Jan-Jaap Top
Door Jan-Jaap Top

René de Bruijn, beter bekend als Digital Punk, maakte uit het niets bekend dat hij met een album zou komen genaamd Adapt or Die. Bij het uitkomen van het album hoort natuurlijk ook een release party. En wat voor één!? Via Facebook kwam er een oproep aan de fans die zoveel mogelijk Unleashed Offensive missions (vijf totaal) hadden bijgewoond om een foto van hun bandjes te sturen. Zo gezegd zo gedaan. Ik stuurde een foto van de vijf bandjes en ik kreeg een uitnodiging. In totaal zouden er maar vijftig uitnodigingen verstuurd worden. Op 3 oktober kwam de definitieve uitnodiging met de ‘geheime’ locatie en een voorlopig programma.

dp-adapt-or-dieTe laat
Met de kennis dat het vanaf Groningen een enorme reis zou worden, zijn wij op tijd vertrokken. In Utrecht werden we opgepikt en zijn we verder gegaan terwijl we zo nu en dan in de file reden. Op het moment dat onze navigatie midden in een woonwijk aangaf dat wij er waren, was het al bijna tijd voor het interview met de man waar het allemaal om draaide. De ‘borrel’ was net afgelopen toen wij binnenkwamen. Iedereen was druk bezig met de voorbereidingen van het interview. Hoe interessant het interview ook leek, wij als publiek kregen er niets van mee door de overstemmende muziek. Daarbij bleek ook nog is dat de livestream niet goed werkte dus het interview kon opnieuw.

Collabs
Na enige tijd wachten was het zo ver, Digital Punk ging achter de draaitafels staan en opende de avond met de track ‘Adapt or Die’, terwijl MC Da Syndrome iedereen naar voren aan het halen was. Bijna iedereen die er was kende de lyrics al en schreeuwde ze luidkeels mee. Dit zorgde voor een onbeschrijfelijke sfeer. Na een aantal tracks kwam Endymion hun collab ‘Stand up & Fight’ draaien. Endymion was niet de enige gastartiest. Sub Sonik kwam zijn collab ‘Bring It To ‘Em Raw’ draaien. Sub Zero Project draaide hun ‘Invasion’ Remix.

Surprise!
Ondanks dat iedereen Adaro al wel had zien lopen, zorgde hij samen met Digital Punk voor een leuke verrassing: samen een uur lang draaien! De set werd gestart met hun nieuwe collab ‘Bring you the Pain’, gevolgd door de X-Qlusive Holland track ‘Laat die Kick Rollen’. Het kleine beetje tijd wat er was vloog zo voorbij. Het laatste kwartiertje sloot Digital Punk af met hardcore met als klapper op de vuurpijl de begin track ‘Adapt or Die’ in een hardcore jasje. Na een bedankje aan zijn management, de artiesten die meegeholpen hebben aan zijn album en “Als laatst ,maar zeker niet de minste, jullie fans!” was de release party ten einde gekomen. Al met al een feest om nooit meer te vergeten! René bedankt!

Reageren