topdag gehad!

Reageren